Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Гаргара със солена вода действително може да помогне при кашлица или настинка, връщайки се към съветите на старите баби. Гаргарата не може да излекува настинката, но може да бъде сигурен помощник срещу симптомите, според д-р Филип Хаген, главен редактор на книгата “Mayo Clinic Book of Home Remedies”, излязла от печат през миналата 2010 година.

Разтворът на натриев хлорид може да отстрани излишните течности от възпалената лигавица на гърлото, като по този начин се намалява болката, според д-р Хаген. Гаргара със солена вода може да помогне и за премахване на гъстата слуз и за отделянето на дразнещите вещества като алергени, гъбички и бактерии от гърлото, които могат да предизвикат кашлица.

През 2005 г. било проведено рандомизирано изследване (на случаен принцип) на американското списание за “Превантивна медицина” с 400 здрави хора в продължение на 60 дни по време на сезона на настинките и грипа.

Някои от тях казали, че правели гаргара три пъти на ден и в сравнение с контролната група, имали почти 40% по-малък риск от инфекция на горните дихателни пътища. В пълна чаша с топла вода, сложете половин чаена лъжичка сол.

След това, направете гаргара с водата за няколко секунди и изплюйте, съветва Mayo Clinic.

Още по темата:

Лечение с камъни

Книги за самолечение

Как да лекувате хремата?!

Лечение на грип, настинка и слузни задръствания със захар

Лечение със сол

Лечение на грип и настинки със сода бикарбонат

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Киселинно-алкален баланс

Алкализиране на тялото

Как да се предпазим от Грип!

Свързани публикации