Алтернативна медицина и здраве

Лошо настроение? Пийте вода!

Навикът да се предлага чаша вода на развълнувания човек е напълно обоснован научно, както изяснили изследователи от Американския университет в Кънектикът. Дехидратацията се отразява на промените в настроението на човека и способността му да мисли ясно. Ако чувствате, че започвате да губите търпение и не се контролирате, опитайте да изпиете поне една чаша вода.

Може, тя наистина да ви успокои, тъй като умерената дехидратация влияе отрицателно върху настроението на човека, намалява нивото на енергията и способността му да мисли ясно. Така твърдят американски учени. „Дори лекото обезводняване, като загуба на 1,5% от нормалния воден баланс в организма, което се случва по време на нормалните ежедневни дейности, може да повлияе на здравето ни- казва съавторът на изследването Харис Либерман- Това е особено вярно за жените, които са по-уязвими на страничните ефекти на дехидратацията.“

Тестовете показали, че тези ефекти се проявяват винаги. Можете да сте на бягащата пътека или да седите на едно място. В същото време, усещането за жажда в организма се активира при загуби във водния баланс с 1-2%. В същото време, дехидратация вече започва да нанася своя опустошителен ефект върху настроението и емоциите.

Учените подчертават, че поддържането на правилния баланс на водата е важен за всички хора. И за тичащите, и седящите пред компютъра през целия ден. И в двата случая, без употребата на течности в края на работния ден загубата за водния баланс може да бъде до 8%.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации