Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да използвате витамин С и МСМ (MSM)

Най-добре е да използвате заедно витамин С и МСМ на прах, като например до 2 пълни чаени лъжички (по 10 грама витамин С и МСМ), и евентуално 1 до 3 чаени лъжички от 50-70% разтвор на ДМСО, втрит в кожата в проблемните зони, както е например при артрит.

Можете често да смесвате праховете с напитка или храна, или да ги разтваряте в 1/2-1 литър вода, сок или билков чай, да добавите малко лимонов сок и често да отпивате през деня. Можете да добавите магнезиев хлорид или магнезиево масло, или боракс, или други често приемани хранителни вещества, като други витамини и минерали. Но, без окислители като MMS или разтвор на Лугол! Ако има симптоми за повишена киселинност и се нуждаете от алкализатори, е за предпочитане да приемате отделно натриев бикарбонат (сода за хляб). Приемът да бъде преди или между храненията, за да не се неутрализира стомашната киселина, необходима за храносмилането.

Като правило бих продължил с 10 грама дневно, докато лекуваният проблем не бъде решен. Било то за повече енергия, хронично заболяване, чернодробни проблеми, подобряване на съединителната тъкан или просто за почистване и укрепване на кръвоносните съдове. След около една година или при достатъчно и трайно подобрение можете да намалите до 5 грама дневно. А по-късно дори още по-малко.

Можете също така периодично да променяте дозата, нагоре и надолу, като бавни вълни, оставайки за няколко седмици на всяко от планираните максимално и минимално ниво. Нивата могат да стигнат до 1 грам или 0 грама при добра диета. Младите и здрави хора могат да използват неколкостотин милиграма витамин С и добра диета.

Не спирайте внезапно високия прием на витамин С! Това може да създаде сериозен дефицит на витамин С! По-добре намалявайте високия прием постепенно. В допълнение към комплекс от В-витамини, при хронични заболявания използвайте и около 500 mg витамин В3 (ниацинамид) на закуска и обяд, тъй като витамин В3 е необходим като основен коензим за редокс реакциите, произвеждащи енергия. Витамин В3 (ниацинамид) също така е ефективно противовъзпалително средство.

Ако не разполагате с натриев аскорбат, можете да вземете буфериран витамин С. Той може да съдържа в допълнение към аскорбиновата киселина и аскорбати на калций, магнезий, калий и натрий, което често е и по-евтино от тези минерали като карбонати. Буферираният витамин С е за предпочитане при бъбречни заболявания, задържане на вода и проблеми с високо кръвно налягане. Алтернативно можете да използвате аскорбинова киселина и да я неутрализирате във вода с натриев бикарбонат в отношение 2:1, или смес от калиеви, магнезиеви и калциеви карбонати малко преди приема. Можете да пиете, докато още шупти.

Витамин С е известен като добро средство при лечение на вирусни инфекции. Последните изследвания показват, че всъщност DHA е ефективното антимикробно средство. То е до хиляда пъти по-силно от редуцираната форма на витамин С (16). Тези ефекти могат да са още по-силни в присъствието на медни йони. Това може да е причината, поради която нивата на мед в кръвта се повишават по време на инфекции и възпаления. Те просто чакат да се обединят с високите нива на витамин С.

При сериозни инфекции може да бъде полезно да се окисли витамин С до DHA преди поглъщане за по-добро усвояване и по-силен ефект. Разтворете 1 чаена лъжичка витамин С и 1 чаена лъжичка МСМ в голяма чаша вода. Добавете 1 чаена лъжичка 3% (или 10 капки 35%) водороден пероксид, 1 чаена лъжичка глицерин и малко количество медно съединение. Този разтвор е нетраен и затова трябва да се приготвя всеки ден. Отпивайте от него често през деня. По този начин ще получите по-силен антимикробен ефект с по-малко витамин С (15).

Линус Полинг, два пъти носител на Нобелова награда, е пионер в ежедневната употреба на 10 грама витамин С за подобряване и защита на здравето. Според съобщенията той е използвал между 10 и 18 грама/ден в продължение на 35 години. Обаче, дори много по-малки количества могат да причинят диария, ако се приемат наведнъж. Затова го използвайте добре разпределен през деня и нощта (в случай че сте склонни да се събуждате). Увеличавайте количествата постепенно, за да сведете до минимум възможността от диария и очистващи реакции, намалете дозите, ако възникнат проблеми.

В повечето страни от ЕС, с изключение на Обединеното кралство (вж. www.ebay.co.uk), натриевият аскорбат на прах в килограмови количества не е достъпен за консумация от хората. Дори и за ветеринарна употреба е много скъп и труден за набавяне. Тези ограничения са най-строги в Германия. Аскорбиновата киселина все повече се очерня в немските интернет статии. Аскорбиновата киселина на килограми се предлага само като консервант за храна, а не като витамин. Купувачите могат да бъдат проверени, че не възнамеряват да я използват като витамин. Нямам никакво съмнение, че тази атака произтича от германската фармацевтична индустрия. Тя сега се опитва да разшири забраната на Германия и ЕС за природни средства в световен мащаб с разпоредбите на Codex Alimentarius и в координация с подобни драконовски разпоредби на FDA.

Автор: Walter Last

Рефереренции:
15) Patent US8324269 – Stable compositions of dehydroascorbic acid; www.google.com/patents/
16) Ayami Furuya et al: Antiviral effects of ascorbic and dehydroascorbic acids in vitro: www.spandidos-publications.com (free pdf download)

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Окислен витамин С

Редокс системата на витамин С

Диметилсулфоксид (ДМСО/DMSO)

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации