Количка

Видове кислородни терапии

Холистичните терапевти признават като цяло значението на окисляването в лечението на рака и за подпомагане на имунната система. За целта се използват различни кислородни терапии като хипербарен кислород, озон, натриев хлорит/MMS/хлорен диоксид и водороден прекис, но всички те имат някои недостатъци. Проблемът основно е в това, че тези химически окислители са много силни, но не са селективни. Те окисляват всичко, което им попадне, като по този начин увреждат чувствителните и основни телесни структури и изтощават нашата система за антиоксидантна защита.

Най-разрушителните окислители се наричат ​​„свободни радикали“ и обикновено се произвеждат чрез йонизиращото лъчение и химиотерапията, използвани при лечението на рак. Имунната система също може да произвежда свободни радикали, но те след това се използват селективно за унищожаване на патогените и не се движат свободно в огромни количества. Те също така не увреждат деликатните клетъчни структури, както се случва при лъчетерапията.

Най-мощният окислител, използван в холистичната терапия, е озонът. Последван от по-малко увреждащия водороден пероксид и след това идва натриев хлорит или MMS с неговия активен компонент – хлорен диоксид. Хлорният диоксид най-леко се понася от стомаха и обикновено е предпочитания вариант.

Най-добрият ефект с най-малко увреждане на чувствителната тъкан дава използването на биологични окислители, които по естествен начин се използват от организма за тази цел. Това са главно витамин С, МСМ и до известна степен йод. Витамин С съществува в окислена форма, наречена дехидроаскорбинова киселина (DHA), и в редуцирана форма като аскорбинова киселина (АК). Те лесно се превръщат една в друга като части от окислително-възстановителната система (Redox System). Други подходящи биологични редокс системи са окисленият MSM с редуцирания DMSO и окисленият йод с редуцирания йодид, както е в разтвора на Лугол.

Може би ще се изненадате да прочетете, че въглеродният диоксид (CO2) се използва успешно като естествена кислородна терапия, особено при астма. CO2, произведен от клетките, е необходим като сигнал за червените кръвни клетки за освобождаване на кислорода в тъканите. Терапията с СО2 е единственият метод, който лекува “диабетно стъпало”, състояние, при което диабетиците развиват гангренозни язви на краката. Обикновено това се лекува с ампутация на краката.

Японски екип показа, че диабетното стъпало може да бъде излекувано с CO2 мехурчета. Очаквам, че лечението на диабетно стъпало с локална DHA ще даде подобни резултати. За предпочитане комбинирайте двата метода. По същия начин можете да лекувате и други кожни проблеми, включително инфекции и наранявания, както и външни тумори.

Назад                                                                                          Продължава

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации