Автори на различни публикации казват, че ангиогенезните инхибитори по време на първата операция могат да имат добър отговор. Това са лекарства, които забавят развитието на кръвоносните съдове в тялото, включително и вътре в туморите, така че те да не могат да растат.

Но, сега е установено, че тези медикаменти свиват туморите само в началото. След това туморите имат буен растеж, формиращ локални и отдалечени метастази.

Един от учените казва:”Добре васкуларизиран (кръвоснабден) тумор се храни добре и е щастлив, той няма мотивация да става по-агресивен … (но), ако отсечете кръвоснабдяването на тумора, то това го заставя да стане по-агресивен, по- метастазиращ, стремейки се към повече кислород и хранителни вещества”.

Въпреки това има някакъв изход. Все по-голям брой алтернативни методи обръщат този процес, като потискат метастазите и държат тумора щастлив. Ето няколко примера за изследвания, които потвърждават холистичните принципи за причината и лечение на рака:

Витамин D подобрява хирургичните резултати:

Пациентите с най-висок прием на витамин D, чиято операция била през лятото, имали 3 пъти по-добро възстановяване, без болест, и четири пъти по-добра пълна преживяемост спрямо пациентите с най-нисък прием на витамин D, чиято операция била през зимата.

Вижте също: Витамин Д

Антиоксидантите инхибират метастазите:

Реактивните видове кислород, като супероксид и водороден прекис, играят ключова роля във формирането на клетъчни протрузии (издатини), замесени в миграцията на карциномните клетки и туморните метастази. Антиоксидантите инхибират такова агресивно поведение на раковите клетки.

Вижте също: Витамините ; Антиоксидантите срещу свободните радикали

Бикарбонатът инхибира метастазите:

Натриевият бикарбонат (сода за хляб) потиска растежа на туморите и образуването на спонтанни метастази в модели на метастазирал рак на гърдата при мишки. Той също така намалява процентът на участие на лимфните възли и чернодробните метастази.

Бикарбонатът прави лимфната течност по-алкална, което потиска възпалението. За да се разпространява тумора е необходимо той да разтвори обграждащата го съединителна тъкан, това се случва обаче, само ако тази тъкан е достатъчно киселинна, за да могат да се активират протеолитичните ензими на тумора.

Вижте също: Киселинно-алкален баланс и Алкализиране на тялото

Папаята срещу рака:

Папаята се използва като чай от изсушени листа и има драматичен ефект срещу широк диапазон от лабораторно отгледани тумори, включително рак на: шийката на матката, гърдата, черния дроб, бял дроб и панкреаса. Противораковото действие било по-силно с по-големи дози от чая.

Вижте също:  Папая (Papayas Papaya Pawpaw)

Гинко билоба срещу стреса:

Екстрактът от гинко билоба значително забавя растежа на клетките на агресивния рак на млечната жлеза и потиска растежа на имплантираните тумори (в изследвания) с повече от 80%. Гинко билоба също намалява стресовите хормони, отделени от страха заради раковата диагноза, така че туморът не може да стане агресивен.

Вижте също: Гинко (Ginkgo biloba)

Медитацията срещу стреса:

Жените с рак на гърдата намаляват стреса и подобряват своето психично здраве и емоционално благополучие чрез (Трансцендентална) Медитация.

Вижте също: Лечение на Ума

Околната среда причинява рак:

Председателят на групата експерти по рака, създадена от американския президент, съобщава, че”истинската роля на околната среда, като предизвикваща ракови заболявания, е явно подценявана” и силно призовава за действия срещу намаляване на масовото излагане на хората на канцерогени. Излагането на канцерогени насърчава не само формирането на първични тумори, но и вероятността от метастази.

Унаследен риск от рак:

Дъщерите на бременни плъхове, хранени с нездравословна диета е по-вероятно да развият рак на гърдата. Но дори и тези дъщери след това да се хранят здравословно, тяхното потомство, все още има голям риск от това заболяване.

Периодичната диета е най-добра при рак:

Периодичното стоене на диета е много по-ефективно от постоянното ограничаване на калориите, докато неограниченият прием на храна е най-лошия вариант за предотвратяване на рак на гърдата в експериментите. Тези, които били на диета с ограничаване на калориите в експеримента, приемали с 25% по-малко калории в сравнение с контролната група мишки. Туморът на гърдата бил активен при 71% в контролната група мишки, които ядели всякакви храни, каквито искали, при 35% сред онези, които постоянно били ограничавани и едва 9% при тези, които периодично ограничавали калориите.

Вижте също: Здравословно хранене

Чревно изчистване:

Последните изследвания показват, че чревната дисбиоза или”лошите” микроби в стомашно-чревния тракт могат да причинят рак.

Вижте също: Към сияйно здраве

„Авто-антитела“, създадени в отговор на скритите бактерии:

Сега вече е доказано, че при автоимунните заболявания имунната система не атакува здравите клетки, а по-скоро микробите, които се крият в тези клетки. Те са и основната причина за рака и по-рано учените са ги наричали „ракови микроби“.

Вижте също: Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания- Ново разбиране за причините и лечението

Ракът се причинява от протеиновите отпадъци в клетките:

Клетките трябва да отстранят повредените протеини или натрупването на отпадъците може да ги накара да се развият като раков тумор. Отказът да се справят с тези отпадъци може да завърши с токсичност, геномно увреждане и възпаление, което на свой ред може да стимулира туморна прогресия и други дегенеративни заболявания.

Вижте също: Цялостното решение за рака- Ново разбиране за причините и лечението на рака

Лечебното гладуване намалява растежа на тумора, повишава чувствителността на раковите клетки към химиотерапията и защитава нормалните клетки от токсичните ефекти на химиотерапията. Гладуването в продължение на 48 часа е установено, че значително потиска туморната прогресия на рака на гърдата при мишките. В един такъв експеримент с мишки, с рак на гърдата, само постенето (без химиотерапия), причинило повече от 50% намаляване на растежа на тумора.

Когато гладуването било комбинирано с химиотерапия, то туморния растеж намалял до 90%, в сравнение с нелекуваните от контролната група. В изследвания, използващи клетки от рак на гърдата са намерени подобни резултати. Съпоставими резултати били открити при глиома, невробластома и меланом, също така, времето на преживяване се увеличило и метастазите намалели. Сега изследователите искат да намерят и използват лекарства, с които да имитират положителните ефекти на гладуването.

Публикацията е извадка от статията: PROOF THAT CANCER SURGERY INCREASES MORTALITY

Автор: Water Last

Вижте още:

Противоракова диета (хранене при рак)

Лечение на рак (Cancer cure)- лечебна картинка

Рецепти за хранене при рак

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Натурални терапии