Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания – Ново разбиране за причини и лечение

Алтернативно лечение на автоимунните заболявания

Неотдавна чух медицински изследовател – носител на награди, да казва, че стероидите и имунопотискащите средства, които се използват в лечението на автоимунните заболявания, имат сериозни странични действия и не са много ефективни. Това ми напомни за моя собствен опит в тази област.

Първоначално имах само положителни резултати. Ревматоидният артрит, диабет тип 1, псориазис, миастения гравис, склеродерма, лупус (SLE). А също и други автоимунни и дегенеративни заболявания, изчезваха в рамките на няколко седмици или месеци. Като основата на моя успешен подход бе, да се постави всеки болен на пречистваща диета. Тя се състоеше само от пресни сурови храни, в продължение на няколко седмици. По-късно, обаче, аз виждах все повече пациенти, които не напредваха достатъчно.

Постепенно разбрах, че тези неподдаващи се пациенти са били на кортикостероиди, главно преднизон и често са със системна кандидоза, голямо количество живачни амалгамни пломби или запълнени канали на зъбни корени. Освен това, често те си намираха причини, поради които не могат да спазват строга прочистваща диета. Било то поради ангажименти в работата или ниско тегло и слабост. Опитах се да поправя това с други средства и терапии, но нищо не работеше така, както суровия хранителен режим за изчистване.

Природата на автоимунните заболявания

Преобладаващата медицинска гледна точка за автоимунните заболявания е, че имунната система атакува здравите клетки и органи без причина. Това нападение води до локални или общи възпаления, които причиняват повечето увреждания. Затова, обичайното медицинско лечение има за цел да потиска възпалението и имунната система като цяло.

Често кортикостероидите се предписват в допълнение към други противовъзпалителни лекарства. Натуралната медицина има много различна гледна точка за автоимунните заболявания. Много изследователи са показали, че при автоимунните заболявания някои органи и тъкани са били нападнати от микроорганизми без клетъчна стена, плеоморфни или променящи се микроби. Те варират от малка нанобактерия и форма без клетъчна стена като микоплазмата, през различни бактериални форми до гъби и дори големи многоклетъчни единици.

Същите микроби са налични и при рака. Като аналогия могат да се видят тумори, като големи мулти-клетъчни единици, които са резултат от агресивни гъбични форми. Те са много подобни на гъби, израстващи от подземна коренова система. Гъбичният тумор е относително безвреден, той е с агресивна коренова система, която причинява повечето увреждания. Един от първите изследователи е немския професор по микробиология Гюнтер Ендерлейн. Той е описал през 1925 година различните стадии на микроб, който обикновено се определя като малки колоидни протеинови единици.

В различни дегенеративни заболявания, особено рак и автоимунни заболявания, тези протеини единици се превръщат в коки и по-висши бактериални форми и накрая в гъби. Преди него, в 19-ти век, френският професор Антоан Бешамп вече бил описал подобни микроби и ги нарекъл микрозими (малки ферменти). Независимо от него, най-вече, без да знаят за работата един на друг, няколко други изследователи, включително Royal Raymond Rife, Wilhelm Reich, Virginia Livingston-Wheeler, Alan Cantwell и Gaston Naessens, описват същото явление.

Въпреки че традиционните микробиолози знаят за наличието на такива микроби, те следват принципа, че микробите не променят формата си. Те очакват, че определен микроб винаги ще се свързва с определена болест. Това, разбира се, много удовлетворява компаниите производители на лекарства. Но, формата на плеоморфните организми зависи основно от жизнеспособността на засегнатите клетки.

Колкото по-болни са клетките, жлезите или органите, толкова по-силно еволюират и агресивни стават тези организми. Ето защо, учените виждат различни микроби в различни стадии на болестта и много традиционни микробиолози отричат, че те могат да имат каквото и да е отношение към болестта.

Въпреки това, Съветът за Космически изследвания на Националната академия на САЩ не е ограничен от интересите на лекарствените компании. Той свободно обсъжда плеоморфните организми. Изследователски записки казват за нанобактерията, най-примитивната форма на бактерия: “Околната среда причинява драстични промени в размера на единиците: при неблагоприятни условия, те образуват много големи мулти-клетъчни единици. Всички те могат да освобождават елементарни частици, някои от които са едва 50 nm по размер, по-малки от много вируси”.

Друг пасаж гласи: “Формите на бактерии без клетъчна стена, L-формите, показват малки и големи форми” и “Псевдо – организми, формиращи псевдо – колонии бяха открити в микоплазмена култура.” Плеоморфните микроби изглежда атакуват предимно клетките в най-слабия или най-стресирания орган или тъкан. Тази слабост може да бъде причинена от натрупване на тежки метали и клетъчни отпадъчни продукти. Както и хранителни дефицити, генетична слабост или емоционален стрес, или комбинация от тях.

Например, цинковият дефицит прави уязвима за атака простата, дефицита на йод – щитовидната жлеза, както и дефицита на манган – тимусната жлеза. Осигуряването на липсващите хранителни вещества спомага за преодоляване на атаката върху тези жлези и органи.

Клетъчни отпадни продукти

За преодоляване на автоимунните заболявания е важно да се разбере, къде пребивават тези плеоморфни микроби. Някои от гореспоменатите изследователи са дали разбиране за техния генезис. Тялото рециклира клетките и техните компоненти през цялото време. Така например било изчислено, че около 3 милиона червени кръвни клетки се рециклират всяка секунда. Клетките съдържат голям брой малки организми или органоиди, главно произвеждащата енергия митохондрия, в допълнение към ДНК и РНК от ядрото. Обикновено всички те се рециклират без проблем. Обаче ако клетки и органи са болни, то някои от органоидите, нуклеиновите киселини и протеините се развиват по неправилен начин.

По този начин те не могат да бъдат включени в нови здрави клетки и вместо това се натрупват и разлагат като клетъчни остатъци или утайка. Но, те са много мънички организми, които искат да запазят живота си. Няколко изследователи, включително и Вилхелм Райх откриват, че искрата на живота в тези най-основни форми на живот е неразрушима. Дори при загряване до нажежаване те ще поникнат отново в нови форми на живот, когато им се даде шанс.

Оказва се, че вирусите възникват от РНК частици заобиколени от клетъчна стена, докато микоплазмата възниква от ДНК – фрагменти без подходяща клетъчна стена. Нанобактерията вероятно се развива от повредени митохондрии, тъй като и двете имат еднакъв генетичен материал. От всички такива форми след това могат да възникнат висши бактериални и гъбични форми. Следователно, микробите, които причиняват автоимунна атака, основно се развиват от протеинови утайки вътре в рамките на клетките и органите.

Голяма част от тези клетъчни отпадни продукти се състоят от окислени и прекисни или полимеризирани, полинаситени мастни киселини. Особено транс-мастни киселини, както и комбинации от тях с изменени или неправилно огънати протеини. Включени са също така метали, като живак, алуминий и желязо. Остатъци с окислени мазнини често се наричат старчески пигменти или просто старчески петна, или от по-научна гледна точка “липофусцини”.

Смятам, че много или по-голямата част от тези остатъци идват от изменени митохондрии и дефектни клетъчни стени. При стареене на кожата липофусцинът може да бъде забелязан като жълто-кафяви или кафяви “възрастови петна” или “чернодробни петна”. Друг отпадъчен продукт се нарича “цероид” и се предполага, че е свързан с дефицита на витамин Е, докато „амилоидите “са протеинови остатъци, които се натрупват предимно в мозъка и в нервните клетки. Болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и амиотрофичната латерална склероза (АЛС) са особено засегнати.

При Паркинсоновата болест такива остатъци се натрупват главно в района за производство на допамин в мозъка. До 70% от обема на нервните клетки могат да се състоят на такива отпадъци, докато накрая клетките биват убити, въпреки че те ще са загубили по-голямата част от нормалните си функции много преди това.

Следователно, тези клетъчни отпадъчни продукти увреждат клетъчните функции и цялото ни здраве по няколко начина:
– Пречат на движението на хранителни вещества в клетките и метаболитните отпадъци от клетката.
– Намаляват оксидативното производство на енергия или дихателната верига на митохондрията и предизвикват у нас недостиг на енергия.
– Пречат на способността за предаване на сигнали на нервните клетки и нормалната функция на мускулните клетки и осигуряват суровините, от които възникват плеоморфните микроби, които причиняват автоимунните атаки.

Потвърждение за причината на тези натрупвания може да се види в експеримент, в който на плъхове били дадени протеазни инхибитори, вещества, които блокират дейността на протеиновите храносмилателни ензими в клетките. Това причинило значително увеличаване на липофусциновите натрупвания. Друго медицинско изследване демонстрира, че премахването на протеиновите остатъци или изменени белтъци от клетките запазва остаряващите органи млади и здрави.

Това ни показва какво трябва да направим, за да се предпазим от болестите на старостта и образуването на плеоморфни организми: да изчистим клетките чрез премахване на протеиновите остатъци и липофусцина от организма.

Зъбната връзка

Налице е също важният въпрос за това, какво кара клетките да станат болни и да натрупват всички тези ненужни остатъци. Една част се дължи на излишък от увредени протеини и мазнини, които са повредени от високите температури на готвене или микровълново нагряване, или окислително увреждане, поради липса на антиоксиданти, и отделителни проблеми, поради липса на храносмилателни ензими.

Но, има и друга причина, и тя е метаболитните проблеми, произтичащи от живака и други токсични метали и химикали. Живакът по принцип е най-токсичния метал, на който ние често сме изложени и то по наше желание, той рутинно е поставян в устата ни като пломба. DAMS (Dental Amalgam Mercury Syndrome- Зъбният синдром на амалгамния живак) е пациентска подкрепяща група, която дава огромно количество информация относно токсичността на живака, както и тестване, и избор на лечение.

Например, в приложената документация се показва, че живакът от амалгамната смес е причина или основен фактор в над 30 хронични състояния на здравето, включително автоимунните заболявания и това е документирано в 60000 клинични случаи на възстановяване или значително подобрение след замяна на амалгамните пломби.

В друг документ, поддържащ това изявление се казва, че автоимунните заболявания, като Множествената склероза (МС), Лупус (SLE) и Тиреоидит, са предизвикани предимно от живака в стоматологичната амалгама. Замяната на стоматологичната амалгама води до излекуване или значително подобрение в болшинството от случаите. Живакът и другите токсични метали вредят по два начина: чрез директна намеса в метаболитните процеси и чрез формиране на метално-протеинови съединения, които имунната система може да счете за чужди нашественици и да реагира към тях със силен имунен отговор.

Орган, в който тези протеиново-метални комплекси се натрупват, след това ще бъде подложен на т. нар. автоимунна атака. Много важно е амалгамата да бъде премахната в съответствие със стандартите, разработени от холистичните зъболекари. Изваждането на зъбите с големи пломби е най-чистия метод за отстраняване на амалгама. В голямо немско проучване на пациенти с МС, отстраняването на зъбите е довело до 85%-но ниво на възстановяване, в сравнение със само 16% при обичайната подмяна на пломби. Също така, други стоматологични метали могат да предизвикат алергия и хипер-имунни проблеми, най-често е замесен никела от неръждаемата стомана.

По време и след замяната на амалгама се препоръчва да се вземат метални хелатори, често големи дози витамин С и серни съединения, особено N-Acetyl Cysteine и Алфа Липоева киселина, но дори и чесън, лук и сурови зеленчуци от типа Brassica ще помогнат. Някои индивиди натрупват токсични химикали, тъй като не могат да използват правилно серните съединения. Това може да бъде коригирано чрез добавяне на 250- 500 мкг молибден.

Зъболекарите и правителствата на английско-говорящите страни са любители на пускането на ензимната отрова флуорид в обществените водоеми, което води до собствен списък от здравословни проблеми. Обичайните филтри не отстраняват флуорида. Това може да стане чрез дестилация, обратна осмоза, или използване на алкални фракции на йонизирана вода. Друга възможност е улавяне и използване на дъждовна вода.

Реминерализирайте омекотена вода с колоидни минерали или магнезиев хлорид. Други основни проблеми са запълване каналите на корените и инфектирани челюстни джобове, наричани кавитации, които често остават след обичайното вадене на зъби. Запълнените канали на корени често генерират постоянен поток от много патогенни бактерии. За доброто здраве, за да бъде възможно, те трябва да бъдат премахнати и да бъде осигурена ефективна антимикробна терапия.

Антимикробна терапия при автоимунните заболявания

През последните десетилетия случаите на заболявания от кандидоза и други системни гъбички инфекции са достигнали епидемични размери. Когато рутинно започвах да моля пациентите, да направят прост тест за откриване на гъбички, почти всички бяха изплашени от силно положителните им резултати. Това не е изненадващо, тъй като повечето индивиди са приемали антибиотици и други подобни лекарства без каквато и да е противогъбична защита.

Докато конвенционалната медицина гледа на тях като на незначителен проблем, аз нямам съмнения, че гъбичките са една от основните причини за заболяванията в нашето общество. Тези лекарства са склонни да потискат чревната лактобактерия в полза на гъбите. Резултатът е гъбично обрастване, което уврежда чревната стена и позволява само на частично смлени белтъци да преминават в кръвта. Това води до силни възпалителни алергични реакции. Хората с Лупус (L.E.) са особено силно измъчвани от алергии.

Следователно, очистването със сурови храни, съчетано със зъбно изчистване, няма да бъде достатъчно за преодоляване на автоимунното заболяване, ако е налице и системен проблем с гъбички или микози. Пациентите, първо трябва да хигиенизират червата. Чрез възстановяване доминирането на лактобактериите, избягване на храни, които причиняват алергични реакции. Както и изчистване на кръвта и лигавиците от микози. Това може да се направи със строга антимикробна програма. Тя елиминира или значително намалява не само гъбите, но също така и патогенните бактерии, вируси, паразити и плеоморфни организми, които могат да присъстват до известна степен и да затрудняват работата на организма.

Изчистването на стомашно-чревния тракт е свързано с убиване на вредните бактерии и гъбички чрез подходящ микробицид. А преди поглъщането на всякакви въглехидрати да се използва висока доза от пробиотици. За предпочитане е ферментите от лактобактерии да са приготвени от вас самите. Антимикробното лечение изисква силни средства и е необходимо да бъде направено най-малко в продължение на няколко седмици. Моите фаворити са високи дози йод, като разтвор на Лугол или йодорал за около 3 седмици. Последвано от по-нататъшен период с окислен натриев хлорит известен като MMS.

Ако MMS не е на разположение или то причинява силни странични ефекти, също така високи дози от пелин и екстракт от pau d’arco или маслинови листа, могат да се използват, в допълнение към електронен очистител на кръвта (запер) и други антимикробни средства. Освен това, гъбичките могат да се контролират с алкализатори. Поради своята алкалност натриевият бикарбонат е силен фунгицид, а калиевия бикарбонат е още по-силен. Половин до една чаена лъжичка от бикарбонат приемана на гладно или 2-3 часа след хранене, може да се използва няколко пъти дневно за изчистване на чревния тракт и алкализиране на лимфатичната система.

В допълнение, имунната система може да се наложи да бъде повишена със специфични хранителни вещества, особено селен, цинк, магнезий, йод и витамин D (слънчева светлина).

Преди да започнете тази програма ви предлагам да направите следния лесен Слюнен Тест: Веднага след увеличаване на слюнката, преди да се храните или пиете нещо, напълнете прозрачна чаша с вода със стайна температура. Изплюйте малко слюнка във водата. След това проверявайте от време на време, до час, какво се случва със слюнката.

Ако има Кандида, то вие ще видите едно от следните три неща или комбинации от тях:

1.Може да има нишки, подобни на протегнати крака, от плуващата отгоре слюнка към дъното на чашата.

2.Облачна слюнка, която е натрупана на дъното на чашата.

3.Облачни частици, оставащи провесени във водата. Колкото по-силно и по-бързо нишките растат, а също и скоростта на падане на слюнката, толкова повече Кандида има в образеца.

Ако няма никакви нишки и слюнката все още плува след един час, то вие вероятно нямате цялостна Кандидоза. Но, може да имате умерен или ограничен проблем във вътрешностите и влагалището. Можете също така да имате дисбиоза и наличие на други патогенни микроби. Независимо от резултата, първата стъпка в опитите за преодоляване на автоимунното заболяване, трябва да бъде цялостно чревно изчистване. Комбинирано с/или последвано от системна антимикробна програма.

Проблемът с противовъзпалителните лекарства

Възпалението е причина за голямата част от дискомфорта при автоимунните заболявания, преднизона също е силно противовъзпалително лекарство. Проблемът е, че имунната система работи чрез създаване на възпаление. Потискайки възпалението, тези лекарства също потискат и имунната система, или с други думи, тези лекарства пречат на имунната система да лекува болната жлеза или орган. Лекарствата държат пациентите постоянно болни и постепенно те се влошават.

Натуралната терапия има за цел да активира имунната система, за да се преодолеят всякакви атаки в тялото. Имунната система работи, причинявайки “лечебно възпаление” в засегнатия район. Това позволява на имунните клетки лесно да се придвижат в бойната зона и да убиват и премахват нашествениците, така че заразените клетки вече да могат да бъдат заменени със здрави клетки. Ето защо, преднизонът и другите имуннопотискащи лекарства пречат на имунната система да лекува болната част на тялото.

Тези лекарства работят директно срещу усилията на натуралните терапии за засилване на имунната система и нейната роля. Но, цената на оздравяването на тялото е- временно нарастване на възпалението и дискомфорт. Много или повечето пациенти няма да бъдат подготвени да понесат това. Все пак, има начин да избегнете този проблем. Често болката и възпалението изчезват за около 3 дни на изчистваща сурова диета.

Това изчистване е много ефективно за преодоляване на автоимунните заболявания, защото то премахва по-голямата част от клетъчните отпадъци, което е причина за обрастването с плеоморфни микроби. След антимикробната терапия и зъбното изчистване вие вече можете постепенно да намалявате противовъзпалителните лекарства, докато възпалението стане отново проблем и тогава леко да увеличите дозата до поносимо ниво. След третия ден на чистене вие може да започнете с намаляване на количеството лекарства постепенно, всеки ден, докато след около три седмици напълно ги спрете.

Обаче ако възпалението и болката нарастват с този график, то тогава увеличете отново до ниво, с което положението е търпимо. След няколко дни започнете намаляване, но с по-бавно темпо. В допълнение, опитайте естествени противовъзпалителни средства, като джинджифила. Колкото по-киселинно е тялото, толкова повече възпаления и болка ще произвежда. Затова правете всички усилия да го алкализирате. Например, със спирулина, сокове или прах от смлени житни треви, зелени зеленчуци или алкална йонизирана вода.

Можете също така да неутрализирате плодовите киселини с доломит, магнезиев оксид или бикарбонат, или просто вземайте бикарбонат, или с магнезиев хлорид, или с псилиум във вода. За известно време може да вземате по половин чаена лъжичка бикарбонат до седем пъти дневно с вода на празен стомах или 2 до 3 часа след хранене. Като общо правило- ако има болка алкализирайте тялото!

Препоръчително е да останете на изчистваща диета или полу-изчистваща и особено, ако преднизона не е напълно спрян. Алтернативно, ако това не ви е възможно, тогава можете да използвате многократно кратки изчиствания. При стари и тежки случаи на лечебен процес, включително изчистване на зъбите, това може да продължи няколко години.

Изчистваща диета със сурови храни

Лечебният ефект на живите или сурови храни, сега също се поддържа от традиционно изследване. Така например, д-р Брехман от бившия Съветски съюз демонстрира, че издръжливостта на животните, приемащи сурови храни, е 2-3 пъти по-голяма в сравнение с прием на същите храни, но сготвени. Проучвания за калорийното ограничаване, изразено в гена на животните, показват 400% увеличение на активацията на анти-стареещите гени при 40% калорийно ограничение.

Повечето от тези полезни промени, настъпили само за няколко седмици след започване с ограничения на калориите в диетата. Повечето от възрастовите дегенеративни промени в гена били напълно изменени. Това довело до намаляване на възпаленията и стреса. При черния дроб се възвърнала способността за детоксикация на лекарствата и другите химикали. Това изследване потвърждава централната роля на изчистващата диета със сурови храни за преодоляване на автоимунните и други дегенеративни заболявания.

Непосредствената цел на това изчистване е да се премахнат протеиновите остатъци, токсичните метали и увредените мазнини от клетките. Тази диета трябва да бъде с ниско съдържание на протеини и мазнини. Това позволява на храносмилателните протеини и мазни ензими да се използват по-скоро за тази цел, отколкото за смилане на допълнителни протеини и мазнини от ежедневната храна. Може също да помогне използването на допълнителни ензими като добавки или богати на ензими храни, като например, папая.

Макар че тази пречистваща диета ще се състои главно от въглехидрати. Те трябва да бъдат достатъчно малко, така че да няма излишък, който да се превръща в мазнини. Това най-добре може да направите, като вземате лека закуска, когато сте гладни, а не да разчитате на основни хранения. Това означава също, че тази диета не е подходяща при кандидоза, защото би довела до допълнителни проблеми.

Освен това, не просто всеки въглехидрат ще направи това. Опитът показва, че храната по време на изчистването трябва да бъде с висока жизненост. Това означава, че тя трябва да бъде прясна, за предпочитане сурова и органична. Също така имайте предвид, че жизнената енергия на тази храна е предимно в течната фаза, водата, а не в твърдата храна или нутриентите.

Хората с автоимунни заболявания имат слаба храносмилателна система. Това означава, че храната трябва да бъде лесно смилаема. От типа на пресни плодове, зеленчукови сокове, покълнали семена и подходяща ферментирала храна. Всичко това не е лесно да се организира и повечето индивиди ще се нуждаят от искрената помощ и подкрепа на роднини и приятели. Насрочвайте изчистващите периоди по време на топлата част от годината. Тогава, когато има на разположение прясна храна.

За предпочитане е да си купите или вземете на заем сокоизстисквачка с ниски обороти, алтернативно опитайте с високоскоростен блендер. Енергийното ниво по време на изчистването има тенденция да е сравнително ниско, много по-ниско от обичайното. Затова през по-голямата част от времето, може просто да си почивате. За предпочитане навън, на верандата или в градината. Дръжте червата активни и чисти. В противен случай резултатът може да бъде главоболие и друг вид дискомфорт.

Изчистващи храни

Вероятно най-ефективната изчистваща храна е пресния сок от зелени треви. Той е въведен за първи път от Ann Wigmore и е използван в различни Хипократови здравни центрове (Hippocrates Health Centers ). Най-често са били използвани сокове от житни треви на пшеница и ечемик. Но също така и редица треви като райграс, който е много вкусен и сочен, като цяло всяка мека трева е идеална. Една или две стъклени чаши тревен сок разпределени през деня ще бъдат отлични.

Хлорофилът изглежда има най-голям лечебен и почистващ ефект. Сокове на други листни зеленчуци също са приемливи, смесени с равно количество сок от сладки зеленчуци, като цвекло и моркови. Добавете в чашата със сок по една чаена лъжичка от лецитин на гранули и ленено олио. Това подобрява усвояването на каротините и отделянето на утайки от черния дроб. При всички случаи използвайте около 3 или 4 лъжички ленено олио дневно, смесено с натурални сокове или салати.

Съхранявайте олиото в хладилник и го защитете от окисляване, добавяйки натурален витамин Е от няколко капсули в наскоро отворената бутилка. Мастните киселини в лененото олио, в комбинацията му със серни аминокиселини, ще ви помогнат да поправите оксидативното производство на енергия в митохондриите. За предпочитане е да вземате 1 грам Н-ацетил-глюкозамин (N-Acetyl Glucosamine) на ден, за да си помогнете с отстраняването на токсични метали от организма.

Използвайте също и някои ферментирали храни ежедневно. Моите предпочитани ферменти се базират на пчелен прашец (полен). Как да приготвите напитката. Добавете 5- 10 чаени лъжички пчелен прашец, може и малко прах от водорасли, спирулина, хлорела или житни треви към 1/2 литър вода, както и пробиотици за стартиране. Дръжте на топло в продължение на няколко часа и използвайте, когато започне да се пени и на вкус е малко кисело. Съхранявайте в хладилник и използвайте половината от този фермент, като закваска за следващата партида.

Тъй като напитката може да бъде доста кисела, можете да добавите доломит на прах, магнезиев оксид или бикарбонат, за да е по-приемлива. По време на изчистването продължавайте да пиете голяма чаша вода с псилиум и бикарбонат, както се препоръчва при чревното хигиенизиране. Използвайте чиста вода, без хлор или флуорид.

Можете да добавите известно количество прах от спирулина, от трева на пшеница, просо, ечемик и смляно ленено семе към соковете или ферментите. В рамките на деня яжте сурови пресни плодове на малки порции, разделени през деня. Също и салати с покълнали семена, или ако не можете да ги дъвчете ги смелете с блендер. Ако имате нужда от нещо топло за вечеря, опитайте с лучена супа или понякога варени картофи.

Извод и Заключение

Никой не може да гарантира, че тази програма ще бъде напълно успешна за хората с много стари и напреднали автоимунни заболявания. Но дори и тогава ще бъде по-добре да се отстрани причината за болестта и да има някакво постепенно подобрение. В противен случай се оставяте на това дълго пожизнено влошаване. Колкото повече усилия вложите, толкова по-успешен резултат можете да очаквате.

В допълнение към стоматологичната амалгамна информация, спомената преди, има и някои допълнителни автоимунни терапии. Д-р Йохана Будвиг (биохимик) е разработила раковата терапия, която също е успешна и за автоимунните заболявания. Тя се базира на възстановяването на окислителния енергиен метаболизъм в митохондриите. И това чрез ферментирало домашното сирене и ленено масло в допълнение към хранителен режим със сурови храни.

Покойният д-р Кари Риймс (биофизик) написва за лечението на хиляди диабетици и от двата вида с 3-седмичен пост на лимонов сок. Освен това, той използва същия метод, за да лекува сърдечносъдови заболявания и за предотвратяване на сърдечни атаки. Той също отбелязва огромното значение за отстраняването на клетъчните отпадъци, които измерва като албумин в урината.

През 1940 и 50-те години д-р Емануел Джоузефсън разработва манганова терапия за лечение на миастения гравис. Сред другите случаи, които той описва, има един много интересен. Възрастен мъж, първо развива признаци на системен лупус еритематозус, а след няколко години и признаци на болестта на Паркинсон. Малко по-късно се появява и миастения гравис като допълнение. Хранителната терапия, включваща манган, скоро отстранява симптомите и на трите заболявания.

Джералд Грин (Gerald Green) от Великобритания предлага билкови лекарства за автоимунните заболявания. Те са базирани основно на пелин и противовъзпалителни билки за унищожаване на системната кандидоза и нейните опустошителни последици. Това се комбинира с диета с ниско съдържание на захар и дрожди.

В допълнение към специфичните терапии, важно за успеха е да се води здравословен начин на живот чрез намаляване на вредните влияния, такива като:

– Хлорирана и флуоридизирана вода;
– Обработени храни с добавени синтетични химикали (консерванти, оцветители…);
– Готвене в микровълнова фурна или в алуминиеви съдове;
– Излагане на микровълни от мобилни/ клетъчни телефони;
– Микровълнови станции за безжични телефони и интернет достъп в дома;
– Електромагнитно замърсяване, особено в спалнята;
– Медицински и ободряващи лекарства;
– Отрицателни мисли и чувства.

Понякога автоимунните и други дегенеративни заболявания изчезват чрез добавяне на недостигащите хранителни вещества. Или премахване на алергичните храни. Или премахване на гъбички. Или премахване на стоматологичната амалгама и мъртви корени със запълнени канали. Или използване на диета с изчистващи храни.

За да получите резултати и сериозно подобряване на здравето, препоръчвам да се използват всички тези методи.  За предпочитане в поредица, която започва с чревно почистване и антимикробна терапия. Накрая завършва с 3-седмично изчистване, последвано от значително подобрена диета.

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Автоимунни заболявания

Универсалният лечител – Керосинът

Пробиотици

Пребиотици

Синбиотици

Спирулина (Spirulina)

Алкализиране на тялото

Киселинно- алкален баланс

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации