Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алтернативно снабдяване с кислород

Основното разпределение и снабдяване с кислород в тялото ни е свързано с хемоглобина в червените кръвни клетки. Проблемът е в това, че кислорода се освобождава в тъканите само в отговор на наличието на въглероден диоксид. Той се образува вследствие на аеробния енергиен метаболизъм след мускулна или мозъчна дейност.

Хората с твърде много гъбички Candida и други микомикроби имат анаеробна обмяна в части от мозъка и в много мускули и органи. Раковите клетки също имат анаеробен метаболизъм и могат да станат нормални при повишено снабдяване с кислород. Туморите могат просто да се стопят (5). Анаеробните клетки не произвеждат въглероден диоксид и следователно не получават достатъчно кислород от нормалното кръвообращение. Това обяснява, защо при всички анаеробни и ниско енергийни условия е полезно да се използват допълнителни методи за подаване на кислород. Такива, които не изискват отделяне на въглероден диоксид.

Най-подходящите добавки за тази цел са витамин С и МСМ. Те образуват редукционно-окислителни или редокс двойки. Една такава двойка е витамин С (аскорбинова киселина или аскорбат) в редуцирана форма и дехидроаскорбинова киселина или DHA като окислена форма. Другата двойка е DMSO като редуцирана и MSM като окислена форма (6).

Принципът на действие е следният: в среда с недостиг на кислород, както е клетката с анаеробен метаболизъм, редокс двойка се променя от окисленото си състояние до редуцираната си форма, като отделя един атом силно реактивен кислород. Когато витамин С или DMSO се върнат в кръвообращението и текат с кръвта през белите дробове, те отново се превръщат в техните окислени форми. По този начин редокс цикълът може да се повтори няколко пъти, докато химикалите постепенно се екскретират през бъбреците. А окислителният енергиен метаболизъм може да бъде възстановен в анаеробната тъкан. Там това не е възможно да стане по естествен път чрез кислорода в червените кръвни клетки.

DHA е формата, в която витамин С попада в мозъка и повечето други клетки, без да се нуждае от молекула носител. Вътре в клетката тя се редуцира чрез освобождаване на кислород. При нормален прием на витамин С и МСМ освободеното количество кислород е толкова малко, че то няма значение, особено в клетките, които работят нормално (произвеждат въглероден диоксид и получават кислорода си от хемоглобина).

Високият прием на витамин С и MSM, обаче има огромно значение за анаеробната тъкан (увредените клетки). Освободеният по този начин кислород първоначално е силно реактивен и убива микробите вътре в клетките, които са причинили това блокиране. След това отново пуска блокирания окислителен енергиен метаболизъм. Ето как витамин С ни предпазва от рак и инфекции, когато се използва в достатъчно големи дози.

Не считам водородния пероксид и озона за подходящи системи за доставка на кислород за възстановяване на клетъчния кислороден метаболизъм. Въпреки че водородният пероксид може да бъде много полезен за унищожаване на гъбични микроби в стомаха и тънките черва. Той обикновено не е подходящ за доставяне на кислород до анаеробни тъкани по-дълбоко в тялото. Тъй като е твърде реактивен, в големи количества би причинил твърде много щети на антиоксидантните системи. Използван е с добри резултати, както и озона, за унищожаване на микроби в кръвта чрез интравенозни вливания. Но дори кръвта може да се почисти също толкова добре или по-добре с чести перорални дози натриев аскорбат и MSM. По-добре отколкото с периодични интравенозни курсове на водороден пероксид или озон.

Смятам, че това алтернативно снабдяване с кислород е много ефективно при всички състояния на понижена енергия, психически-емоционални проблеми, рак, автоимунни заболявания, чернодробни заболявания, фибромиалгия, хронична умора и всички други гъбични заболявания или заболявания, свързани с кандида, както и хронични възпаления и инфекции.

Автор: Walter Last

Референции

5) Last, Walter: Cancer Therapy – A New Direction.
6) Gregg, David: Cancer Health Notes; www.ip-number.com, also see the linked pages… cancer2.htm and…cancer3.htm

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Окислен витамин С

Редокс системата на витамин С

Диметилсулфоксид (ДМСО/DMSO)

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации