Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как тялото лекува с кислород!

Как тялото лекува с кислород, прилагайки кислородна терапия срещу микроорганизмите и как произвежда енергия?!
Цялата публикация на Walter Last:

Биологична кислородна терапия

Видове кислородни терапии

Редокс системата на витамин С

Редукционната двойка (MSM-DMSO)

Цикълът на лимонената киселина

Практически стъпки за подобряване на окисляването

Окислен витамин С

Рецепта за лечебен лимонов сок

Допълнителни препоръки за кислородна терапия

Днес вече е видно, че проблемите с окисляването са в основата на повечето от нашите съвременни заболявания. В резултат на свръхрастеж на кандида, свързан с диетата и / или антибиотиците, ние развиваме възпаление и пропускливост на чревната стена. Това състояние се нарича „синдром на пробитите черва“. Това позволява на микробите от гъбичен тип и техните токсини да проникнат в чревната стена и да нахлуят в кръвния поток. Тези гъбични токсини блокират ключови окислителни ензими, отслабват имунната система и нашето производство на окислена енергия от храната.

Черният дроб също може да бъде силно засегнат, причинявайки дефицит на окислителни ензими. Това може да доведе до отслабена имунна система и по-малко ефективен метаболизъм на мазнините. Както и до проблеми с производството на хемоглобин, хормони на щитовидната жлеза, стероидни хормони, съединителна тъкан, здрав цвят на косата или кожата и безброй други дефекти. Това е така, защото всички те зависят от ефективното окисление.

С течение на времето и с противогъбична терапия тази гъбична инвазия може да бъде обърната. Но, окислителните ензими остават блокирани от гъбични токсини. С всеки следващ курс антибиотици се блокират все повече окислителни ензими и здравето се влошава допълнително. В резултат на това се появява липса на жизнена енергия и широк спектър от заболявания. Ситуацията може да се обърне само чрез деблокиране на засегнатите ензими с подходящи кислородни терапии, както е посочено по-долу.

Един от основните проблеми, свързани със съвременните заболявания, е дефицита на енергия. Това се проявява не само като слаби мускули и липса на издръжливост, но може да се прояви и в мозъка като психически проблем или заболяване. Недостигът на енергия в мозъка е един от първите симптоми. Може да се прояви като тревожност, компулсивни навици, трудности с обучението, шизофрения, депресия, загуба на памет, болест на Алцхаймер или болест на Паркинсон. Синдромът на хронична умора се проявява главно в тялото, както и ракът, и много други заболявания. Къде и как този енергиен дефицит се проявява в организма като болест, зависи от наследствени фактори, манталитет, емоции, хранене, условия на живот, токсичност и други причини.

Ако храната ни се окислява ефективно до въглероден диоксид и вода, то тогава се произвежда двадесет пъти повече енергия, отколкото когато се преобразува без кислород в млечна киселина. Следователно засегнатите хора са склонни да ядат няколко пъти повече храна от тези, които правилно окисляват храната си. Излишъкът от храна ще се съхранява като наднормено тегло и ще даде тласък за растежа на Candida. Ако хората с наднормено тегло ядат много по-малко, за да отслабнат, те все повече получават липса на енергия.

Производството на енергия без кислород се нарича “анаеробно” и именно по този начин дрождите и раковите клетки получават своята енергия. Това не само причинява енергиен дефицит в цялото тяло, но и свръхкиселинност от свръхпроизводството на млечна киселина. Това води до свой собствен набор от проблеми. Освен това, липсата на ефективно окисление също е основната причина за поднорменото тегло и отслабената имунна система. Слабото окисление в различна степен ще засегне различни органи и мускули, в зависимост от процента на блокираните митохондрии в засегнатите клетки.

Може би ще попитате защо не получаваме целия необходим ни кислород от кислорода във въздуха, само чрез дишане? Така беше в „добрите стари времена“ преди появата на синтетичните антибиотици. Причината е в това, че кислородът във въздуха присъства като доста стабилна молекула, два кислородни атома, свързани заедно. Това причинява много по-малко окислителни щети на тялото, отколкото чрез въвеждане на силно реактивни кислородни йони. Недостатъкът е, че тялото трябва да произведе множество различни ензими, за да разделя молекулите на кислорода на йони за определени химични кислородни реакции.

Това не само изисква много енергия, но също така прави тялото уязвимо за атака от Candida и други микроби. Те блокират ключовите окислителни ензими с техните токсини. Когато това се случи, вече няма значение колко кислород получаваме от въздуха. Ние вече просто не можем да го използваме за ключовите аспекти на метаболизма си. Вместо това ставаме с дефицит на кислород, дори ако медицинските тестове показват 100% насищане на кръвта с кислород.

В допълнение, при продължителна инвазия от hyphal Candida, инвазивна форма на кандида, индуцирана от антибиотиците, и при микробни проблеми в кръвта, причинени от „синдрома на пробитите черва“, има и нарастващо разрушаване на червените кръвни клетки и нарушен синтез на хемоглобина. Това значително намалява доставката на молекулярен кислород от белите дробове. Всички тези здравословни проблеми могат да бъдат значително подобрени с биологични кислородни терапии, знаейки как тялото ни лекува с кислород!

Продължава

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации