Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кремъчна вода

Кремъчна вода – водна настойка на кремък. Тя има лечебни свойства, явява се профилактично средство срещу различни инфекции, има обезболяващо, антибиотично, антисептично, кръвоспиращо и регенериращо свойство.

Кремъкът активира водата, променя нейната структура, пречиства я и многократно ускорява окислително-възстановителните реакции във водата, придавайки й лечебни свойства.

Кремъчната вода стимулира организма към подмладяване. Тя подобрява обмяната на веществата, възстановява отслабената имунна система, подобрява работата на черния дроб, бъбреците, щитовидната жлеза, нормализира работата на червата и дванадесетопръстника, помага при хронични заболявания на стомаха, включително стомашна язва, при стомашно-чревни разстройства и хранително отравяне.

Кремъчната вода има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, нормализира кръвното налягане. Тя се използва при лечение на атеросклероза, анемия, възпаления на пикочно-половата система, при хепатит и туберкулоза. Редовната консумация на кремъчна вода намалява нивата на кръвната захар при диабетиците.

kremukКремъчната вода се използва за профилактика и лечение на настинки и грип, пародонтоза и други заболявания на устната кухина. При измиване, кремъчната вода почиства кожата, предотвратява образуването на бръчки, премахва пъпки и черни точки, укрепва косата и стимулира нейния растеж, премахва пърхота.

Прилага се външно като лосиони и компреси за спиране на кръвотечения, промивки на на рани, изгаряния, обриви от памперси, циреи, възпаление на кожата и др.

Приготвяне на кремъчна вода:

Изплакнете кремъка, сложете го в стъклен или емайлиран съд, пълен с вода. Накисвайте в продължение на 7 дни при стайна температура, за предпочитане на тъмно място. Внимателно, без да вдигате утайката, прелейте водата в друг съд, не изхвърляйте кремъка, използвайте го за следващата настойка.

След всяка употреба, кремъкът трябва задължително да бъде старателно измит с течаща вода и да се залее с нова порция вода. Броя на камъните, необходими за настойката може да бъде различен, но обикновено се използват няколко малки парченца за няколко литра вода. Можете да използвате, както черен, така и светъл кремък. Не поставяйте кремъчната вода в хладилника и пазете от пряка слънчева светлина! Не кипвайте вода заедно с кремъка!

Използване на кремъчната вода:

Кремъчната вода можете да използвате като обикновена питейна вода за ежедневна употреба, за готвене, миене и гаргара. При външни възпалителни процеси можете да я използвате като лосиони, компреси и тампони.

С кремъчна вода можете да поливате цветя и овощни дървета, да поите домашните животни. Противопоказания при използване на кремъчна вода не са проявени. Странични ефекти няма.

Съхранение на кремъчната вода:

Кремъчната вода има голяма трайност и дълго запазва своите лечебни свойства. Тя трябва да се съхранява в стъклен съд на стайна температура или на хладно място. Не се препоръчва да се съхранява в хладилник! Кремъкът при активна употреба е безопасен в продължение на няколко години.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение

Свързани публикации