Алтернативна медицина и здраве

Лечение на грип и настинки със сода бикарбонат

Лечение със сода бикарбонат (сода за хляб)

Повече от 150 години д-р Austin Church прави бизнес с производство и разпространение на сода за хляб- „ARM & HAMMER“. Тя се произвежда от естествено срещащ се минерал, наречен „Трона“. Той е 100% чист, безопасен и натурален. Содата за хляб (известна също като натриев бикарбонат) е вещество, което се съдържа естествено във всички живи същества. Неговата цел е да поддържа киселинно- алкалния (рН) баланс в кръвта, което е необходимо за поддържането на живота.

Благодарение на химичните и физичните си свойства, натриевият бикарбонат има уникални лечебни способности, които всеки един практикуващ лекар и пациент трябва да знаят. Единственият проблем е, че „Arm & Hammer“- содата за хляб, може да замени много по-скъпи лекарства, а това не прави медицинската индустрия щастлива.

В модерния съвременен медицински свят, FDA просто няма да позволи на компаниите да продават продукти с лечебни цели, ако те не са били тествани с големи парични разходи и не са одобрени като лекарства. Но, това не винаги е било така и това можем да видим в информацията от книжката, публикувана от „Arm & Hammer Soda Company“ през 1924 г. На страница 12 компанията започва с думите: „Установената ценност на „Arm & Hammer“- сода бикарбонат, като лечебно средство, е доказана по-нататък с факти от видния лекар- д-р Чейни (Dr. Volney S. Cheney), в писмо до компанията „Church & Dwight“: “

През 1918 и 1919 г., докато борих „Грипа“ с Американското обществено здравеопазване забелязах, че всеки, който е бил напълно алкализиран със сода бикарбонат спира болестта. А тези, които навреме са били алкализирани още в началото, неизменно имат много леки атаки. Оттогава аз лекувам всички случаи на настинка и грип като първо давам щедри дози сода бикарбонат и в много от случаите до 36 часа симптомите напълно намаляват.

Освен това, в рамките на моето собствено домакинство пред „Женския клуб“ и Асоциациите „Родители- Учители“, препоръчвам използването на сода бикарбонат, като превантивна мярка срещу „настинки“.  В резултат на което сега получавам много сигнали, удостоверяващи, че тези, които са вземали „Сода“ не са се разболели, а почти всички около тях имали „грип“.

Препоръчителните дози от компанията „Arm & Hammer“ за лечение на настинки и грип със сода бикарбонат през 1925 г. са:

• През първия ден се вземат 6 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода, на интервали около 2 часа.

• През втория ден по 4 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода, на същите интервали от време.

• През третия ден да се вземат 2 дози от 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша хладка вода, сутрин и вечер, а след това по 1/2 чаена лъжичка в чаша хладка вода, всяка сутрин, докато се излекува настинката.

Още по темата

Лечение на грип, настинка и слузни задръствания със захар

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Киселинно-алкален баланс

Алкализиране на тялото

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации