Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ниацинова промивка (зачервяване с ниацин)

Ниацин – кисела форма на витамин В3. В количества над 50 mg предизвиква разширяване на капилярите в кожата, което я прави зачервена, усещаща се топла и боцкаща. Това е отлично средство за почистване на капилярите, премахване на остатъците и подмладяване на кожата.

Това се нарича зачервяване с ниацин. Продължава около 30 до 60 минути, започва скоро след приема от главата и бавно си проправя път надолу към краката. Зачервяването може да е най-силно там, където кожата преди това е била увредена, от слънчево изгаряне, например. Вземайте ниацин с напитка или на празен стомах, или с малко количество храна.

Чувствителните хора ще се зачервят с 50 mg, а нечувствителните може да се нуждаят от 100 мг или повече. След използване на ниацин в продължение на няколко дни е необходимо да се увеличи дозата, за да се получи зачервяване. Затова можете постепенно да увеличавате дозата до няколкостотин милиграма, за да продължите с промивката веднъж дневно.

След две или три седмици може да прекъснете употребата на ниацин за една или две седмици, за да повишите чувствителността на тялото и да започнете отново с ниска доза. Като алтернатива можете да го приемате през ден или два пъти седмично и да продължите с промивката много по-дълго време. По време на зачервяване кожата по-лесно абсорбира всякакви средства. Затова е добре да втриете нещо полезно в кожата непосредствено преди зачервяването.

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Витамин В3. Познатият непознат

Свързани публикации