Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение с вода (Хидротерапия)

Хидротерапия

Тази терапия използва водата за лечение на заболявания чрез приемане на големи количества вода, за изхвърляне на токсините, чрез горещи и хладни вани, сауна, компреси и изчистване на дебелото черво (силни клизми).

Вани Горещи вани

Горещите вани са полезни за облекчаване на болки, страдания и неподвижност, за отделяне на токсините, запасени под кожата и за изчистване на кожата от гъбни инфекции. Постепенно повишавайте температурата на водата, доколкото можете да понесете. Останете потопени във водата, без лицето, за около 10-20 минути.

За състояния свързани с недостиг на магнезий добавете 1 или 2 кг Epsom соли (английска сол)- по-голямото количество е в зависимост от болката, нервното напрежение или скованост. За общо отпускане добавете само шепа Epsom соли. Постепенно ще привикнете към горещите вани, увеличавайки продължителността и максималната температура на ваната всеки следващ път.

Бъдете внимателни, особено, ако имате сърдечни проблеми. Не използвайте горещи вани при ниско кръвно налягане, умора, разширени вени или слабо сърце, бъдете внимателни при високо кръвно налягане. При дерматит, можете да поставите затворена марлена торбичка, запълнена с до 2 фунта трици в горещата вана.

За да намалите сърбежа на кожата, добавете една лъжица сода за хляб. Ако ваната е твърде гореща за вас и ви е трудно да издържите, защото имате горещи крака или ръце, ваната с Epsom соли може да облекчи артрита. След ваната покрийте тялото с голяма кърпа за баня и без да сте изсъхнали се завийте в леглото, за да стимулирате изпотяване. Почивайте в продължение на 30 минути или цяла нощ. След това е препоръчително да направите масаж или енергично втриване на зехтин и фъстъчено масло.

Прегряващи вани

Този метод може да се използва за цялостно подобряване на здравето и преодоляване на хронични инфекции. Обаче, аз не препоръчвам тези вани при специфични лечения на рак. Причината е, че в такова състояние това средство работи, само ако нивото на захар в кръвта по време на прегряването е ниска и температурата е достатъчно висока, в противен случай може да се стимулира растежа на тумора.

Но, дори с рак ще е добре от време на време да има прегряващи вани, последвани от потене. Раковите клетки и вирусите са слаби и умират при температура над 40-41ºC , докато нормалните клетки могат да издържат при високи температури. Това и обяснява лечебния ефект от високата температура при рака и инфекциозните заболявания. В домашни условия температурата може да се стимулира чрез прегряващи вани.

Започнете с много топла вода и бавно добавяйте гореща вода, докато достигнете 42ºC . Първоначално останете така до 10 минути, но постепенно удължавайте времето до 20-30 минути. Ако искате да продължите с регулярно лечение чрез прегряване, то увеличавайте температурата всяка седмица до максимум 47ºC. Ако седмичното температурно увеличение е твърде силно за вас, увеличавайте по-постепенно.

Ако не можете да достигнете максималната температура, то просто увеличете времето с вашата най-висока възможна температура до един час. Японците традиционно се къпят при температура 48 ºC. Първите степени на изгаряне започват от 50 ºC. По време и след ваната изпийте няколко чаши вода, за да възстановите загубата на течности. Тялото трябва да бъде напълно потопено, но челото може да бъде охлаждано със студена кърпа. Като предпазна мярка дръжте вратата на банята отворена и си осигурете помощник около вас.

Вие сте в безопасност при престоя си във водата, опасността възниква при излизане от ваната. Затова строго спазвайте следните правила:

1. Ако излезете от ваната рязко, то веднага легнете долу на пода пред ваната;
2. Нормално е да останете във ваната, докато цялата вода не се оттече;
3. Алтернативно добавете студена вода, докато не почувствате водата във ваната само топла.

За всеки случай се подсушавайте само седнали, никога прави, после се покрийте с чаршафи и одеяла и останете така за един час. Не използвайте прегряващите вани в много слаби за организма състояния.

Топли вани

Те са превъзходни за отпускане; останете във ваната за 10-20 минути. Можете да добавите и ароматни масла. Престой в гореща или топла вана за повече от 30 минути изтощава. Ако е нужна стимулация, топлата или гореща вана трябва да бъде последвана от студена вана, студена седяща вана или студен душ; можете също да използвате редуване на горещи и студени душове или да се триете с мокра студена гъба-сюнгер. Студено-водната стимулация е много важна при ниско кръвно налягане и разширени вени.

Седяща вана

За подобряване на елиминацията и състоянието на половите жлези и органи, студената седяща вана е превъзходна. След загряване на тялото с упражнения, горещ душ или вана, останете за една минута в около 20 см. студена вода. Постепенно времето може да бъде увеличавано до 3 минути. Дръжте краката вън от водата.

Душове

За цялостно стимулиране и подобряване на кръвообращението използвайте редуващи горещи и студени душове, редувайте около 3 пъти, започвайте с горещ и завършвайте със студен душ.

Вани за крака

За подобряване на кръвообращението при горещи или болезнени крака, смесете някакво количество танин или смлян на прах синап в гореща вана за крака; за да държите краката топли, можете да добавите и лютив пипер смлян на прах вместо това. Като цяло, при проблеми с краката, правете редуващи топли и студени вани на краката.

Почистване на аурата

Използвайте студени душове, като пътя на водата, която се оттича от тялото ви не отива в краката ви. Използвайте не хлорирана вода. Можете също така и да стоите голи на скара или под рехав покрив по време на силен проливен дъжд. Алтернативно, разкрачете се в малко поточе или застанете на скала за кратко време, докато някой ви облива с кофи с вода.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Кварцова вода- приложение и начин за приготвяне

Лошо настроение? Пийте вода!

Хлорираната вода разяжда белия дроб

Елова вода

Лавандулова вода

Розмаринова вода

Розова вода

Водата…

Приемате ли достатъчно Вода?

Тест за недостиг на витамини и минерали

Лесна рецепта за отнемане на стреса и добър сън

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Свързани публикации