Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

Инхибиране (потискане) на метастазите

Автори на различни публикации казват, че ангиогенезните инхибитори по време на първата операция могат да имат добър отговор. Това са лекарства, които забавят развитието на кръвоносните съдове в тялото, включително и вътре в туморите, така че те да не могат да растат.

Но, сега е установено, че тези медикаменти свиват туморите само в началото. След това туморите имат буен растеж, формиращ локални и отдалечени метастази.

Един от учените казва: ”Добре васкуларизиран (кръвоснабден) тумор се храни добре и е щастлив, той няма мотивация да става по-агресивен … (но), ако отсечете кръвоснабдяването на тумора, то това го заставя да стане по-агресивен, по- метастазиращ, стремейки се към повече кислород и хранителни вещества”.

Въпреки това има някакъв изход. Все по-голям брой алтернативни методи обръщат този процес, като потискат метастазите и държат тумора щастлив. Ето няколко примера за изследвания, които потвърждават холистичните принципи за причината и лечение на рака:

Витамин D подобрява хирургичните резултати:

Пациентите с най-висок прием на витамин D, чиято операция била през лятото, имали 3 пъти по-добро възстановяване, без болест, и четири пъти по-добра пълна преживяемост спрямо пациентите с най-нисък прием на витамин D, чиято операция била през зимата.

Вижте също: Витамин Д

Антиоксидантите инхибират метастазите:

Реактивните видове кислород, като супероксид и водороден прекис, играят ключова роля във формирането на клетъчни протрузии (издатини), замесени в миграцията на карциномните клетки и туморните метастази. Антиоксидантите инхибират такова агресивно поведение на раковите клетки.

Вижте също: Витамините ; Антиоксидантите срещу свободните радикали

Бикарбонатът инхибира метастазите:

Натриевият бикарбонат (сода за хляб) потиска растежа на туморите и образуването на спонтанни метастази в модели на метастазирал рак на гърдата при мишки. Той също така намалява процентът на участие на лимфните възли и чернодробните метастази.

Бикарбонатът прави лимфната течност по-алкална, което потиска възпалението. За да се разпространява тумора е необходимо той да разтвори обграждащата го съединителна тъкан, това се случва обаче, само ако тази тъкан е достатъчно киселинна, за да могат да се активират протеолитичните ензими на тумора.

Вижте също: Киселинно-алкален баланс и Алкализиране на тялото

Папаята срещу рака:

Папаята се използва като чай от изсушени листа и има драматичен ефект срещу широк диапазон от лабораторно отгледани тумори, включително рак на: шийката на матката, гърдата, черния дроб, бял дроб и панкреаса. Противораковото действие било по-силно с по-големи дози от чая.

Вижте също:  Папая (Papayas Papaya Pawpaw)

Гинко билоба срещу стреса:

Екстрактът от гинко билоба значително забавя растежа на клетките на агресивния рак на млечната жлеза и потиска растежа на имплантираните тумори (в изследвания) с повече от 80%. Гинко билоба също намалява стресовите хормони, отделени от страха заради раковата диагноза, така че туморът не може да стане агресивен.

Вижте също: Гинко (Ginkgo biloba)

Медитацията срещу стреса:

Жените с рак на гърдата намаляват стреса и подобряват своето психично здраве и емоционално благополучие чрез (Трансцендентална) Медитация.

Вижте също: Лечение на ума

Околната среда причинява рак:

Председателят на групата експерти по рака, създадена от американския президент, съобщава, че”истинската роля на околната среда, като предизвикваща ракови заболявания, е явно подценявана” и силно призовава за действия срещу намаляване на масовото излагане на хората на канцерогени. Излагането на канцерогени насърчава не само формирането на първични тумори, но и вероятността от метастази.

Унаследен риск от рак:

Дъщерите на бременни плъхове, хранени с нездравословна диета е по-вероятно да развият рак на гърдата. Но дори и тези дъщери след това да се хранят здравословно, тяхното потомство, все още има голям риск от това заболяване.

Периодичната диета е най-добра при рак:

Периодичното стоене на диета е много по-ефективно от постоянното ограничаване на калориите. Неограниченият прием на храна е най-лошия вариант за предотвратяване на рак на гърдата в експериментите. Тези, които били на диета с ограничаване на калориите в експеримента, приемали с 25% по-малко калории в сравнение с контролната група мишки. Туморът на гърдата бил активен при 71% в контролната група мишки, които ядели всякакви храни, каквито искали. При 35% сред онези, които постоянно били ограничавани и едва 9% при тези, които периодично ограничавали калориите.

Вижте също: Здравословно хранене

Чревно изчистване:

Последните изследвания показват, че чревната дисбиоза или”лошите” микроби в стомашно-чревния тракт могат да причинят рак.

Вижте също: Към сияйно здраве

“Авто-антитела”, създадени в отговор на скритите бактерии:

Сега вече е доказано, че при автоимунните заболявания имунната система не атакува здравите клетки, а по-скоро микробите, които се крият в тези клетки. Те са и основната причина за рака и по-рано учените са ги наричали “ракови микроби”.

Вижте също: Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания – Ново разбиране за причините и лечението

Ракът се причинява от протеиновите отпадъци в клетките:

Клетките трябва да отстранят повредените протеини или натрупването на отпадъците може да ги накара да се развият като раков тумор. Отказът да се справят с тези отпадъци може да завърши с токсичност, геномно увреждане и възпаление. Това на свой ред може да стимулира туморна прогресия и други дегенеративни заболявания.

Вижте също: Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Лечебното гладуване намалява растежа на тумора, повишава чувствителността на раковите клетки към химиотерапията и защитава нормалните клетки от токсичните ефекти на химиотерапията. Гладуването в продължение на 48 часа е установено, че значително потиска туморната прогресия на рака на гърдата при мишките. В един такъв експеримент с мишки, с рак на гърдата, само гладуването (без химиотерапия), причинило повече от 50% намаляване на растежа на тумора.

Когато гладуването било комбинирано с химиотерапия, то туморния растеж намалял до 90%, в сравнение с нелекуваните от контролната група. В изследвания, използващи клетки от рак на гърдата са намерени подобни резултати. Съпоставими резултати били открити при глиома, невробластома и меланом, също така, времето на преживяване се увеличило и метастазите намалели. Сега изследователите искат да намерят и използват лекарства, с които да имитират положителните ефекти на гладуването.

Публикацията е извадка от статията: PROOF THAT CANCER SURGERY INCREASES MORTALITY

Автор: Water Last

Вижте още:

Противоракова диета (хранене при рак)

Лечение на рак – лечебна картинка

Рецепти за хранене при рак

Тест за паразити

Натурални терапии

Свързани публикации