Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Редукционната двойка MSM-DMSO

MSM (метилсулфонилметан) е окислената форма на комбинацията MSM-DMSO. Тя има два кислородни атома, прикрепени към серен атом. При загуба на единия кислороден йон се превръща в антиоксиданта DMSO (диметил сулфоксид). Среща се естествено в кръвта ни в концентрация от около 0,2 части на милион.

Голям плюс на тази система е, че и двете форми на комбинацията се разтварят добре както в масло, така и във вода. Те също така са малки молекули, които лесно и бързо се дифузират през клетъчните мембрани, както и през клетъчната цитоплазма. Те не са ограничени от клетъчните мембрани както витамин С и повечето други молекули. Това прави двойката много ефективна система за транспортиране на кислород.

Вътре в клетките MSM отделя активен кислород точно както дехидроаскорбинова киселина (DHA). Докато MSM е важен за образуването на съединителната тъкан, той също е ценен източник на биологична сяра и двете му метилови групи могат да се използват за реакции на метилиране или просто да се окислят в цикъла на лимонената киселина.

Потенциално нежелан страничен ефект може да бъде силната телесна миризма на чесън или сяра, ако DMSO се използва перорално или ако е погълната твърде много MSM. В този случай само част от него се абсорбира, докато останалата част се редуцира до миризлив диметилсулфид в дебелото черво. Обикновено предозиране не се случва с 3-10 гр. , разпределени през деня, но ако се случи, просто намалете приема.

MSM е интересен, тъй като ни показва какво превръща клетките в злокачествени. Меланомните клетки от силно агресивен щам се накисват в 2% MSM разтвор. След един ден на излагане клетките стават напълно нормални и останали така за неопределено време. Също така дъщерните клетки, получени от тях, останали нормални. DMSO обаче не нормализира тези меланомни клетки. Единствената разлика между MSM и DMSO е допълнителен кислороден йон в MSM.

Мисля, че MSM е бил ензимно редуциран до DMSO и освободеният активен кислород е възстановил окислителния енергиен метаболизъм на меланомните клетки (3). Този метод може да се използва при тумори близо до кожата, поставяйки лапи, напоени с MSM разтвор, може и с добавяне на окислен витамин С. Той също така показва, че кислородната терапия е ключът към премахването на всички видове рак.

Референции
(3) Joan McIntyre Caron et al: Methyl Sulfone Induces Loss of Metastatic Properties and Re-emergence of Normal Phenotypes in a Metastatic Cloudman S-91 (M3) Murine Melanoma Cell Line. PLOS ONE, 2010 August, www.plosone.org

Назад                                                                                          Продължава

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации