Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Водни настойки с камъни – лечебна вода

Един от методите на литотерапията, е използването на лечебна вода, която се получава чрез настойка на минерали в обикновена вода. Такава вода се нарича минерален еликсир.

Действието на тази вода е подобно на лечебния ефект на самите камъни. Обаче, взаимодействието между минерала и водата не е на физическо, а на енергийно ниво. В повечето случаи, камъните не се разтварят във водата, а й въздействат по друг начин.

Минералните еликсири се различават от минералната вода, която представлява разтвор на солите на микроелементите и благодарение на своя биохимичен състав се използва за лечебни цели.

С помощта на камъните, може да се подобри качеството на питейната вода и да й се придават лечебни свойства. Минералните еликсири могат да бъдат използвани по следните начини:

Питейна вода. Пие се с лечебна цел, използва се за готвене или като нормална питейна вода.

Вода за уста. Помага при лечението на заболявания на зъбите, венците и гърлото. Облекчава възпаленията, лекува рани.

Измиване. Минералните еликсири имат благотворен ефект върху кожата, косата, подобряват кръвообращението, обмяната на веществата и ускоряват процесите на обновяване и регенерация.

Впръскване. За рани, изгаряния, язви, кожни болести, водата се прилага директно върху увредения участък на кожата.

Енергиен баланс. Лечебната вода се разпръсква в енергийното поле (аура) на човека. Това успокоява, балансира потока от енергия в меридианите и чакрите, повишава защитните свойства на аурата.

Компреси. Минералният еликсир може да се използва като компрес за лечение на раните, отнемане на болката при навяхвания и натъртвания, за намаляване на възпалението, за облекчаване на мускулни спазми и др.

Клизма. Някои еликсири от камъните са подходящи за клизма с цел оздравяване на чревния тракт. Те спомагат за отделяне на токсините и очистване на червата.

Вани. Еликсир, приготвен от камъни, може да се добавя към водата точно преди вземането на вана или минерала да се постави директно във ваната.

Обикновено еликсирите се приготвят като се постави камъка във водата, която ще се енергизира, за около 4-5 часа на слънце или 2- 3 дни до една седмица на тъмно, зависи от вида на камъка.

Приблизително съотношение – на 1 литър вода – до 100 грама камък.

Ето някои рецепти за приготвяне на минерален еликсир:

Перлена вода

За да се направи заредена перлена вода, няколко перли се поставят в чаша вода за една нощ. В миналото, варели перлите във водата.

Настойка с хризопраз

В съд с вода се пуска парче хризопраз и се държи на слънчева светлина 4-5 часа. Такава вода може да се използва като лечебно средство при неинфекциозни настинки.

Кварцова вода

Кремъчна вода

Шунгитна вода

Вижте нашия Е-магазин

Свързани публикации