Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Ако чувствате, че започва настинка включете в диетата си силен сос от къри и сминдух. Учените смятат, че това нещо е по-ефективно от парацетамола. Известен англо – индийски готвач и специалист по здравословно хранене Хурпарит Бейнс твърди, че соса от къри е отлично профилактично средство срещу настинки.

Това е така, защото той съдържа сминдух, който има лечебни свойства. Сминдухът не само премахва симптомите на настинка и грип, но и не им позволява да се развиват в организма. Сосът от къри, според Бейнс, отдавна е известен на хората със своите ползи за здравето и се използва за лечение на простудни заболявания.

Вирусът на обичайната настинка всяка година засяга милиони хора през зимата. И въпреки, че тази болест е била известна още от зората на човечеството, лекарите все още не могат да предложат наистина ефективно лечение при простудни заболявания, тъй като вирусът много бързо мутира, предавайки се от човек на човек.

В продължение на три месеца 20 доброволци (10 с настинки и грип, 10 без) консумирали по половин чаена лъжичка семена от сминдух заедно със сос от къри. Хората, страдащи от настинка почти веднага съобщили за рязко подобрение на самочувствието. Те се отървали от такива симптоми като хрема, болки в гърлото, отпадналост и кашлица.

А здравите хора за целия период на изследването не се заразили с настинка. Бейнс подчертава, че неговото изследване е ограничено до малък брой участници. И би било хубаво да се направят по-мащабни изследвания за действието на соса от къри върху настинките.

Още по темата

Подправката „къри” убива раковите клетки

Рецепти с подправки при респираторни заболявания

Рецепти при висока температура

Най-добрите рецепти при първи симптоми на настинка!

Как да различим Грип от Настинка?

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации