Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

За всяка болест си има ядки!

За всяка болест си има ядки, които могат да ви помогнат да отслабнете и дори да ви предпазят от рак. Но какъв, именно, вид ядки са точно за вас? Нека се обърнем към учените.

За намаляване на холестерола – орехи. Като цяло, диетата, богата на орехи понижава нивото на “лошия” холестерол с 0.3 пункта (от 5.5 на 5.2 ммол/ л), сочат данните от 13 проучвания. За да усетите ефекта в рамките на един месец, трябва да консумирате ежедневно по 30 грама орехи.

Хронична умора – кашу. В тези ядки съдържанието на желязо е два пъти по-високо, отколкото в говеждото месо. Желязото помага на кръвта да пренася кислорода в организма и липсата на този метал води до силна умора и слаба концентрация.

За всяка болест си има ядки!Чести настинки и грип – Пекан (вид орех). Само пет орехови ядки съдържат една шеста от препоръчителния дневен прием на цинк, който е абсолютно необходим за функционирането на белите кръвни клетки, които се борят с бактериите и вирусите, включително настинки и грип.

Наднормено тегло – фъстъци. Във фъстъците се съдържат мазнини, протеини и фибри, които помагат да се чувствате сити за дълго време, без да желаете други продукти.

Високо кръвно налягане- шам фъстъци. Две шепи шам фъстъци съдържат повече калий от един банан. А това помага да се контролира налягането, регулирайки разрушителното действие на солта.

Превенция на рака – бразилски орехи. Те са най-богатия източник на селен. Високите нива от това вещество са свързани с намален риск от развитие на някои видове рак, включително рак на пикочния мехур и на простатата. Две орехчета на ден е повече от достатъчно.

Още по темата:

Инсулинът – тайната за болестите на цивилизацията!

Целина- добре но репички е по-добре!

5 храни за намаляване на кръвното

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Гастрономичното самоубийство или прехранени но недохранени!

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Вземате ли статини с вашия кроасан?

Хормоните от околната среда водят до затлъстяване

Свързани публикации