Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рецепти с разтвор на Лугол

Клизма с луголов разтвор – Използвайте бутилка (балон, уред…) за клизма. Дезинфекцирайте с гореща вода прибора за клизмата – накрайника и бутилката. Не използвайте миещи средства! Преварете вода и след като се охлади до стайна температура добавете до 1 / 2 чаена лъжичка на Лугол. След няколко клизми, можете да увеличите дозата до 1 чаена лъжичка. Внимавайте да не разлеете от разтвора, защото остават петна.

За намазване на накрайника се използва само зехтин, масло или гел с витамин Е. Не използвайте никакви търговски химични масла за мазане. Направете клизма. Дръжте разтвора в продължение на 5 до 15 минути, или докато можете. Първоначално, може би това време ще бъде само няколко минути. За предпочитане е да си легнете.

Очаквайте отделяне на много слуз, утайка, боклук, несмляна храна и няколко движения на червата в рамките на часове, докато слузта продължава да излиза. Ако отделянето на слузта е затруднено, повтаряйте клизмата всеки ден, в продължение на 2, 3 или 4 дни. След това, я правете веднъж седмично в продължение на 4 седмици, докато слузта / боклука се изхвърлят. Профилактичната поддръжка е 1 клизма на месец.

Вътрешна употреба на луголов разтвор – при газове, подуване на корема, нарушено храносмилане, стомашни проблеми, отравяне с храна или салмонела, използвайте 6 капки в 1/ 2 чаша вода, 2 или 3 пъти на ден, в продължение на няколко дни. Вземайте след хранене и преди лягане. При тежки случаи можете да увеличите до 12 капки.

Резултатите ще усетите много скоро. При тревожност/ промени в настроението и т.н. или за успокояване, вземайте 6 капки във вода веднъж или два пъти през деня. По принцип, 6 капки на ден обикновено могат да сложат край на всички леки случаи на отравяне със салмонела. Въпреки че разтворът е безопасен, използвайте го само когато е необходимо.

Препоръки на Walter Last за изчистване на организма с вътрешен прием на 10 % разтвор на Лугол:

Обичайното използване на йода като антимикробен агент е 4 пъти по 6- 8 капки разтвор на Лугол ежедневно в продължение на 3 седмици (не повече, защото може да се намеси в работата на щитовидната жлеза!). Преди започване на курс с йоден разтвор си направете тестване за алергична реакция към него! Много важно също така е разтворът, който използвате, да бъде водно-базиран, а не спиртен.

Рецепти с луголов разтворПредлаганите форми са 3% и 10% разтвор на Лугол, като за предпочитане е да се използва формата с по-висока концентрация – 10%. Количеството, което е достатъчно за един курс, на един човек е 30 мл. По време на курса намалете антиоксидантите, особено, не приемайте разтвора едновременно с тях! Йодът е оксидант! Курсът можете да повторите най-рано след 6 месеца. Използването на разтвора за подобно изчистване не се препоръчва на деца до 10 години!

Проблеми с щитовидната жлеза и луголов разтвор – много проблеми, като цяло, могат да се дължат на йодния дефицит. Преди 75 години, разтворът на Лугол масово се е използвал от лекарите. 2/ 3 чаена лъжичка (60 капки) е стандартната доза при заболяване на щитовидната жлеза. Можете да започнете с 6 до 12 капки на ден във вода и за около една седмица ще забележите подобрение. След това е препоръчително да се консултирате с вашия лекар.

Йоден дефицит – Приемайте около 2, 3 или 4 капки във вода дневно, в продължение на около месец. Може да се увеличи до 6 капки дневно, ако е необходимо. След като попълните недостига на йод, вземайте го два пъти седмично.

Вода за уста и средство за изчистване с луголов разтвор – Той е мощно почистващо средство като вода за уста и устен очистител срещу бактерии, гъбички, слуз, вируси, обложен език и т.н. Използвайте 3-6 капки в чаша вода, правете гаргара, не поемайте течността, плюйте в буркан и вижте какво ще излезе. Устата ви ще се почувства освежена и прекрасно изчистена.

Още по темата:

Книги за самолечение на Walter Last

Забравеният разтвор на Лугол

Лечение с Йод

Candida и “антибиотичният синдром”

Лечебната криза – пътят към по-добро здраве! Избирате Вие!

Паразитите…

Основни правила за здравословен начин на живот

Дрожди и плесени

Хлорирането на водата

Употребата на химикали в селското стопанство или какво ядем ние?!

Добавянето на химикали в храните…

Свързани публикации