Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

6 телесни тъкани, които могат да бъдат регенерирани чрез храни

Регенериране с храни

Това може да е доста стряскащо за някои, особено за хората с конвенционално медицинско обучение, но естественото състояние на тялото, по подразбиране, е неговата непрестанна регенерация. Без подобния на горене процес на непрекъснато клетъчно обновление в тялото- живота и смъртта непрестанно са преплетени – чудото човешко тяло не би съществувало.

По време на заболяване, обаче, регенеративните процеси са победени от дегенеративните такива. Това е мястото, където медицината може да изпълни своя най – благороден дълг, да върне тялото обратно в баланса, чрез храни, билки, хранителни вещества, лечебни енергии, т.е., лекувайки целево. Днес, обаче, базираната на лекарства медицина, неизменно използва химикали, които не притежават дори микрон регенеративен потенциал; точно обратното, те, лекарствата, почти винаги се намесват в самообновяването на организма, за да се потискат симптомите, срещу които се прилагат.

Въпреки направо еретичния характер на нещата, които стимулират зарастването и регенерацията, силата на конвенционалната медицинска система, която се мръщи или е скептична към естествената ремисия в полза на потискане на симптомите и управление на болестта, през последните няколко години ние сме събрали една забележителна поредица от изследвания по темата.

1. Регенериране на нервите с храни – Има действително широк спектър от натурални съединения с доказан нервно- регенеративен ефект. Едно изследване от 2010 година, публикувано в списанието “Изследвания за подмладяване” (“Rejuvenation Research”), например, открива, че комбинацията от боровинки, зелен чай и карнозин стимулира регенерацията на невроните и има регенеративни ефекти върху стволовите клетки в животинския модел на невродегенеративно заболяване.

Други изследвани с подобни действия вещества са:

1. Куркумин
2. Hericium erinaceus (вид гъба- Lion’s Mane Mushroom)
3. Апигенин (съдържа се в зеленчуци, като целина)
4. Боровинка
5. Женшен
6. Хуперзин (Huperzine)
7. Натто (Natto)
8. Дан Шен (Salvia miltiorrhiza)
9. Ресвератрол (Resveratrol)
10. Пчелно млечице
11. Теанин (Theanine) – аминокиселина
12. Ашваганда или индийски женшен
13. Кафе (тригонелин)

Има и друг клас нерво – оздравяващи вещества, които стимулират възстановяването на защитната обвивка около аксона на невроните, известна като миелин, и която често е увредена при неврологично увреждане и/или дисфункция, особено автоимунни и предизвикани от ваксина демиелинизационни разстройства. Трябва също да се отбележи, че дори въздействието на музиката и влюбването са изследвани за евентуално стимулиране на неврогенезата, регенерирането и/или ремонта на невроните, което показва, че регенеративната медицина не изисква само поглъщането на нещо, по-скоро могат да бъдат използвани широка гама от терапевтични действия за подобряване на здравето и благосъстоянието.

2. Чернодробна регенериране с храни – глициризин, съединение открито в билката Женско биле и което наскоро бе доказано, че е мощен анти- SARS (Тежък остър респираторен синдром) вирусен агент, също така е установено, че стимулира регенерацията и функцията на черния дроб в животинския модел на хепатектомия.

Други регенериращи черния дроб вещества са:

1. Карвакрол (летливо съединение в Риганa)
2. Куркумин (Куркума)
3. Корейски женшен
4. Ройбос
5. Витамин Е (натурално масло)

3. Регенериране на бета – клетките (произвеждащи инсулин) с храни- За съжаление, медицинската общност все още не използва напълно потенциала на природните съединения при диабета. Като се вземат предвид скъпите терапии със стволови клетки, трансплантациите, както и набора от синтетични лекарства, в които са фокусирани милиарди долари за научни изследвания годишно, нашите кухненски шкафове и дворове може би вече съдържат дълго търсения лек за диабет от 1- ви тип.

Следващите изброени средства са доказали експериментално, че регенерират бета- клетките, произвеждащи инсулин, които при инсулино- зависимия диабет се разрушават и които веднъж възстановени могат (поне на теория) да възстановят здравето на пациента, до точката, в която вече няма да е нужен инсулин. Това са следните средства:

1. Gymenna Sylvestre (“разрушител на захарта”)
2. “Черен Кимион” (Nigella Sativa)
3. Витамин Д
4. Куркумин (от подправката Куркума)
5. Аргинин (Аминокиселини)
6. Авокадо
7. Берберин (открит е в горчиви билки, като Хидрастис и берберис)
8. Момордика (Charantia Momordica или Bitter Melon)
9. Chard (Beta vulgaris) – зелените листа на зеленчуците
10. Царевична коса (Corn silk)
11. Стевия
12. Сулфорафан (Sulforaphane – особено концентриран в броколи)

4. Хормонално регенериране с храни – съществуват секретагоги, които повишават способността на ендокринните жлези да секретират повече хормони, а има и вещества, които наистина регенерират хормони, които са се разградили (отделяйки електрони) в потенциално канцерогенни “неустойчиви хормони” метаболити.

Едно от тези вещества е Витамин С. Мощен електронен донор, този витамин има способността да внася електрони, за да възкреси формата и функцията на естрадиола (естроген; Е2), прогестерона, тестостерона, например. В комбинация с храните, които са в състояние да поддържат функцията на жлезите, такива като яйчниците, витамин С може да представлява отлично допълнение или алтернатива на Хормонална Заместваща Терапия

5. Регенериране на сърдечни клетки с храни – Не много отдавна, се смяташе, че сърдечната тъкан е уникално неспособна да се регенерира. Нова, но бързо развиваща се организация за експериментални изследвания сега показва, че това просто не е вярно и има клас вещества, които регенерират сърдечната тъкан. Тези вещества са в състояние да стимулират образуването на сърдечни стволови клетки, които могат да се диференцират в здрава сърдечна тъкан и те са следните:

1. Ресвератрол (Resveratrol)
2. Сибирски Женшен (Eleuthero)
3. Екстракт от червено вино (Red Wine Extract)
4. Geum Japonicum
5. N- ацетил- цистеин

Друг забележителен пример за регенерация на сърдечната клетка е чрез стволови клетки от плацентата.

6. Регенериране на хрущял/стави/гръбначен стълб с храни

Куркуминът и ресвератрол са доказали, че подобряват възстановяването при увреждане на гръбначния мозък. Повече от дузина други природни съединения притежават подобни свойства в тази област. Що се отнася до дегенеративното ставно заболяване, т.е. остеоартрит, също има широка гама от изследвани потенциално регенеративни вещества.

Всъщност, регенеративната медицина заплашва да подкопае самата икономическа инфраструктура, която поддържа модерната, базирана на лекарства и съвсем откровено дегенеративна медицинска система. Потискането на симптомите е печелившо, защото гарантира, както съществуването завинаги на основното заболяване, така и генериране на все по-разширяваща се маса от допълнителни, провокирани от лечението симптоми.

Това е нестабилен и безцелен модел на развитие, който по своята същност е обречен на неуспех и в крайна сметка ще се срине. Чрез хранене, начин на живот и нагласи, водещи до телесна регенерация може да се прекъсне тази патологична верига и да се помогне за постигане на освободено тяло, което е предпоставка също и за освобождаване на човешката душа и дух.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Хранене на органите

Нарът може да замести яйчника

Нутриенти

Рецепти

Билколечение

Лечебни картинки

Свързани публикации