Рецепта за лимонов сок

Пресният лимонов сок (не замразяван!) е основната съставка на тази окислителна смес. Използвайте сок, който съдържа голяма част от лимоновата каша. Средното количество би било около 50 ml на ден. Можете да започнете с 20 ml веднъж дневно, най-добре преди закуска, и да стигнете до 30 ml преди повечето хранения. Може и 20 ml – 5 пъти дневно преди и между храненията.

Изпивайте го бавно в продължение на 10-20 минути, докато правите други неща. Колкото по-трудна е ситуацията, толкова по-добре е напитката да се раздели на 3 или дори 5 порции, за да не се прекъсне цикъла на лимонената киселина. Може би е най-добре да приемате най-много течности сутрин и най-малко преди вечеря.

За предпочитане е да окислите АК преди да я смесите с лимоновия сок. В кана с 1-2 чаши вода добавете 1 чаена лъжичка или повече аскорбинова киселина или натриев аскорбат или смесени аскорбати, или смес от тях. Така ще осигурите около 3-5 g витамин С. Разбъркайте разтвора и добавете 5-10 капки или повече MMS или 3% водороден прекис.

Можете да смесите окисления витамин С (АК) с разреден лимонов сок, да добавите други съставки, като чаена лъжичка МСМ и малко пчелен мед или глицерин като подсладител. Това е отчасти за вкуса, но и за осигуряване на малко стартова енергия за цикъла на лимонената киселина.

Ако нямате проблеми с кръвната захар, можете да използвате една чаена лъжичка пчелен мед, в противен случай добавете една чаена лъжичка глицерин. Глицеринът не се нуждае от инсулин и в малки количества не повишава нивото на глюкозата в кръвта. Но той осигурява същата енергия като меда.

За да намалите киселинността на разтвора до приемливо ниво на вкус, много бавно, докато разбърквате, продължете да добавяте натриев бикарбонат. Накрая добавете още вода, в зависимост от това колко искате да изпиете през деня. Добро количество за целия ден би било около 1 литър.

Ако трябва да отидете на работа на следващата сутрин, предварително смесете окислената напитка следобед или вечерта. Но, не добавяйте бикарбоната и цялата вода, а само част от водата! Оставете в хладилника. На сутринта добавете бикарбонат и още вода.

Назад                                                                                          Продължава

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации