Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Елова вода

В процеса на извличане на елово масло се получава елова вода. В нея, в свързано с водни молекули състояние, се съдържа елово масло (0014 мг / л) и други разтворими във вода вещества: витамини, микроелементи. Еловата вода не е токсична и не предизвиква алергични реакции.

Използва се при заболявания на дихателната система, за превенция и лечение на остри респираторни заболявания, стомашно-чревния тракт, репродуктивната и нервна система, имунен дефицит. Препоръчва се като тонизиращо и адаптогенно средство. Еловата вода също така има свойството да възстановява физиологичното състояние на лигавиците.

Еловото масло и еловата вода имат ярко изразени антибактериални и антисептични свойства, широко се използват и прилагат при лечение на трофични язви, изгаряния, продължително лечение и инфектирани рани, склерозирали тъкани.

Използва за вътрешен прием, промивки, вагинални душове, микроклизми, лосиони, компреси и вани. При изследвания са получени положителни резултати в лечението на заболявания на черния дроб, панкреаса, стомашно-чревния тракт и бъбреците.

Доказано е, че еловата вода подобрява двигателната функция на червата и жлъчния мехур, помага за намаляване на налягането в коремната кухина. Тя нормализира кръвообращението в областта на корема и таза, помага за премахване на хемороиди.  Възстановява менструалния цикъл и нормалната чревна флора.

Курс на лечение с елова вода е прилаган при уро-генитални инфекции, аденом на простатата, остър и хроничен простатит, язва на стомаха и дванадесетопръстника. При нетривиални изследвания има резултати от въздействието на препрати с ела и елова вода върху хемодинамиката на организма, имунната система и изчистване на организма от радиоактивни вещества.

Еловото масло, съдържащо се в еловата вода, е терпеново масло. Този вид масла се използват в лечението на лейкози. В момента се провеждат експериментални изследвания в лечението на вирусен хепатит, СПИН.

Цветните води: розмаринова, лавандулова и елова, всички те или техни смеси се препоръчват за инфектирани, гнойни и дълго незарастващи рани, пресни белези и шевове.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Свързани публикации