Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Запълването на зъбни канали е в основата на чревната дисбиоза. Те, както се оказва, са главния фактор за много проблеми със здравето, не само за рака, но и за сърдечни и бъбречни заболявания, артрит, автоимунни заболявания. Това се дължи на микробите, които се размножават в множеството мънички канали или тръбички в дентина и постепенно се филтрират навън към лимфната система.

Даже обичайно безопасните микроби стават много опасни и силно токсични в анаеробните условия на мъртвите зъби. Уестън Прайс, бившия директор на Научните изследвания към Американската Дентал Асоциация, наблюдавал, че отстраняването на запълнени зъбни корени на пациенти с бъбречно или сърдечно заболяване в болшинството от случаите довело до подобрение. Тогава той поставил отстранен запълнен зъбен корен под кожата на заек, който умрял за два дни. Когато имплантирал нормален зъб нямало никакви неблагоприятни ефекти за здравето.

В някои свои експерименти той имплантирал същите тези парченца от запълнени зъбни канали, последователно, под кожата на 100 зайци, всички те умрели в рамките на две седмици от същата болест, от която страдал и човешкия донор. Д-р Прайс провел приблизително 5000 експеримента за повече от 25 години.

Той не открил надежден метод за дезинфекция на мъртвите зъби и превръщането им в безопасни. Неговото изследване било премълчано и ако е споменавано, то от всички в зъболекарската асоциация е определяно като “остаряло”, защото изследването е проведено и публикувано преди 70 години, но никога не е повтаряно или проучвано, а зъбните канали са показвани като безопасни.

Основният аргумент за тяхната предполагана безопасност е, че милиони хора ги имат и все още са живи много години след това. Въпросът, че запълнените канали на корени, които причиняват широко разпространени заболявания, не се обсъжда или изследва. Базисната оценка е, че приблизително 30% от индивидите имат толкова силна имунна система, че не развиват проблеми от зъбните канали, докато не остареят, но останалите 70 % развиват проблеми много скоро.

Аз гледам на запълнените зъбни корени, дори повече като на чревна дисбиоза, като на основна причина за автоимунните заболявания. Неотдавна George E. Meinig, бивш американски специалист по зъбни канали, преиздаде зъбното изследване на д-р Прайс в популярна версия, като включи и свои наблюдения.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Живакът

Зъбно – органна връзка

Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания- Ново разбиране за причини и лечение

Заболявания

Аминокиселини

Витамин С

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Забравеният разтвор на Лугол

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Свързани публикации