Реших да споделя, как да лекувате хремата, защото вече съм наясно, че хремата не продължава по 6-7 дни, както ни е внушено! Ако се лекува правилно, тя просто няма да се развие или веднага ще бъде спряна! И така, как да лекувате хремата?!

Преди да ви опиша, как, ви препоръчвам в домашната си аптечка, винаги да разполагате йоден разтвор 5%, който се продава в аптеките, и витамин С на прах (много по-изгодно като цена)! Това са средства, с които особено през зимата винаги трябва да разполагате! И, разбира се, стомашно- чревни бактерии.

Ако усещате, че се разболявате– кихане, сълзене, може би и болки в гърлото, веднага си направете гаргара и жабурене с йоден разтвор! Йодът много бързо полепва по инфектираните места и тъй като е прекрасен антисептик, ще ги изчисти много бързо и ефективно! Можете да сложите и 5-6 капки йод в малко вода и да го изпиете (не приемайте при свръх активна щитовидна жлеза!), така помощта към организма ще е още по- голяма!

В случай че сте с напреднала вече хрема, която ви измъчва от няколко дни, направете гаргара и жабурене с йод, като вечерта можете и да изпиете 5-6 капки йод с вода, а през деня вземайте големи дози витамин С, например, по 1-2 грама (предлага се на прах в опаковки от 100 гр.) през 2-3 часа. Можете също така, да капвате и витамин С в носа, най- добре от ампула. Не комбинирайте едновременен прием на йод с витамин С, защото йодът е оксидант, а витамин С- антиоксидант, т.е. витамина ще изхвърля йода от организма! Гарантирам ви, че хремата ще изчезне много бързо!

Ако, обаче, хремата е придружена и с кашлица, и с температура, ви препоръчвам да добавите и чай от пелин + градински чай. Чаят за деня, който можете да приемете, е в следната доза: В 200 мл. вряща вода, накиснете за половин час- 1 ч.л. пелин и 1 ч.л. градински чай. Получената отвара разделете на 2-3 приема през деня. Това са прекрасни природни средства, които ще ви помогнат бързо да преодолеете грипа!

В какъвто и стадии на настинка да се намирате, това, което веднага трябва да направите е да помогнете и усилите имунната си система: витамин С (4-5 грама за деня), стомашно- чревни бактерии и гаргари с йод или кислородна вода (3%).

И не забрявайте за пилешкия бульон (или друг вид бульон) с много счукан чесън и оцет, приемайте го всеки ден! Прекрасно средство за всякакви настинки и грип!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Витамин С

Лечение с йод

Йодна решетка

Пелин (Wormwood)

Чесън (Garlic)

Как да различим Грип от Настинка?

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали