Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хроничното отравяне с живак

Хроничното отравяне с живак може да бъде породено от някои пестициди и фунгициди, хищни риби и особено от амалгамната смес за пломби. Такива пломби отделят живак от счупени парченца, които се разтварят в стомаха, а също и прах, причинен от налягането върху пломбите при дъвченето.

Старите пломби по такъв начин са много “по-леки”, отколкото новите пломби, тъй като вече са загубили голяма част от живака. Киселите храни увеличават процента на разпадане на живака от пломбите. Отделянето на живак от няколко пломби за 10 години е изчислено приблизително на 560 mg или по 150 mcg на ден и почти всичко се абсорбира и складира в телесните мазнини, особено в мозъка.

Симптомите за отравяне с живак могат да включват: умора, летаргия, депресия, раздразнителност, стеснителност, загуба на краткосрочната памет, алергии, заразни дихателни заболявания, намален имунитет, увеличено слюноотделяне, възпаления на венците, падащи зъби, язви в устата, нервно-сърдечни проблеми, храносмилателни проблеми, дерматити, а също промяна на слуха, виждането, говора и писането.

Най-видни, обаче, са разстройствата на нервната система и мозъчните разстройства. Много от признаците са фактически същите както при множествената склероза. Днешната епидемия от аутизъм някои изследователи свързват с прекалено високите нива на органични живачни съединения, използвани като консерванти при някои ваксини.

Съобщено бе за случаи с пациенти, при които след отстраняване на всички амалгамни пломби се стига до излекуване на левкемия и болестта на Хочкинс, възстановяване на зрението след 23-годишна слепота, успешно лечение на умерено и силно главоболие, упорствало в продължение на 50 години, излекуване от артрит и възстановяване след цялостно разстройство, придружено от умора и депресия.

Намалете до минимум здравословните проблеми свързани с амалгамните продукти, като се откажете от нови пломби, съдържащи живак и разгледайте възможността да замените старите такива пломби, доколкото, разбира се, това е възможно по препоръка на вашия зъболекар.

Живачното отравяне от риба в последното десетилетие се увеличи много. Дори органите по здравеопазване потвърждават, че сега има такъв проблем и препоръчват да се избягват големите хищни риби, особено от бременните жени. Някои изследвания показват, че по принцип количеството натрупан живак при рибите е по-голямо от това в амалгамните пломби.

Същите здравни проблеми, разгледани по-горе, за живака от зъбите ще се проявят и при живака от рибите. Само не хищните риби или дребните хищни риби са безопасни, това е разумния и правилен избор! Можете да проверите безопасността на най-често консумираните риби.

Какво да правите?

Заменете амалгамните пломби с пластмасови. При сериозни състояния (МС, рак) и големи пломби, изваждането на амалгамно запълнените зъби може да доведе до много по- добри резултати от простата замяна.

Живакът, който сигурно сте приели чрез амалгамните пломби или от други източници трябва да бъде изчистен от тялото. За целта използвайте големи дози витамин С, Л- цистеин, МSМ и хлорела, преди и след отстраняването на амалгамите. Препоръчително е да използвате и хомеопатичен живак със сила на разтвора 1М или повече.

Ако имате частично метални и порцеланови зъби с метална основа, също е добре да ги замените с пластмасови. Никелът в неръждаемата стомана може да потиска имунната система и да бъде канцерогенен. Дори зъбното злато може да създаде проблеми, тъй като то обикновено се смесва с много вредния паладий. Всеки метал в устата ви може да води до алергии, средностатистически при 30 % от хората алергиите са причинени от метали в устата.

За научна информация относно вредното влияние на тежките метали върху здравето можете да посетите: www.melisa.org

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата:

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Аминокиселини

Витамин С

Спирулина (Spirulina)

Цялостното решение за рака- Ново разбиране за причините и лечението на рака

Алтернативното решение за лечение на рака

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания- Ново разбиране за причините и лечението

Лечение с камъни

Свързани публикации