Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Билка събужда мъжкото либидо

Растение от семейство бобови може да събуди мъжкото либидо и да направи вашия сексуален живот с една четвърт по- силен и интензивен. Това е заключението, направено от изследователи. Сминдухът често се добавя към подправката къри за по-добър вкус.

Но се оказва, че това растение може да направи по-пикантно не само кърито, но и сексуалния ни живот. Изследователите открили, че приемащите сминдух представители на силния пол могат да очакват повишаване на своето мъжко либидо с над 25%.

Служители на Центъра за интегративна клинична и молекулярна медицина в австралийския Бризбейн помолили 60 здрави мъже на възраст от 25 до 52 години да приемат екстракт от сминдух в продължение на шест седмици, два пъти на ден.

За да оценят нивото на мъжкото либидо, учените разработили специална скала, с която отчели измененията след три и шест седмици на наблюдение. В края на изследването, средният ръст на либидото в тестваните варирал от 16,1 до 20,6 пункта, или 28%. А в контролната група, където мъжете приемали плацебо, нивото на либидото, напротив, паднало.

Сминдухът съдържа сапонини и учените смятат, че те стимулират производството на мъжки полови хормони, включително тестостерон. “Нашето изследване показва значително увеличение на сексуалната функция и качеството сексуалния живот след прилагането на сминдух”- се казва в изявлението на австралийските учени.

Сминдухът е много популярна култура в Азия, той широко се използва в индийската кухня. С листата и семената му лекували висока температура още във времената на древния Египет.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации