Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение на грип, настинка и слузни задръствания със захар

Лечение на грип със захар

Моят опит показва, че тежка настинка може да бъде спряна за 4 часа, използвайки този метод, а леката настинка, изисква още по-малко време. За грип и други упорити слузни задръствания можете да повтаряте лечението в продължение на няколко дни.

Една чаена лъжичка захар задръжте в устата и леко я движете с езика, докато се разтвори, след една или две минути я изплюйте и вземете друга чаена лъжичка. Фината захар е най-подходяща за тази цел, тъй като се разтваря по-бързо. Продължете така няколко часа, докато симптомите на настинката, слузното запушване на носа и синусите изчезнат и вече лесно можете да дишате през носа. Това лечение също може да отстрани всякакви главоболия и друг дискомфорт.

Захарта изтегля слузта, разтворена в лимфната течност в устата и така постепенно се изчистват главните места. Като предпазна мярка, ако чувствате, че сте чувствителни към получаване на настинки, имате хрема или други натрупвания в областта на главата, можете да използвате лечението със захар за един или два часа. Повтаряйте веднъж седмично или според нуждите.

Захарта, държана в устата, не вреди на зъбите, тъй като е твърде концентрирана за бактериална активност. Също както чистият пчелен мед за раните. Тя е опасна само, след като спрете с лечението. Остатъчната захар е вече достатъчно разредена в устата, а това ще стимулира развитието на бактериите. Но вие можете да изплакнете устата с вода, за да го предотвратите. Ако не можете или не искате да използвате захар, може да опитате със сол, вместо захар. Може и да смесите сол и захар, или да използвате пчелен мед.

Ефективността на лечението със захар показва, че настинката не се предизвиква от риновирус, както се твърди, а от наличието на твърде много натрупана слузна киселина. Това се потвърждава и от констатациите, че някои хора са носители на този вирус, без да имат настинка. При други, симптомите на настинка могат да се предизвикат от студен въздух, без наличие на вируси.

Антимикробното лечение може да облекчи симптомите, дължащи се на вируса, както е с цинковия ацетат. Но то няма да спре типичното слузно отделяне при настинка, докато натрупванията не се изчистят. Независимо от това, при тежка настинка, грип и други респираторни инфекции, може да бъде от полза, към лечението със захар да се добавят и антимикробни средства. Такива като MMS или разтвор на Лугол за един или два дни. Преди да се премине към високи дози от витамин С.

Периодичното използване на лечение със захар е особено важно за възрастните хора. Особено тези, които са били редовни потребители на млечни продукти. Сега те имат респираторни заболявания, проблеми със слуха, глухота или очни заболявания, като катаракта или глаукома, или слабо кръвообращение на мозъка и деменция, или комбинация от някои от тези заболявания.

Тъй като те вече не са защитени от честите настинки, те или трябва да избягват продукти, съдържащи лактоза, или да използват редовно лечението със захар. При чести задръствания в области на главата и дихателната система, е препоръчително да се използват и други домашни средства за премахване на слузта, като постурален дренаж, нети (йога) и парни инхалации.

Автор:Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата:

Лечение на грип и настинки със сода бикарбонат

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Лечение с Йод

Лечение с MMS – Натриев хлорит

Забравеният разтвор на Лугол

Рецепти с разтвор на Лугол

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Киселинно-алкален баланс

Алкализиране на тялото

Цялостното решение за преодоляване на автоимунните заболявания – Ново разбиране за причините и лечението

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Алтернативното решение за лечение на рака

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА – реална причина за астмата и проблемите с дишането

Свързани публикации