Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да лекувате хрема?!

Реших да споделя, как да лекувате хрема, защото вече съм наясно, че хремата не продължава по 6-7 дни, както ни е внушено! Ако се лекува правилно, тя просто няма да се развие или веднага ще бъде спряна! И така, как да лекувате хрема?!

Преди да ви опиша, как, ви препоръчвам в домашната си аптечка, винаги да разполагате йоден разтвор 5%, който се продава в аптеките, и витамин С на прах (много по-изгодно като цена)! Това са средства, с които особено през зимата винаги трябва да разполагате! И, разбира се, стомашно – чревни бактерии.

Ако усещате, че се разболявате – кихане, сълзене, може би и болки в гърлото, веднага си направете гаргара и жабурене с йоден разтвор! Йодът много бързо полепва по инфектираните места и тъй като е прекрасен антисептик, ще ги изчисти много бързо и ефективно! Можете да сложите и 5-6 капки йод в малко вода и да го изпиете (не приемайте при свръх активна щитовидна жлеза!), така помощта към организма ще е още по- голяма!

В случай че сте с напреднала вече хрема, която ви измъчва от няколко дни, направете гаргара и жабурене с йод, като вечерта можете и да изпиете 5-6 капки йод с вода, а през деня вземайте големи дози витамин С, например, по 1-2 грама (предлага се на прах в опаковки от 100 гр.) през 2-3 часа. Можете също така, да капвате и витамин С в носа, най- добре от ампула. Не комбинирайте едновременен прием на йод с витамин С, защото йодът е оксидант, а витамин С- антиоксидант, т.е. витамина ще изхвърля йода от организма! Гарантирам ви, че хремата ще изчезне много бързо!

Ако, обаче, хремата е придружена и с кашлица, и с температура, ви препоръчвам да добавите и чай от пелин + градински чай. Чаят за деня, който можете да приемете, е в следната доза: В 200 мл. вряща вода, накиснете за половин час – 1 ч.л. пелин и 1 ч.л. градински чай. Получената отвара разделете на 2-3 приема през деня. Това са прекрасни природни средства, които ще ви помогнат бързо да преодолеете грипа!

В какъвто и стадии на настинка да се намирате, това, което веднага трябва да направите е да помогнете и усилите имунната си система: витамин С (4-5 грама за деня), стомашно- чревни бактерии и гаргари с йод или кислородна вода (3%).

И не забрявайте за пилешкия бульон (или друг вид бульон) с много счукан чесън и оцет, приемайте го всеки ден! Прекрасно средство за всякакви настинки и грип!

И накрая една моя рецепта, която спира хремата за 1 ден:

-500 мл. вода
-10-12 броя шипки
-1 с.л. кора на върба
-1 ч.л корен на иглика

Кипнете водата, сложете билките, варете на тих огън 20 минути, след това оставете за накисване още 40 минути. Този чай трябва да изпиете през деня. На следващия ден хремата вече ще е доста намаляла или изчезнала. Повторете чая още 1 ден или колкото ви е необходимо.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Витамин С

Лечение с йод

Йодна решетка

Пелин (Wormwood)

Чесън (Garlic)

Как да различим Грип от Настинка?

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации