Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Допълнителни препоръки за кислородна терапия

Силно ви препоръчвам за кислородна терапия да използвате качествена енергизирана вода. Това може да е изворна или кладенчова вода, но ако е с много високо съдържание на калций, трябва или да го намалите, или да добавите магнезий. Ако използвате обикновена вода от водопровода, най-добре е или да я дестилирате (преварите), или да използвате обратна осмоза и след това да добавите отново полезни минерали като концентрат от морски минерали или колоидни минерали.

Друг добър вариант е използването на дъждовна вода с добавени минерали. Водата в пластмасови бутилки не е особено препоръчително, но ако го направите, вземете дестилирана вода и повторно я реминерализирайте. След добавяне на минералите, енергизирайте водата чрез излагане на слънце, кристали, магнити, пирамиди, газ на Браун или подобни устройства.

Към лимоновата напитка могат да се добавят и пресни плодови или зеленчукови сокове. Минералите съхраняват биоенергията във водата. За оцветяване на косата често нанасяйте разтвор от витамин С (без лимонов сок) върху косата и скалпа. Ако косата е била бяла твърде дълго време, ензимите в луковиците на косата може да са умрели и повече да не могат да работят. Също така често разтривайте кожата си с частично неутрализиран разтвор на окислен витамин С и МСМ, и евентуално с пресни сокове.

Други важни добавки са таурин, цинк, P5P (коензимна форма на витамин B6) и витамин B3. Обикновено те са в недостиг при дефектен метаболизъм на кислорода, но те могат да се добавят към храненето. P5P е активирана форма на витамин B6 и е необходима за изграждане и използване на протеините, включително ензимите. Можете също така да добавите боракс или да го вземате отделно в борбата с Candida. За повече информация вижте Пиролурия и Кандида.

Тауринът е сярна аминокиселина, произведена в организма чрез окисляване на цистеина. Той е необходим за много важни процеси, такива като разпределение на вода, производство на жлъчка, детоксикация на черния дроб, работа на мускулите. В здраво сърце има най-много таурин спрямо всички останали мускули или органи! (spingola.com).

Алкохолът е особено опасен за хората с дефицит на кислород. В черния дроб алкохолът се окислява до ацеталдехид, който след това причинява повечето проблеми с алкохолната интоксикация, засягайки силно мозъка. Тауринът активира ензима алдехид дехидрогеназа, който след това окислява ацеталдехида до полезен оцет.

При сърдечна недостатъчност е доказано, че грамовите количества таурин значително подобряват физическата работоспособност (4), докато всички видове аритмии, включително предсърдно мъждене, могат да се нормализират с 10 до 20 гр. таурин (5).

Това наистина показва, че повечето сърдечни заболявания се причиняват от дефектно окисление. С добър окислителен метаболизъм ние произвеждаме достатъчно таурин чрез окисляване на метионина до цистеин и цистеина до таурин, така че да не е необходимо за поддържане на здраво сърце да се добавя таурин. Всичко това показва, че сърдечните заболявания, също като рака и другите заболявания, могат да бъдат избегнати или преодолени с достатъчно биологично достъпен кислород.

Перспективи

Възстановяването на кислородния метаболизъм е основна стъпка в изцелението на нашето тяло.  Но, само по себе си то не е достатъчно за постигане и поддържане на доброто здраве. Други важни допълнителни стъпки са здравословна диета с прясна храна, борба с кандида, пиролурия и синдрома на пробитото черво, детоксикация, периодично гладуване със сурова храна, получаване на много биоенергия (енергия на жизнената сила), достатъчна физическа активност и използване на своето въображение и очаквания, за да кажем на тялото си какво да прояви.

Референции
(4) G. Eby et al: Elimination of cardiac arrhythmias using oral taurine with l-arginine with case histories: hypothesis for nitric oxide stabilization of the sinus node. Med Hypotheses, 67 (2006), pp. 1200-1204. www.sciencedirect.com
(5) et al: Effect of taurine supplementation on exercise capacity of patients with heart failure. J Cardiol 57/3, 2011 pp. 333-337. www.sciencedirect.com

Назад

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации