Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Подправката „къри” убива раковите клетки

Изследователи от Ирландия и Полша доказали, че куркумина, съединение, което се съдържа в популярната индийска подправка “къри” и придава характерния и ярко жълт цвят, убива раковите клетки в хранопровода и стомаха.

Те неочаквано открили странен механизъм на клетъчна смърт, който не бил свързан с познатата апоптоза или самоубийство на клетката. Освен това, те установили, че съединението в подправката “къри” започвало да убива раковите клетки в рамките на едно денонощие, а след това клетките започвали да асимилират сами себе си.

Изследването се провело под ръководството на водещия автор д-р Шарън Маккен в Онкологичния Научен център в град Корк, Ирландия. Резултатите били публикувани в “Британското Списание за Рака“. Тези вълнуващи резултати показват, че учените ще могат да разработят на базата на куркумина, качествени натурални противоракови препарати за лечение на рака на хранопровода и стомаха.

На учените отдавна е известно, че природните съединения имат потенциален лечебен ефект при лечение на раковите клетки и подозират, че куркумина е едно от тези съединения.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Рецепти за хранене при рак

Противоракова диета (хранене при рак)

Къри лекува настинките по-бързо от таблетките!

Рецепти с подправки при респираторни заболявания

Билка събужда мъжкото либидо

Бахар (Allspice)

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации