Фибринолитични ензими за изчистване на кръвта

Натокиназа (Nattokinase) може да бъде най-ефективният от всички фибринолитични ензими. Първоначално е получавана от natto – ферментирала соя, традиционно използвана в Япония. Обикновено се предлага под формата на капсули с 2000 FU или единици фибринолитична активност. Нормалната поддържаща доза е по 1 капсула преди закуска и вечеря. Приемайте с напитка без протеини или след някакви плодове.

Но, за почистване на вече запушени кръвоносни съдове и разтваряне на съсиреци е използвана висока дневна доза до 12 капсули през деня, в продължение на няколко месеца или докато кръвообращението се подобри достатъчно. Като висока доза може да се използва по 2-3 капсули, 3-4 пъти дневно преди хранене и лягане. Разпространено предупреждение е да не се използва натокиназа от лица с нарушения на кръвосъсирването или когато се използват лекарства за разреждане на кръвта като варфарин, защото води до прекомерно кървене.

Серапептаза (Serrapeptase), първоначално е получена от копринени буби. Тя  може да е по-малко ефективна при разтваряне на съсиреци, но разтваря и други мъртви тъкани, като белези, сраствания и кисти. Обикновено се използват 20 000- 80 000 U/ капсула, но се предлагат и дори 250 000 U/ капсула. Вземайте на празен стомах. Може да се приема заедно с натокиназа.

Бромелаинът разгражда всички видове нежелани протеинови остатъци. Активността му се измерва в разтварящи желатина единици или GDU, обикновено 2000 GDU/ грам. Приемайте до 6000 GDU дневно в разделени дози на гладно. За предпочитане разделно от натокиназа и серапептаза (например 20 минути по-късно), тъй като те могат да бъдат усвоени от бромелаина и папаина.

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Токсините в човешкото тяло

Биологична кислородна терапия

Свързани публикации