Удивителен факт: Нарът може да замести яйчника

И плодните растения, и хората имат репродуктивни органи, наречени яйчници, а в случая с плодовете на нара, анатомичната прилика е абсолютно поразителна! Тъй като нашето основно отношение към плодовете, е като на консуматори, ние обикновено, изцяло потопени в насладата от консумирането им, не забелязваме, например, приликата на “съзрелите яйчници- заедно със семената- с цветовете на нара”.

Разбира се, разликите между видовете са очевидни: плодните- яйчници разпръсват семената си, когато биват изядени, а след това отделени от животните, докато човешките яйчници, оставайки непокътнати в тялото, разпръсват своите “семена” (яйца ), чрез фалопиевите тръби. Наблюдавайки напречното сечение на нар и яйчници при човека, едно до друго, може да се види забележителна прилика.

Древният “закон за подобието”, който природата е втъкала в себе си, и който е признат от много системи на традиционната медицина в целия свят, се състои в това, че понякога едно растение (храна) може да бъде от изключителна полза за органа в тялото, на който то прилича.

Орехът, например, има черепоподобна защитна обвивка и форма на плода, която поразително прилича на човешкия мозък, както е известно, орехите подхранват с омега – 3 мастни киселини и други невро-защитни съединения. В случая с плодовете на нара, които толкова перфектно наподобяват структурата на човешкия яйчник (а както ще видим и функция), приликата е малко вероятно да е случайна. Това може би е знак от природата, разкриващ изцелението по начин, който е толкова очеваден, че трябва да си сляп, за да не го видиш?

Нарът: алтернатива на хормонално-заместващата терапия?

Какво е още по-изумително от анатомичната прилика на плодовете на нара и яйчниците при човека? Функционалното сходство! Проведените експерименти показват, че нара съдържа естрогенни, структурно и функционално подобни на тези при бозайниците, а именно, естрадиол, естрон и естриол 1 и така той може да замести функцията на яйчниците след отстраняването им при женски животни (овариектомия- провокираща експериментален модел на постменопауза).

В изследване, публикувано през 2004 г. в списанието “Ethnopharmacology”, женски плъхове, чиито яйчници били извадени, развили ускорена загуба на костно вещество, загуба на маточно тегло и депресивни симптоми, които били напълно изменени след приема на екстракт от нар: “Приема на екстракт от нар (сок и екстракт от семена) в продължение на 2 седмици от овариектомирани мишки предотвратява загубата на маточно тегло и скъсява времето на неподвижност в сравнение с 5 % глюкозо- дозираните мишки (контрола).”

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Хормонално-заместващата терапия (ХЗТ) носи сериозни рискове и странични ефекти

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Хормонален баланс

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност