Гастрономичното самоубийство или прехранени, но недохранени!

Прехранени, но недохранени!

Пещерният човек не е имал никаква захарница, хляб, кекс, бисквити или спагети. Той, както изглежда се е справял доста добре и без тях. Днес, средният американец получава по 1,5 чаени лъжички захар на всеки 30 минути. Това води до годишно потребление от 150 кг хляб, зърнени храни и други нишестета.

Такава диета има вреден ефект върху чернодробната функция и допринася за затлъстяване, диабет, втвърдяване на артериите, високо кръвно налягане и рак. Такава храна осигурява прехранване, но вие оставате недохранени. Американският потребител сам си е виновен за липсата на хранителни вещества в диетата му. Сам покровителства, толерира и насърчава търговията с въглехидратни храни, които са загубили голяма част от комплекса B-витамини и 97 % от витамин Е по време на обработката.

Наивно е за медицинската професия да приписва толкова голяма част от вината за втвърдяването на артериите на приема на наситени мазнини и холестерол. Те мислят, че това може да се спре само чрез намаляване потреблението на яйца. Яжте разумно с акцент върху протеините и храни, които са богати на витамини и минерали. Агенциите по храните и лекарствата (FDA) правят малко за стимулиране на доброто хранене.

Всяка критика срещу американската хранителна индустрия те приемат като директна атака към собствената си компетентност и като обида към гигантската хранително-вкусова промишленост, която защитават, а не регулират. FDA води страната към формиране на предразсъдъци срещу магазините за здравословни храни и техните покровители.

Тя се опитва да регулира витаминните добавки от самото им съществуване и тормози производителите на здравословни храни, дистрибутори и търговци на дребно. Тя също така дискредитира диетолозите, чиито мнения се различават от тези на агенцията.

Добро здраве означава позитивно здраве, което носи жажда за живот. То е насладата от добрата храна, с добро храносмилане, правилно усвояване, както и адекватно елиминиране. Това води до продължителен разцвет в живота. Това е живот с пълен потенциал. Американското население живее в любовна история с “гастрономическо самоубийство”. Хората просто се самозаблуждават, смятайки, че наистина са здрави. Ние наистина не живеем по-дълго, само изглежда по-дълго.

Случаят с доброто хранене е ясен. Храната лекува и предпазва, докато страничните ефекти на днешните мощни лекарства запълват гробищата. Грешките в храненето рядко водят до нещо по-сериозно от стомашна болка. Дали да бъдете хронично недохранени, избирате вие!

Още по темата:

Калий (К) – основен минерал

Натрий (Na) – основен минерал

Водата

Високо кръвно налягане

100 най-полезни за вашето здраве храни

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за киселинност на тялото

Кандида тест

Тест за паразити

Имунен тест

Тест за алергии

Кожни проблеми

Лечебни картинки

Свързани публикации