Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Терапия с въглероден диоксид (карбокситерапия)

Въглероден диоксид (CO2), произвежда се от клетките и е необходим на червените кръвни клетки за отделяне на кислорода в тъканите. Освен това CO2 отпуска тъканите и особено кръвоносните съдове, помагайки им да се изчистят. Комбинацията от двете действия подобрява лошото насищане на кожата и кръвоносните съдове с с кислород. След това кожата изглежда зачервена, а съединителната тъкан става по-стегната и еластична. Този метод се използва в маските за лице с CO2, които можете да си направите сами или да си купите в мрежата.

Терапията с въглероден диоксид е единственият метод, доказан за лечение на „диабетно стъпало“, състояние, при което язви на краката стават гангренозни и конвенционалната медицина извършва ампутация на крака. Японски екип доказа, че диабетното стъпало може да бъде излекувано с микро мехурчета CO2, вижте: www.iasj.net

При язви, гангрена и други рани на крака или стъпалото можете да потопите в голям съд с вода и шепа градински или земеделски доломит на дъното. След това бавно в продължение на час да добавяте кристали на лимонена киселина (около половината от количеството доломит). От време на време разбърквайте кашата на дъното. Може да не се виждат образуващите се микро мехурчета, но обикновено се усещат. Доломитът има предимството, че реагира много бавно и доставя полезен магнезий.

Като алтернатива можете да сложите няколко супени лъжици сода за измиване (натриев карбонат) в съда. След това постепенно добавяйте лимонена киселина, така че мехурчетата да се образуват с относително постоянна скорост. Ако след добавяне на лимонената киселина мехурчета спрат да се образуват, то добавете отново по-голямо количество сода за измиване, последвано от постепенно добавяне на лимонена киселина. Не поръсвайте сода за измиване върху кожата, защото става гореща, когато се разтваря. Измиващата сода реагира много по-бързо от доломита, но сравнително по-бавно от натриевия бикарбонат (сода за хляб). Помага, ако лимонената киселина е малко овлажнена, така че да се слепи и да се разтваря по-бавно.

Друга възможност е да завържете голяма пластмасова торба под коляното и да я напълните с газ CO2 от външен източник (например бутилка CO2). Желателно е предварително да намокрите кожата. Обикновено са необходими няколко месеца ежедневна употреба за лечение на язви на краката.

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Токсините в човешкото тяло

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации