Как витамин C намалява високото кръвно налягане?!

Американското Физиологично общество съобщава за това интересно откритие. Изследване на възрастни хора с наднормено тегло показало, че дори и малка доза, 500 милиграма витамин С дневно, може да има голям ефект върху колебанията на кръвното налягане.

Лицата с наднормено тегло произвеждат повече ендотелин-1, протеин, който свива малките артерии, повишава кръвното налягане. Витамин С противодейства на активността на ендотелин-1 и следователно спомага за понижаване на кръвното налягане.

Това е добра новина за тези, които приемат големи дози витамин С за намаляване на риска от коронарна атака. Сега, с това изследване, става ясно, че високото ниво на витамин C в организма ще намали и риска от развитие на хипертония, друг основен убиец.

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин С

Тест за киселинност на тялото

Алкализиране на тялото

Рефлексология

Заболявания

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност