Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Видове кислородни терапии

Холистичните терапевти признават като цяло значението на окисляването в лечението на рака и за подпомагане на имунната система. За целта се използват различни кислородни терапии като хипербарен кислород, озон, натриев хлорит/MMS/хлорен диоксид и водороден прекис, но всички те имат някои недостатъци. Проблемът основно е в това, че тези химически окислители са много силни, но не са селективни. Те окисляват всичко, което им попадне, като по този начин увреждат чувствителните и основни телесни структури и изтощават нашата система за антиоксидантна защита.

Най-разрушителните окислители се наричат ​​„свободни радикали“ и обикновено се произвеждат чрез йонизиращото лъчение и химиотерапията, използвани при лечението на рак. Имунната система също може да произвежда свободни радикали, но те след това се използват селективно за унищожаване на патогените и не се движат свободно в огромни количества. Те също така не увреждат деликатните клетъчни структури, както се случва при лъчетерапията.

Най-мощният окислител, използван в холистичната терапия, е озонът. Последван от по-малко увреждащия водороден пероксид и след това идва натриев хлорит или MMS с неговия активен компонент – хлорен диоксид. Хлорният диоксид най-леко се понася от стомаха и обикновено е предпочитания вариант.

Най-добрият ефект с най-малко увреждане на чувствителната тъкан дава използването на биологични окислители, които по естествен начин се използват от организма за тази цел. Това са главно витамин С, МСМ и до известна степен йод. Витамин С съществува в окислена форма, наречена дехидроаскорбинова киселина (DHA), и в редуцирана форма като аскорбинова киселина (АК). Те лесно се превръщат една в друга като части от окислително-възстановителната система (Redox System). Други подходящи биологични редокс системи са окисленият MSM с редуцирания DMSO и окисленият йод с редуцирания йодид, както е в разтвора на Лугол.

Може би ще се изненадате да прочетете, че въглеродният диоксид (CO2) се използва успешно като естествена кислородна терапия, особено при астма. CO2, произведен от клетките, е необходим като сигнал за червените кръвни клетки за освобождаване на кислорода в тъканите. Терапията с СО2 е единственият метод, който лекува “диабетно стъпало”, състояние, при което диабетиците развиват гангренозни язви на краката. Обикновено това се лекува с ампутация на краката.

Японски екип показа, че диабетното стъпало може да бъде излекувано с CO2 мехурчета. Очаквам, че лечението на диабетно стъпало с локална DHA ще даде подобни резултати. За предпочитане комбинирайте двата метода. По същия начин можете да лекувате и други кожни проблеми, включително инфекции и наранявания, както и външни тумори.

Назад                                                                                          Продължава

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации