Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кварцова вода

Структурираната кварцова вода помага за регулиране на всички биохимични процеси в клетките на организма. Кварцът, в сравнение с всички други минерали, най-добре се хармонизира с организма и минералния еликсир, приготвен с него, има много лечебни свойства за човешкото тяло. Методът за активиране на вода с кварц е най-древния и ефективен начин за почистване и структуриране на водата. Той е разработен в тибетската медицина от преди около 3000 години.

Кварцовата вода стимулира биокорекцията на метаболитните нарушения, осигурява попадането на хранителните вещества директно в клетките и помага за премахване на токсините от тялото. Кварцовата вода влияе благотворно върху кръвоносните съдове, укрепвайки стените им, подобрява сърдечната функция и микроциркулацията.

Тя нормализира обмяната на веществата и помага за намаляване на теглото, има успокояващ ефект върху нервната система, отнема стреса, раздразнителността и лекува хроничната умора. Настойката на кварц във вода активира регенерацията, подмладява кожата, изглажда бръчките, подобрява тена.

Редовната употреба на кварцова вода има благоприятен ефект върху ставите, помага за възстановяването на еластичността на хрущялите.

Начин за приготвяне на кварцова вода

Изплакнете добре кварца под течаща вода. Поставете го в стъклен съд и налейте вода в съотношение приблизително 3 литра вода на 200 грама кварц. Оставете водата за 2-3 дни. Използвайки готовата вода, можете да добавяте отново вода. Периодично (по няколко пъти на месец), трябва да измивате кварца от налепа.

За да се усили активността на кварца в структурираната вода може да се добави и Кремък. Тази смес от кварц и кремък, дава на водата по- пълна гама от лечебни свойства. Кварцовата вода се използва като се приема на малки глътки, няколко пъти на ден по половин чаша. Може да се използва и за готвене.

Подходяща е и за външно приложение, за лосиони, компреси при натъртвания, порязвания, изгаряния и други кожни заболявания, или възпаления. За козметични цели кварцовата вода се използва за измиване, добавя се към кремове, маски и др. Готовата вода се съхранява в стъклен съд при стайна температура или на хладно място. Не се препоръчва да се поставя в хладилник.

Вижте още информация за Кварц

Вижте още информация и за приготвяне на Кремъчна вода

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации