Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Премахване на калцификати от меки тъкани

С напредване на възрастта нашите кости стават по-меки, тъй като калцият се губи и започва да се натрупва в меките тъкани: кръвоносни съдове, външна страна на ставите, мускули, мозък и жлези. Това причинява не само възпаление, болка и скованост, но също така и артериосклероза, инфаркти, инсулти, бъбречни заболявания, катаракта и загуба на паметта или в основата си същите състояния, които причинява хиперкоагулацията.

Основната причина обикновено е недостатъчна активност на щитовидната жлеза и свръх активност на паращитовидните жлези. Основно поради хронична кандида, проблеми с живака и дефицит на бор и магнезий. За да се предотврати или намали калцирането на меките тъкани, от съществено значение е контрола върху микробите и паразитите и приема на достатъчно магнезий и бор (например, боракс). Най-ефективен при тежки калцификации изглежда е натриевият тиосулфат, особено ако се използва с фибринолитични ензими (или след тях) за предотвратяване на хиперкоагулацията и почистване на кръвоносните съдове. Това често води и до бързо облекчаване на болката.

Натриевият тиосулфат (или тиосулфат = STS) е антиоксидант, фунгицид, алкализатор и хелатор на тежки метали. Официално се препоръчва за хелатиране на живак при случайни разливи. В медицината се използва за лечение на цианидно отравяне и други токсични вещества, а също и за защита на нормалните клетки от страничните ефекти на химиотерапията. В подходящи количества той разтваря калцификатите на меките тъкани и премахва излишния калций с урината. Той не реагира и не понижава нормалното ниво на калций в кръвта. Въпреки това, някои видове микроби го възстановяват до същите миризливи съединения като DMSO и затова е препоръчително да се приема само едното или другото средство. Ако се използват и двете да бъдат в по-малки количества и предимно локално.

В медицината се използва главно интравенозно, но може да се прилага и през устата. Обикновено се счита за нетоксичен. Чревната абсорбция е лоша, тъй като STS се разлага от стомашната киселина и чревните микроби. За да подобрите усвояването, сложете го в капсули и приемайте с достатъчно течност на гладно до три пъти дневно. След това пийте повече или изяжте малко плодове. Може да се приема заедно с натокиназа и серрапептаза или с бромелаин. Приемайте го непрекъснато или периодично, колкото е необходимо за достатъчно подобрение.

Но, най-добрият начин на усвояването му е през кожата заедно с DMSO. Разтворете 1 равна чаена лъжичка STS в 2 чаени лъжички вода и след това добавете 2 чаени лъжички DMSO. Втривайте това върху кожата веднъж или два пъти дневно, особено върху области на калцификация. Можете и да комбинирате перорален прием с втриване в кожата.

Използването на твърде много STS може да причини диария. Той може също да произвежда неприятен мирис на сяра, като DMSO. Ако това е проблем, намалете приема или използвайте само STS или само DMSO. Първоначално може да се развие леко главоболие или други симптоми поради хелатирането на живака. В този случай опитайте да вземете малко количество хлорела за свързване на живака. STS прониква в чревния биофилм и помага за отстраняване на Candida и други микроби. Той също така подобрява съня и като сярно съединение подобрява детоксикацията и регенерацията на тъканите.

STS обикновено се използва във вид на кристали на пентахидрата с 5 молекули кристализационна вода. Може да се намери в аквариумни принадлежности или като химикал за басейни, тъй като се използва за дехлориране на чешмяна вода. Сканиране на меките тъкани преди и след терапия с тиосулфат вижте на asnjournals.org

Автор: Walter Last

Продължава

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Редукционната двойка MSM-DMSO

Свързани публикации