Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение на грип и настинки със сода бикарбонат

Лечение със сода бикарбонат (сода за хляб)

Повече от 150 години д-р Austin Church прави бизнес с производство и разпространение на сода за хляб – “ARM & HAMMER”. Тя се произвежда от естествено срещащ се минерал, наречен “Трона”. Той е 100% чист, безопасен и натурален. Содата за хляб (известна също като натриев бикарбонат) е вещество, което се съдържа естествено във всички живи същества. Неговата цел е поддържане на киселинно – алкалния (рН) баланс в кръвта. А това е необходимо за поддържането на живота.

Благодарение на химичните и физичните си свойства, натриевият бикарбонат има уникални лечебни способности. Всеки един практикуващ лекар и пациент трябва да знае за това. Единственият проблем е, че “Arm & Hammer” –  сода за хляб, може да замени много по-скъпи лекарства, а това не прави медицинската индустрия щастлива.

В модерния съвременен медицински свят, FDA просто няма да позволи на компаниите да продават продукти с лечебни цели, ако те не са били тествани. При това с големи парични разходи и ако не са одобрени като лекарства. Но, това не винаги е било така. Можем да го видим в информацията от книжката, публикувана от “Arm & Hammer Soda Company” през 1924 г. На страница 12 компанията започва с думите: “Установената ценност на “Arm & Hammer”- сода бикарбонат, като лечебно средство, е доказана по-нататък с факти от видния лекар- д-р Чейни (Dr. Volney S. Cheney). В негово писмо до компанията “Church & Dwight” четем:

“През 1918 и 1919 г. борих “Грипа” с Американското обществено здравеопазване. Забелязах, че всеки, който е бил напълно алкализиран със сода бикарбонат спира болестта. А тези, които навреме са били алкализирани още в началото, неизменно имат много леки атаки. Оттогава лекувам всички случаи на настинка и грип, като първо давам щедри дози сода бикарбонат. В много от случаите до 36 часа симптомите напълно намаляват.

Освен това, в рамките на моето собствено домакинство пред “Женския клуб” и Асоциациите “Родители – Учители”, препоръчвам използването на сода бикарбонат, като профилактика срещу “настинки”.  В резултат на което сега получавам много сигнали, удостоверяващи, че тези, които са вземали “Сода” не са се разболели, а почти всички около тях имали “грип”.

Препоръчителните дози от компанията “Arm & Hammer” за лечение на настинки и грип със сода бикарбонат през 1925 г. са:

• През първия ден се вземат 6 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода. На интервали около 2 часа.

• През втория ден по 4 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода, на същите интервали от време.

• През третия ден да се вземат 2 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода, сутрин и вечер.

• След това по 1/2 чаена лъжичка в чаша хладка вода, всяка сутрин, докато се излекува настинката.

Още по темата

Лечение на грип, настинка и слузни задръствания със захар

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Киселинно-алкален баланс

Алкализиране на тялото

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Свързани публикации