Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Повече здраве и енергия с витамин С и MSM

Цялата публикация на Walter Last:

Повече енергия
Алтернативно снабдяване с кислород
Изчистване на кръвоносните съдове
Хемохроматоза
Съединителна тъкан
Оцветяване на косата
Как да използвате витамин С и MSM
Реакции и странични ефекти на витамин С и МСМ

Здравните органи обикновено определят ниски препоръчителни дневни дози (RDA) за витамини и минерали, за да се избягват очевидните дефицити при повечето хора. Но всъщност, целта е тези добавки да не станат заплаха за фармацевтичната индустрия, предпазвайки и лекувайки заболяванията. В тази статия ми се иска да покажа какво може да се направи с по-големи дози витамин С, както за първи път са го направили лекарите Линус Полинг, Юън Камерън, Ейбрам Хофер и други. Резултатите са още по-добри в комбинация с MSM (метилсулфонилметан или диметилсулфон) и DMSO (диметилсулфоксид).

Стотици статии с положителни резултати за витамин С са публикувани в списанието Journal of Orthomolecular Medicine, което е специализирано в изследванията на витамините. Съвсем очевидно е, че базата данни на MEDLINE изброява всички статии от списания за медицински изследвания, включително Time Magazine и Readers ‘Digest, но не и на Journal of Orthomolecular Medicine. Тъй като всички тези изключително положителни изследвания не са индексирани от Medline, поддръжниците на лекарствената медицина могат да твърдят, че няма изследвания, показващи, че витамин С е полезен и безопасен при лечението на заболявания.

Преди 30 години Линус Полинг и Юън Камерън показаха, че високите дози витамин С са полезни при лечението на рак. Оттогава това упорито се “опровергава”. Но сега изследване на конвенционалните учени от Джон Хопкинс показва, че те все пак са били прави (1). Разбира се, има безброй изследвания и доклади за ценността на витамин С в профилактиката и лечението на инфекции, но само ако се използва нужните дози.

В критични състояния лекарите, използващи алтернативни методи, обичат седмично да вливат интравенозно от 30-120 грама натриев аскорбат. Въпреки че тези количества определено могат да бъдат полезни, сега аз смятам, че за повечето състояния е по-ефективно ако постепенно се увеличава приеманото през устата количество до нивото на търпимост на червата. Когато започне диария или “разхлабени черва” просто да се намали дозата с 10-20% до по-приемливо ниво. По-долу ще се съсредоточа основно върху по-малко известни аспекти при използването на високи дози витамин С, MSM и ДМСО.

Референции
1) Science Blog 2007-09-10: How vitamin C stops the big ‘C’

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Окислен витамин С

Редокс системата на витамин С

Диметилсулфоксид (ДМСО/DMSO)

Аминокиселини

Свързани публикации