Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Реакции и странични ефекти на витамин С и МСМ

Мога да потвърдя от собствен опит, че комбинацията витамин С и МСМ работи. Но, с подобряване на жизнеността, тялото също започва да почиства натрупаните отпадъчни продукти и токсини. Това може да причини малко или много тежки реакции или странични ефекти при някои индивиди. Те обикновено са свързани с възпалителни ефекти, причинени от съживената имунна система.

Основните странични ефекти, които забелязах в този процес досега са:

• Микробно отмиране или ефект на Херксхаймер и автоимунни реакции.
• Първоначално обостряне на възпалителни заболявания на ставите и кожата.
• Холестеролът и окислените мазнини от запушени кръвоносни съдове могат временно да се настанят в кожата.
• Живакът и евентуално други токсични метали, освободени от мозъка и тъканите, могат временно да се увеличат в кръвта.
• Тялото може да стане прекисело поради обострени възпаления.

Повечето от тези ефекти са полезни в дългосрочен план. Те могат да се случат и с други методи за повишаване на жизнеността на организма и особено активността на имунната система. Но, трябва да бъдат управлявани правилно. Възникват или от свръх растежа на Candida и други патогенни микроби в червата, кръвта, ставите и тъканите, или от лошите чернодробни функции, които объркват метаболизма на мазнините и пречат на отстраняването на отпадъците и токсините през черния дроб.

Имунната система се нуждае от много витамин С, за да преодолее острите инфекции. Тъй като витамин С обикновено е в недостиг, тя не може да си свърши работата и когато острите инфекции утихнат преминават в хронична форма. Например, под формата на артрит и автоимунни заболявания. Когато имунната система получи много витамин С, тя започва отново да атакува микробите и това може да причини имунни реакции със силни възпаления.

Обратният ефект е мускулна болка по време и след инфекция, често срещана при грип. Това се дължи на недостиг на витамин С. Ако продължава, се нарича скорбут. Той включва неразположение, умора, загуба на апетит, гадене, диария, треска, болезнени стави и мускули. Освен това, микробите могат да се преместят в ставите и да причинят артрит или да се крият в органи или жлези и да причиняват автоимунни заболявания.

Всичко това може да бъде предотвратено чрез бързо повишаване на натриевия аскорбат (форма на витамин С) близо до нивата на толерантност на червата по време на остра инфекция. Разтворете няколко пълни чаени лъжички от него заедно с малко MSM в 1 литър билков чай ​​(с прясно изцеден лимонов или портокалов сок) и отпивайте по малко от него на всеки половин час, докато сте будни.

Също така приемайте достатъчно разпределен натриев бикарбонат преди хранене, за да поддържате алкална урина. Накрая опитайте 1/8 от една чаена лъжичка боракс на прах (може да се разтвори в напитката с витамин С/МСМ) 3-4 пъти на ден (общо до 2 g/ден) с храна или напитки. Бораксът предпазва ставите от артрит и подпомага имунната система при елиминирането на микробите и предпазването на червата от патогени. По този начин не би трябвало да получавате никакви очистващи реакции от витамин С. Той също така помага при отстраняване на патогени от червата.  Преди закуска може да се приема псилиум с бикарбонат, чесън, джинджифил или други микробициди.

Когато инфекцията премине, намалете нивото на витамин С/МСМ до по-нисък прием. След това постепенно опитайте отново да увеличите до 10 грама от всяко от тях. Ако се развие изчистваща реакция, намалете отново. След това увеличете отново. Винаги нагоре и надолу като вълна, която постепенно се опитва да стигне до по 10 грама витамин С и МСМ.

Ако продължите с по-висок прием на боракс и допълнително витамин D3 (вижте по-долу), можете да очаквате да по-малко реакции заради имунната стимулация. 2 грама боракс дневно са излекували лупус за 4 месеца, очевидно без силни имунни реакции. Ако се използва в големи количества за дълъг период, тогава е препоръчително да спирате боракса за 1 седмица всеки месец. Може да се натрупва в тялото. Като цяло е за предпочитане да се редуват антимикробните средства. Това също може да бъде успешна стратегия при псориазис и други възпалителни кожни заболявания.

Псориазисът като цяло се обостря от големите количества витамин С. В един случай човек, който преди това никога не е имал проблеми, развил псориазис след прием на 10 грама натриев аскорбат. Когато количеството било намалено до 1-2 грама, псориазисът изчезнал. Обяснявам си това по следния начин, при псориазис кожата е инвазирана от микоплазми, плеоморфни микроби или гъбички и когато активираната имунна система започне да атакува, това причинява възпаление на кожата.

Ефективно средство срещу такива кожни възпаления изглежда е витамин D3 в големи количества. Първоначално опитайте да приемате 5000 IU няколко пъти дневно под езика. Също така смесвайте 5000 IU или повече с малко зехтин и го втривайте в кожата по цялото тяло. Когато възпалението утихне, продължете с 5000 IU перорално и като втриване в кожата, освен в дните с излагане на слънце.

Също така при кожни възпаления са полезни разтривките със сок от пресни зелени лист или сок от треви (това може да се направи и в блендер с вода и прецедено, или опитайте разтворена и прецедена пшеница/ечемик на прах). Също така разреденият глицерин може да помогне. Възпалената кожа може да е причинена от кожни клетки, които не съзряват поради липса на глицерин. Това също може да бъде поправено или подобрено, като се ядат сурови мазнини, които все още съдържат липаза. Такива като сурово масло, масло от шеа, авокадо, прясно извлечена сурова кокосова мазнина и суров яйчен жълтък. Може да опитате и с емулсия от зехтин с вода, лецитин и липаза или добавяне на липаза към масла или загрети мазнини. Някои от тях също могат да бъдат използвани за втриване в кожата.

Всички състояния се подобряват от киснене във вана с до 1 чаша натриев бикарбонат и 1/2 чаша магнезиев хлорид. Полезно е и излагане на възпалената кожа на синя светлина. Например, покриване на кожата със син целофан и излагането на силна светлина. При всички инфекции и възпалителни състояния алкализирайте достатъчно, за да поддържате алкална урина. И накрая, основна причина за наследствените чернодробни заболявания изглежда е пиролурия. Тя е в основата на много от нашите хронични заболявания, особено в комбинация с свръх растеж на Candida. Това изисква високи количества цинк и Р5Р, който е активирана форма на витамин В6.

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Тест за пиролурия. Симптоми и състояния.

Витамин С

Свързани публикации