Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алтернативно за хиперкоагулацията (гъста кръв)

Хиперкоагулация (гъста кръв): причинява инфаркт, инсулт, болки в мускулите и ставите, умора, влошаване състоянието на мозъка.

Цялата публикация на Walter Last:

Диметилсулфоксид (ДМСО/DMSO)

Ниацинова промивка (зачервяване с ниацин)

Екстракт от маслинови листа

Фибринолитични ензими

Премахване на калцификати от меки тъкани

Изчистване на токсични метали от тялото

Магнитна терапия срещу гъста кръв

Терапия с въглероден диоксид (карбокситерапия)

Хиперкоагулацията е повишена склонност на кръвта да образува обструктивни фибринови влакна и съсиреци. Тенденцията към прекомерно образуване на съсиреци се нарича още тромбофилия или тромбоемболично заболяване. Съсиреците могат да доведат до инфаркт или смърт на тъканите поради блокиране на кръвоснабдяването. Съсиреците в белите дробове се наричат ​​белодробна емболия, в сърдечния мускул причиняват инфаркт, в мозъка инсулт, в краката язви и дълбока венозна тромбоза.

Въпреки това, много от по-малко драматичните състояния са резултат просто от повишено производство на фибрин и малки съсиреци в капилярите. Често на корема могат да се видят малки червени или кафяви петна, с размер на щифт, или капилярни звездички. Те не причиняват големи увреждания на кожата, но са също така в мозъка, мускулите, костния мозък и др. Освен това фибриновите налепи могат да се натрупват в кръвоносните съдове, подобно на запушените стари водопроводи.

Затова не е изненада, че с напредването на възрастта забравяме къде слагаме ключовете или очилата си. Но за съжаление ситуацията често се влошава, прогресирайки до деменция и болест на Алцхаймер. Засегнати са и много други функции на мозъка и органите, а също и мускулите и производството на клетъчна енергия. Очите и ушите са особено чувствителни към нарушения в кръвообращението. Доказано е също така, че образуването на метастази при ракови заболявания зависи от хиперкоагулацията.

Фибринът е лепкаво протеиново влакно. То по естествен начин се съединява, което кара тромбоцитите да се слепват и да образуват кръвни съсиреци за запечатване на рани и спиране на кървенето. Проблемът е, че фибринът също започва да се омрежва, когато са налице не кървящи възпаления, както е при сърдечносъдовите заболявания. Обикновено такова възпаление се предизвиква от микроби и токсини в кръвта.

Полученият излишък на омрежен фибрин образува микро съсиреци, които блокират притока на кръв в капилярите, той също се прилепва към стените на кръвоносните съдове и стеснява отвора им, а също и предизвиква слепване на кръвните клетки. Изглежда лепкавата (гъста) кръв е предпоставка холестеролът да започне да запушва артериите и освен това е често срещан фактор, водещ до високо кръвно налягане.

Натрупването може да се види при анализ на жива кръв, когато еритроцитите се агрегират, понякога изглеждат като много монети, които се слепват една с друга във вид на стълбче (образуване на руло). Такава натрупана кръв не тече свободно като здрава кръв и не може да се движи през капилярите, така че много органи изпитват глад за хранителни вещества.

Частичният списък от състояния, причинени или предизвикани от хиперкоагулация, изглежда като справочник по заболявания: артрит, атеросклероза, автоимунни заболявания, костна некроза, рак, сърдечно-съдови заболявания, хронична умора / CFS, хронични инфекции, дълбока венозна тромбоза, деменция, депресия, диабет, очни заболявания, фибромиалгия, инфаркт, високо кръвно налягане, безплодие, лаймска болест, менструални проблеми, метаболитен синдром, мигрена, остеонекроза на ханша, коленете и челюстите, белодробна емболия, инсулт, шум в ушите и разширени вени.

Кое или коя комбинация от тези състояния ще се развие в резултат на хиперкоагулация? Отговорът зависи от унаследените или придобити дефекти и съпътстващи фактори. Докато някои нарушения на съсирването на кръвта се унаследяват, повечето проблеми с хиперкоагулацията (гъста кръв) се дължат на патогенни микроби. Това е обичайната верига от събития: антибиотиците и други лекарства причиняват чревна дисбиоза с прекомерен растеж на Кандида (Candida), микоплазми и други микроби.

Те водят до синдром на “пробитите черва” с алергени и микробни токсини. Те водят до хронично възпаление на кръвоносните съдове, както и свръхрастеж на плеоморфни микроби в кръвта. Друга честа причина за хроничните възпаления са хирургичната и стоматологична намеса, особено заради микробите, участващи в пломбирането на мъртвите канали на зъбите и заразените венци. Следователно, постоянното решение изисква дезинфекция на червата и контролиране на микробната инвазия, както се прави при цялостно изчистване на организма.

Това обаче спира само по-нататъшната дегенерация. То не изчиства автоматично вече запушените кръвоносни съдове. Съсиреците, микросъсиреците и фибриновите препятствия трябва да бъдат разтворени, а мъртвите или умиращи тъкани да бъдат заменени или укрепени. Това е дългосрочен процес, който изисква силно придъжане към здравословния начин на живот. Описаните по-долу средства са от голяма полза за почистването на запушените кръвоносни съдове. Вярвам, че е най-добре да експериментирате с всички тях.

Винаги започвайте с ниски дози и увеличавайте постепенно. Намалете дозата, ако има някакви лечебни реакции или необясними симптоми, след това постепенно отново увеличете. Наблюдавайте реакциите си и станете здравен експерт за тялото си. Като правило периодично сменяйте дозите нагоре и надолу, вместо да оставате на постоянни нива. Също така опитвайте различни комбинации от средства.

Хиперкоагулацията се влошава значително от високите нива на мазнини в кръвта и запушването на артериите с окислен холестерол и калций. Друг важен фактор е периодичното изчистване, както е при гладуването и очистването. Несъмнено най-добрата дългосрочна стратегия е да се приеме програма за подобряване на здравето, която включва всички тези различни стъпки.
Има няколко полезни средства, които са описани по-долу. Любимите ми са Диметилсулфоксид (ДМСО, DMSO), Натокиназа и Серапептаза, екстракт от маслинови листа, използване на магнит и от време на време промивка с ниацин (витамин В3).

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Как витамин С намалява високото кръвно налягане?!

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации