Количка

За всяка болест си има ядки!

За всяка болест си има ядки, които могат да ви помогнат да отслабнете и дори да ви предпазят от рак. Но какъв, именно, вид ядки са точно за вас? Нека се обърнем към учените.

За намаляване на холестерола – орехи. Като цяло, диетата, богата на орехи понижава нивото на “лошия” холестерол с 0.3 пункта (от 5.5 на 5.2 ммол/ л), сочат данните от 13 проучвания. За да усетите ефекта в рамките на един месец, трябва да консумирате ежедневно по 30 грама орехи.

Хронична умора – кашу. В тези ядки съдържанието на желязо е два пъти по-високо, отколкото в говеждото месо. Желязото помага на кръвта да пренася кислорода в организма и липсата на този метал води до силна умора и слаба концентрация.

За всяка болест си има ядки!Чести настинки и грип – Пекан (вид орех). Само пет орехови ядки съдържат една шеста от препоръчителния дневен прием на цинк, който е абсолютно необходим за функционирането на белите кръвни клетки, които се борят с бактериите и вирусите, включително настинки и грип.

Наднормено тегло – фъстъци. Във фъстъците се съдържат мазнини, протеини и фибри, които помагат да се чувствате сити за дълго време, без да желаете други продукти.

Високо кръвно налягане- шам фъстъци. Две шепи шам фъстъци съдържат повече калий от един банан. А това помага да се контролира налягането, регулирайки разрушителното действие на солта.

Превенция на рака – бразилски орехи. Те са най-богатия източник на селен. Високите нива от това вещество са свързани с намален риск от развитие на някои видове рак, включително рак на пикочния мехур и на простатата. Две орехчета на ден е повече от достатъчно.

Още по темата:

Инсулинът – тайната за болестите на цивилизацията!

Целина- добре но репички е по-добре!

5 храни за намаляване на кръвното

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Гастрономичното самоубийство или прехранени но недохранени!

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Вземате ли статини с вашия кроасан?

Хормоните от околната среда водят до затлъстяване

Свързани публикации