Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Шунгитна вода

Шунгитна вода

Шунгит – камък на здравето

Шунгитната вода е високоефективно профилактично и лечебно средство, което може да се приготви с помощта на обикновена питейна вода и шунгит. Тази вода се използва широко не само в домашни условия, но и в много болници.

Шунгитът премахва от водата механичните примеси, тежките метали, вредните органични вещества, премахва неприятните миризми и аромати, прави мътната вода прозрачна. Настойката на шунгита във вода, прави водата не само с най-добро качество, но също така и с лечебни свойства. Шунгитните настойки са много полезни и в същото време лесни за приготвяне, затова е полезно да ги има във всеки дом.

Начин за приготвяне на шунгитна вода

В стъклен или емайлиран съд налейте 3 литра питейна вода, потопете в нея измитите камъчета или чакъл от шунгит (300-350 грама). След 30 минути водата, в която сте поставили шунгита ще започне да се обеззаразява. За пълно приготвяне на водата са необходими 3 дни. Това време е достатъчно, за да загине цялата вредна органика и водата да добие полезни за организма свойства. Готовата вода внимателно (без да се разклаща), се изсипва се в друг съд, като на дъното се оставя около 0,5 литра вода.

Водата в този долен слой съдържа замърсени примеси, така че трябва да се филтрира през няколко слоя марля, за да се използва, или просто да се излее. Парчетата използван шунгит могат да се измият и използват за нова порция настойка с вода. След 6 месеца употреба, шунгитът трябва да бъде сменен. Ако за водата се използва не чакъл, а по-едри парчета шунгит, срокът на употреба е неограничен.

shungitВъпреки това, на всеки шест месеца трябва с помощта на шкурка да се почиства повърхността на камъните, за да активира повърхностния им слой. Но ако не искате да ги изхвърляте, можете да проведете шунгитна регенерация. За да направите това, вземете 1 литър чиста вода, загрейте до 50-60 градуса и добавете една супена лъжица лимонена киселина.

Шунгитът трябва да се постави в съд и залее с разтвора. Важно е да изберете съд с плътно затварящ се капак. Когато разтворът на киселината започне да работи, ще започне газоотделяне. Целият процес трае 3 до 5 часа. След това е необходимо да изплакнете обилно шунгита с течаща вода. И шунгитът е готов за използване отново. Тази процедура може да се извършва на всеки шест месеца или по-често, ако чувствате, че шунгита се нуждае от почистване. Можете да повторите тази операция не повече от 20 пъти.

Използване на шунгитната вода

Шунгитната вода се използва за пиене и готвене, в козметика, за инхалации, компреси и за вани. С тази вода може също така да се поливат цветята и поят животните.

Шунгитна вода за пиене

Препоръчва се пиенето на шунгитна вода при гастрит, анемия, диспепсия, отит, алергии, астма, диабет, холецистит, жлъчно- каменна болест и други заболявания на жлъчния мехур, отслабен имунитет, чернодробни заболявания, бъбречни заболявания, панкреатит и други заболявания на задстомашната жлеза, при настинки и сърдечносъдови заболявания, при заболявания на кръвообращението, нервната система, опорно-двигателния апарат и пикочо-половата система.

При използване на шунгитна вода, в организма активно се намалява нивото на хистамина, който е отговорен за развитието на алергични реакции, подувания и други симптоми. За лекуване на тези заболявания, както и като превантивна мярка се препоръчва ежедневно да се пият по най-малко 3 водни чаши шунгитна вода. С особена слава се ползва свойството на шунгитната вода да премахва махмурлука, което съвсем красноречиво показва нейните лечебни свойства.

Козметично приложение на шунгитната вода

При редовно измиване с шунгитна вода, кожата се почиства, става гладка и еластична, изчезват малките бръчки, пъпки и пришки, изчезва обрива, сърбежа и раздразването на кожата. Значително се подобрява състоянието на косата, укрепват се корените й, пърхота изчезва.

Вода за уста и инхалации с шунгитна вода

Шунгитната вода, леко загрята, но без да кипи, е много полезна при заболявания на носа и гърлото, при настинки, възпаление на венците, стоматит, тонзилит, пародонтоза. Инхалациите с шунгитна вода са особено ефективни при настинки, болки в гърлото, ангина и бронхит. За да направите това, водата, в която няколко часа е стоял шунгита, се загрява до температура 90-95 ° С. Покривате главата с кърпа и вдишвате парите на шунгитната вода за няколко минути.

Компреси с шунгитна вода

За приготвяне на компрес, просто намокрете парче марля или друг плат в шунгитната вода и го приложете върху болното място за 1,5- 2 часа. Тези компреси дезинфекцират, облекчават болката, лекуват рани, изгаряния, възпаления, синини и мазоли. Тези компреси се използват за лечение на артрит, артроза, разширени вени.

Шунгитни вани

Шунгитните вани са много полезни за подобряване на общото самочувствие. Те успокояват, отнемат стреса и умората, укрепват организма, нормализират съня, подобряват кръвообращението. Тези процедури помагат за стягане на цепнатини по кожата и рани, премахване лющенето на кожата, екземи и гъбички.

Шунгитните вани са особено препоръчителни след тежки физически и психически натоварвания, занимания със спорт или след напрегнат ден, а също и в следоперативния период. За да приготвите шунгитна вана сложете за 10 минути във водата (температура 36-37 º C), една торбичка със стрит натрошен шунгит (около 300 грама за една вана), след това я изплакнете и изстискайте. Вземането на такава вана не се препоръчва повече от един път на два дена, за 10-20 минути.

Съхранение на шунгитната вода

Шунгитната вода трябва да се съхранява в стъклен или емайлиран съд при стайна температура или на хладно място. За да се ограничи въздействието на електромагнитното излъчване върху водата, не се препоръчва да се държи в хладилник. Използвайте приготвената вода в рамките на три дни. След кипване, основните целебни свойства на шунгитната вода се запазват.

Противопоказания

Странични действия на шунгитната вода на са регистрирани. Тя не е токсична, при контакт с лигавицата не предизвиква дразнене. Но, използването на шунгитната вода не се препоръчва при злокачествени и доброкачествени тумори, сърдечносъдови и хронични възпалителни заболявания в остра фаза, както и при склонност към тромбози. Използването на шунгитна вода не е основание за отмяна на другите лечебни средства!

Вижте още информация за приготвяне и на вода с Кремък

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации