Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Инсулинът – тайната за болестите на цивилизацията!

Инсулинът

Съвременната медицина успешно третира всичко, свързано с инциденти и хирургически болести, а епидемиите от заразни инфекции елиминира с ваксини и антибиотици. Но, от друга страна, все повече са хората с така наречените болести на цивилизацията. Болести на сърцето и кръвоносните съдове, хипертония, затлъстяване, диабет и рак, добиха епидемични размери и се превърнаха в бич на човечеството.

Постоянно расте процентът на болните хора в световен мащаб. При някои има излишък на холестерол, скача налягането или захарта, повечето хора са с наднормено тегло. И обикновено, заболяването не е само – често е букет от няколко заболявания. Разбира се, да четете за болести не е весело, но какво да направите, трябва. Представете си, че изучавате описание на изследване за навиците на опасните хищници, които ловуват с хора.

Като начало ще разкрия главната тайна: в действителност, болестите на цивилизацията – това не е множество различни хищници, а един, но е многоглав. Погледнете списъка на най-разпространените болести на цивилизацията и се опитайте да отгатнете, каква обща закономерност ги свързва? Хипертония, Повишен холестерол, Атеросклероза, Затлъстяване, Сърдечносъдови заболявания, (исхемична болест на сърцето, инфаркт) Инсулт, Захарен диабет, Рак.

Ето я общата закономерност: при всяко от тези заболявания е налице, или свръх растеж на клетки, или излишък на произведени някакви клетки, или и двете заедно.

Болестите на цивилизацията- са болести на излишъка!

• При хипертонията- високо кръвно налягане.
• При атеросклерозата- повишено размножаване на клетките, от които се състоят стените на кръвоносните съдове, водещо до удебеляване на съдовата стена и стесняване на вътрешния диаметър на кръвоносните съдове.
• При атеросклерозата също е повишен и холестерола (атеросклероза на коронарните и мозъчните съдове, заедно с хипертония, водят до инфаркт или инсулт).
• При наднорменото тегло- повишено количество мастна тъкан.
• При диабет- повишена кръвна захар.
• При рак- повишено разрастване на клетките и превръщането им в злокачествени.

Какво кара клетките усилено да растат, да се размножават и да произвеждат повече продукция, нарушавайки хармонията на целия организъм и причинявайки заболяване? Инсулинът! Всички знаят, че инсулинът регулира захарта и че недостига на инсулин причинява диабет.

Но, това не е всичко. Дойде времето да научите цялата истина за инсулина. Главната тайна за болестите на цивилизацията се състои в това, че: Инсулинът е основен хормон на организма, който стимулира растежа и размножаването на клетките.

Болестите на цивилизацията са причинени от излишъка на инсулин!

В тези два постулата се съдържа тайната на здравето и болестите, а значи, тайната на живота и смъртта. Инсулинът е основен хормон за всяко живо същество. Ключът към разбирането за ролята на инсулина в произхода на болестите и остаряването, е неговото двойно действие върху клетките на организма.

Инсулинът има бавни и бързи ефекти. Бързият ефект е, че под влиянието на инсулина, клетките започват усилено да усвояват захарта (глюкоза) от кръвта, което води до спадане нивото на кръвната захар. Бавният ефект на инсулина е в стимулиране растежа и размножаването на клетките.

Прието е да се смята, че понижаващото кръвната захар действие на инсулина е неговият основен ефект. Но обобщаването и тълкуването на натрупаните от науката факти води до важния извод: основният ефект на инсулина- стимулация на растежа!

В здравия организъм съществува баланс между материя и енергия. Излишъкът на инсулин нарушава този баланс, водейки, от една страна, до увеличаване растежа на различни клетки и тъкани, а от друга страна, до недостиг на жизнена енергия в клетките.

Автор: Д-р Юрий Бабкин- лекар хирург – ортопед, живеещ и работещ в Израел.

Още по темата:

Книги за самолечение на Walter Last

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Тест за недостиг на витамини и минерали

КАНДИДА ТЕСТ

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Свързани публикации