Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Екстракт от маслинови листа за кръвообращението

Екстракт от маслинови листа (OLE) се препоръчва и използва главно заради отличните антимикробни действия. Но има и широк спектър от други лечебни свойства. Много от тях в комбинация го превръщат в ефективно средство за намаляване на щетите от хиперкоагулация и подобряване на кръвообращението.

Основните действия, указани в научните публикации, са следните:
• OLE има силни противовъзпалителни свойства, потиска възпалението чрез изчистване на свободните радикали и повишава активността на имунните клетки.
• Намалява нивата на холестерола в кръвта и инхибира окисляването на липопротеините с ниска плътност (LDL), които причиняват холестеролни плаки в артериите и атеросклероза
• Понижава повишеното кръвно налягане чрез разширяване на кръвоносните съдове, а също така инхибира прекомерната агрегация на тромбоцитите.

Други полезни ефекти са силната противоракова активност чрез инхибиране на пролиферацията на раковите клетки и стимулиране на самоунищожаването на раковите клетки; предпазва мозъка и нервната система; има анти стареене ефект, като увеличава продължителността на живота на клетките; предпазва кожата от радиационни увреждания (особено UVB), а също така има антиревматични и антидиабетни ефекти.

Установено е, че повечето от тези положителни ефекти се дължат на Олеуропеин, основната активна съставка на екстракта от маслинови листа. Не знам колко полезен е пресния течен екстракт от маслинови листа в сравнение с концентрираните олеуропеинови прахове по отношение на лечението на хиперкоагулация. Като антимикробно средство пресният екстракт изглежда има благоприятен ефект въпреки много по-ниските концентрации на олеуропеин поради по -широкия спектър от активни съставки.

Сушените маслинови листа съдържат около 30-90 мг олеуропеин/1 грам. Като чай кипнете 10 до 20 грама изсушени листа в 1 литър вода и оставете да къкри за 1-2 часа, долейте до литър, прецедете и охладете. Пийте 3-5 чаши дневно. Чаят обаче е горчив и можете да го използвате смесен със сок, дори ако вероятно е по-малко ефективен.

Затова сега се използват широко екстракти под формата на прах. Можете да разбъркате 1/2 чаена лъжичка във вода или друга не-протеинова течност и да приемате преди хранене 2 или 3 пъти дневно (олеуропеинът може да бъде деактивиран от високи нива на аминокиселини). Нормалната форма на дребно е капсули от 500 мг. В този случай можете да използвате 6 до 10 капсули дневно. Предлаганите на пазара разтвори обикновено съдържат само 4 мг олеуропеин на ml. Под формата на прах екстрактът от маслинови листа обикновено съдържа 200 мг олеуропеин/грам.

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Токсините в човешкото тяло

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации