Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Повече енергия

Има много истории и доклади за хора, които чувстват повече енергия след прием на витамин С, MSM, DMSO и ниацинамид (витамин В3), поотделно или взети заедно. Мога да потвърдя това от собствен опит. Ето само няколко примера от Интернет (2).

Д-р Стенли Джейкъб представи 3 истории на случаи, при които 5, 10 и 30 грама дневно МСМ намалили или премахнали умората и болката при фибромиалгия и хронична умора. Спортен състезател смесвал равни количества MSM и витамин С на прах и ги пиел сутрин. Това му дало изключителен прилив на енергия, значително повече, отколкото всяко от тях поотделно. Д-р Ейбрам Хофер помогнал на хиляди пациенти с рак и шизофрения чрез високи дози витамин С и витамин В3.

Ето една преразказана история: поръсих обилно количество ДМСО върху корема си. Няколко часа по-късно играх тенис и усетих много голямо повишаване на енергията и пъргавината. Повторих това много пъти оттогава и резултата е същият.

Друг перифразиран пример за болестта на Алцхаймер/старческо слабоумие. “Дадох на мама малко течен DMSO в сок и в рамките на час тя стана нова жена! Можеше да води разговор, да се смее, да бъде тревожна. Когато DMSO изчезна обратно се върна уморения, прозяващ се и дезориентиран човек. Така че, дадох още малко ДМСО, цяла чаена лъжичка и в рамките на час тя отново оживя, поддържаше разговор и имаше енергия.”

Също така ниацинамидът подобрява паметта и енергията при болестта на Алцхаймер (3). Това не е изненада, защото той работи и при много други състояния. Например, подобряване или нормализиране на шизофренията, старчески състояния, артрит, рак, дерматит, младежки диабет, умора и липса на енергия, хиперактивност или затруднения с обучението и поведението при деца (4).

Причината, поради която един витамин може да помогне при всички тези проблеми, е неговата ключова роля като коензим в производството на окислителна клетъчна енергия. Някои други важни хранителни вещества за окислителния метаболизъм са медта и витамините В2 и В6. По-долу ще се опитам да обясня как можем да разберем този тласък на енергия в резултат на увеличеното снабдяване с кислород към анаеробните клетки.

Автор: Walter Last

Референции
2) Gregg, David: DMSO and MSM – The Biochemical Oxygen Transport Pair;  (different examples are from different pages of this website)
3) Pekker, Michael: Niacinamide (Vitamin B3) May Prevent Alzheimer’s Memory Loss;
4) Hoffer, Abram: Vitamin B-3 – Niacin and Its Amide;

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Окислен витамин С

Редокс системата на витамин С

Диметилсулфоксид (ДМСО/DMSO)

Свързани публикации