Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Най-добрите рецепти при първи симптоми на настинка!

Начините да се изправите срещу досадната настинка са изключително много, ето някои рецепти- от най- вкусните до най-простите, които се препоръчват при първи симптоми на простуда:

Най-вкусните:

1. Затоплете бира в някакъв съд, добавете щедро количество подправки: канела, карамфил, лимонова кора. Отделно, разбийте няколко сурови яйчни жълтъци със захар, чийто брой може да варира по ваше желание. Смесете двете смеси, като добре разбърквате. Нагрявайте до завиране, но да не кипне.

2. Известната пилешка супа е предмет на проучване на сериозния учен пулмолог Стивън Ренарга, който доказал, че употребата на това вкусно лекарство увеличава броя на неутрофилите, белите кръвни клетки, които защитават организма от инфекции и активират имунната система.

3. В горещо (кипнало) мляко добавете няколко сурови яйчни жълтъци, разбити с мед. Сместа поварете леко и пийте гореща, по половин чаша на ден.

Най-популярните:

Това, разбира се, са инхалациите. Има два основни вида: водни инхалации и директно вдишване на лечебни вещества. Водните инхалации са познати на всеки, който като дете е бил принуден от майка си да диша над тенджерата с варени картофи. За лечебен ефект може да се добави във водата алкохолна настойка от евкалипт, прополис, невен.

Най-добрите рецепти при първи симптоми на настинка!Между другото, съвсем не е задължително разтвора да е горещ, съществуват и топло-влажни и просто влажни (без подгряване) инхалации. Може да се направи инхалация с помощта на етерични масла, подходящи, например, са масло от ела, смърч и розмарин.

Ползите от инхалациите са очевидни: лечебните вещества попадат директно върху лигавиците, заобикаляйки стомаха и абсорбирането в кръвта, действат бързо и помагат за отделянето на храчките и слузта. Но както с всяко лекарство и тук има противопоказания: висока температура, заболявания на сърцето и белия дроб, сърдечна недостатъчност.

Най- простите:

1. Ако в стаята на болния оставите нарязан лук или чесън, то стаята ще се напълни не само със специфична миризма, но и с фитонциди (летливи вещества), които предпазват от вируси и бактерии. Същият ефект ще получите, ако в стаята поставите наскоро откъснати клони на бор, смърч и хвойна.

2. При първите признаци на настинка наблегнете на пчелния мед. Учените доказаха, че меда действа на 11 щама микроорганизми. Интересното е, че почти всички от тях умирали, дори и тези, които били силно устойчиви към лекарствата.

3. Пийте повече вода: така по- бързо ще изчистите организма от токсините, които са причина за главоболие и мускулни болки, освен това, ако стигнете до кашлица, храчките стават лепкави, за тяхното разреждане и следователно, бързо отделяне, са нужни много течности.

Най-подходящи са сокове, плодови напитки, билкови чаеве. Кафето, силния чай и газираната вода трябва да ги изключите. Как да лекувате хремата?!

Още по темата:

Бульон от кости

Средства за Инхалации

Емфие за синуси и балсам срещу застойни състояния

Лечение на грип настинка и слузни задръствания със захар

Рецепта срещу грип и настинки със сода бикарбонат

Йодна решетка

Рецепти с разтвор на Лугол

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Водата

Лечение с Пчелни продукти

Лечение с Йод

Бор (Pine)

Хвойна (Juniper)

Евкалипт (Eucalyptus)

Свързани публикации