Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Дрожди и плесени

Дрожди, плесени и гъби – всички те са кандиди. Дрождите широко се използват при печене и варене на бира и като концентриран дрожден екстракт (мая) за ферментиращите храни. Плесените се използват при някои видове сирена и за производство на антибиотици. Всички ние имаме в червата си някои от тези дрождени клетъчни резиденти. Обикновено те са безопасни, защото чревните бактерии ги потискат и контролират.

Обаче, в нашето съвремие у много хора дрождите са взели връх, лекарствата и начинът на хранене имат основна роля за това състояние. Бързото разпространение на дрождите се стимулира преди всичко от противозачатъчните медикаменти и сладката храна- захарта е единствения енергиен източник за дрождите. Но, главната причина това да стане широко разпространен здравен проблем днес, е масовият прием на антибиотици и лекарства, които потискат имунната система.

Антибиотиците убиват нормалните чревни бактерии, но оставят клетките на дрождите незасегнати. Така, те имат възможност да се разпространят и заемат мястото на чревните бактерии. От стомашно-чревния тракт дрождите могат да се разпространят и в други слизести клетки, такива като влагалището, устата и белия дроб. Те могат също така през чревните стени да проникнат и в кръвта.

Най-разпространена форма на чревни дрожди е Candida albicans. Локално те могат да причинят- гастрит, колит, цистит, подуване, цялостна орална и вагинална кандидоза, менструални проблеми и астма. Алергиите с широк спектър от симптоми са резултат от проникването на дрождите през чревните стени.

Освен това са характерни и проблеми с кожата и дишането, тежки умствени и емоционални отклонения, особено депресия. Аутизмът, неврозите и умствените заболявания, включително и шизофренията, както бе съобщено, са излекувани след противогъбична терапия.

Обикновено, в такива случаи, в миналото пациентите са имали Кандида проблеми и са били подложени на антибиотично лечение. Токсичността на Кандида към нервната система е преди всичко от свръх производството на ацеталдехид. Това вещество се образува при метаболизма на захарите от клетките на дрождите и липсата на кислород.

Множествената склероза е друго заболяване, което в много случаи е успешно лекувано с фунгициди. Друг важен аспект на системното масово гъбно нападение е сериозно увредената имунна система, водещо до автоимунни заболявания и състояние на имунен дефицит, включително лупус, ревматоиден артрит и най-вероятно СПИН.

След като имунната система е била повредена от гъбите, за вирусите и бактериите е много лесно да проникнат в тялото и да причинят сериозни и дори смъртоносни заболявания. Хранителните дрожди и плесени, също както гъбите, увеличават възможността при по-чувствителните индивиди да се проявят алергични реакции и по-нататъшно масово разпространение на Candida.

Освен това, някои плесени могат да увредят черния дроб, например плесенът, който расте по фъстъците и често присъства във фъстъченото масло. Плесените обикновено се развиват върху изсушени плодове, лошо съхранявани зърна и семена, а също и по външните листа на зелето и ципата на различни плодове.

Изследване във Великобритания през 1977г. установило, че плесените и техните отровни микотоксини присъствали във всичките 318 образци на пшенично брашно. Това замърсяване с плесени е вследствие недостатъчното изсушаване в процеса на обработка на зърнената реколта. Оризът също много често е замърсен. Дори ако гъбите са убити по време на готвенето, продуктите от тяхното разлагане могат да причинят алергии. Измивайте всички зърна и черупчести плодове, зеленчуци и плодове преди готвене или ядене, за да отстраните плесените.

Сушенето на слънце унищожава плесените и прекратява тяхното развитие. Препоръчително е да отстраните всички дрожди и плесени от окръжаващата ви среда, например, тези по стените и плочките в банята.

Често при производството на месо се добавят антибиотици в храната на животните, това особено се отнася за пилетата и свинете. Остатъците от антибиотика могат да навредят на чревната флора и по този начин да създадат условия за развитие на Кандида. Освен това, самото месо може да е пълно с Кандида, вследствие продължителна употреба на антибиотици, в същото време, от друга страна, може да има и известно количество от устойчивите и вредни бактерии. Аз не ви препоръчвам постоянно да ядете такова месо. По принцип препоръчвам да се избягва употребата на месо от животни за угояване.

Автор: Water Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Вие може би не знаете, че имате замърсяване с Кандида, проверете състоянието на своя организъм с Candida тестa на Walter Last

Как да преодолеете Кандида ще научите от книгата на Walter Last: Преодолей Кандида

Още по темата

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Масажи

Тест за паразити

Свързани публикации