Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гастрономичното самоубийство или прехранени, но недохранени!

Прехранени, но недохранени!

Пещерният човек не е имал никаква захарница, хляб, кекс, бисквити или спагети. Той, както изглежда се е справял доста добре и без тях. Днес, средният американец получава по 1,5 чаени лъжички захар на всеки 30 минути. Това води до годишно потребление от 150 кг хляб, зърнени храни и други нишестета.

Такава диета има вреден ефект върху чернодробната функция и допринася за затлъстяване, диабет, втвърдяване на артериите, високо кръвно налягане и рак. Такава храна осигурява прехранване, но вие оставате недохранени. Американският потребител сам си е виновен за липсата на хранителни вещества в диетата му. Сам покровителства, толерира и насърчава търговията с въглехидратни храни, които са загубили голяма част от комплекса B-витамини и 97 % от витамин Е по време на обработката.

Наивно е за медицинската професия да приписва толкова голяма част от вината за втвърдяването на артериите на приема на наситени мазнини и холестерол. Те мислят, че това може да се спре само чрез намаляване потреблението на яйца. Яжте разумно с акцент върху протеините и храни, които са богати на витамини и минерали. Агенциите по храните и лекарствата (FDA) правят малко за стимулиране на доброто хранене.

Всяка критика срещу американската хранителна индустрия те приемат като директна атака към собствената си компетентност и като обида към гигантската хранително-вкусова промишленост, която защитават, а не регулират. FDA води страната към формиране на предразсъдъци срещу магазините за здравословни храни и техните покровители.

Тя се опитва да регулира витаминните добавки от самото им съществуване и тормози производителите на здравословни храни, дистрибутори и търговци на дребно. Тя също така дискредитира диетолозите, чиито мнения се различават от тези на агенцията.

Добро здраве означава позитивно здраве, което носи жажда за живот. То е насладата от добрата храна, с добро храносмилане, правилно усвояване, както и адекватно елиминиране. Това води до продължителен разцвет в живота. Това е живот с пълен потенциал. Американското население живее в любовна история с “гастрономическо самоубийство”. Хората просто се самозаблуждават, смятайки, че наистина са здрави. Ние наистина не живеем по-дълго, само изглежда по-дълго.

Случаят с доброто хранене е ясен. Храната лекува и предпазва, докато страничните ефекти на днешните мощни лекарства запълват гробищата. Грешките в храненето рядко водят до нещо по-сериозно от стомашна болка. Дали да бъдете хронично недохранени, избирате вие!

Още по темата:

Калий (К) – основен минерал

Натрий (Na) – основен минерал

Водата

Високо кръвно налягане

100 най-полезни за вашето здраве храни

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за киселинност на тялото

Кандида тест

Тест за паразити

Имунен тест

Тест за алергии

Кожни проблеми

Лечебни картинки

Свързани публикации