Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Магическата сила на солта. Лечение със сол

Лечение със сол

От древни времена солта е смятана за свещено и много мощно лечебно средство. Известен, но вече достатъчно забравен, е колосалният лечебен ефект на затоплената сол. В Евангелието от Филип е казано: “Световният дом е изграден от четири вида: вода, земя, въздух и светлина. И домът на Бог е подобен на тези четири: вяра, надежда, любов и знания.

Нашата земя – това е вярата, в която сме пуснали корени, водата – това е надеждата, от която се храним, въздухът – това е любовта, чрез която ние растем, а светлината – това е знанието, чрез което ние съзряваме”. И всички тези четири вида съжителстват в хармония, когато в тях се добави сол – мъдростта, както я наричали апостолите. Тези скъпоценни кристалчета на живота, без които е невъзможно съществуването на целия организъм.

Какво представляват сами по себе си свещените кристали на солта?

Кристалите имат кубична форма – “солта на земята” – и геометрията на долната чакра Муладхара. Кристалната й решетка е йонна. Този тип решетка съответства на нашето етерично тяло. Установено е, че 1 mm³ каменна сол може да съхранява до един милиард единици информация.

Солта има уникалното свойство да абсорбира информация, но да не я отдава. Тя е нещо като своеобразен посланик на Земята към хората. Земята я е родила и дарила със свойството да акумулира огромно количество информация. Нагрятата сол, изстивайки, интензивно изтегля информация от болното място – болка, дискомфорт, причинени от инвазията на чужда енергетика, насочена и попаднала във вас случайно. Това е всичко. И това е много просто.

Ето защо, ако не сте закоравял прагматик, освен това искате добро здраве и дълголетие, то не пренебрегвайте солта, а се научете да я използвате с нужното уважение. Изкуствените солени пещери, солените лампи – това е съвременния образ на древните традиции в лечението със сол.

Проста рецепта

При заболявания, дискомфорт или болка, нагрейте сол в съд до приятна за вашето тяло температура, изсипете в платнена торбичка и поставете – най-добре за една нощ – върху мястото, което ви притеснява. Солта трябва да бъде обезателно чиста, най-добре прясна от магазина, а най-добре направо от солника, от първоизточника – Майката Земя.

Нагрятата сол трябва обезателно да бъде приложена индивидуално – температурата трябва да ви бъде приятна. Ако сте вярващ човек и преди това прочете молитва, лечебния ефект на солта ще бъде многократно по-силен. Тази сол можете да използвате втори, трети и повече пъти, само ако след употреба я поставите за 10-12 часа направо върху земята.

Само земята е по-силна от солта и може да извлече от нея натрупаната информация за вашите заболявания. Солта, използвана няколко пъти без почистване от земята не носи вреди, но лечебния и ефект е много по-малък. Ако не можете да поставяте солта на земята, всеки път използвайте нова сол.

По същия начин, можете да използвате сол и при негативни емоции от безпричинен страх, гняв, тъга, раздразнение. Лягайки по гръб, сложете сол под гърба на нивото на слънчевия сплит и така можете да спите цяла нощ, сутринта ще забележите подобрение.

Солта предпазва от злото

Солта възстановява загубените ни сили, лекува дупките в астралното тяло. А злите хора и особено тези, които са взели на душата си греха на кражбата или магията, не понасят солта. Не случайно нашите предци вземали сол, тръгвайки на път, като талисман. В “нечистите” места я хвърляли през рамо, за да не могат злите духове да навредят на хората. Солта използвали и в магическите ритуали – белите кристали възвръщали щастието, сваляли от човека злата магия.

Как можете да се предпазите себе си с помощта на солта?

РЕЦЕПТА 1

Нашите предци са забелязали, че да урочасаш човек е най-лесно в момента, когато той е ангажиран с разговор и не обръща внимание на това, което се случва. Именно тогава, завистникът ви поглежда с лошо око, отвличайки ви с ласкаещ разговор. За да се избегне такова нещастие, в Русия има традиция – на масата да се поставя сол в открита солница. Тя наистина “гаси” отрицателната енергия, отвежда уроките. И злите пожелания се връщат през подземния свят към този, който ги е изпратил.

РЕЦЕПТА 2

За да определите дали в дома ви има зъл дух и да го изгоните, между 11 и 12 часа през деня, вземете обикновен тиган от чист метал (тефлонов или емайлиран ще се съсипят), поставете на силен огън и поръсете тънък слой сол. Солта трябва да се пече от един до три часа. Ако в къщата има енергийна мръсотия – върху солта се появяват тъмни петна. Веднага, след като нечистотията в паника напусне дома, петната осветляват. В допълнение, препоръчваме ви да се разходите с горещия тиган във всички стаи, за да изчистите тяхната енергетика. В градски условия е добре да правите “солно почистване” веднъж седмично.

РЕЦЕПТА 3

Ако на къщата ви е направено заклинание и собствениците ги грози смъртна опасност, повторете ритуала с тигана: солта ще ви предупреди, дали проклятието наистина съществува, чрез пукане и силни “изстрели”.

РЕЦЕПТА 4

Солта също е голям лечител – тя лекува от кошмари и безсъние. Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни и Водолей, разтворете три щипки сол във вода, поставете през нощта течността под главата и краката (на пода). Тези, родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Водолей и Козирог, трябва само да поставят под главата и краката (на пода) две “купички” със суха сол. А на сутринта солта или солената вода да се изсипят в тоалетната. Повтаряйте тази процедура три нощи подред и съня ви ще бъде силен и дълбок.

РЕЦЕПТА 5

А какво да правите с основната употреба на солта – в кухнята? Посолявайки храната, особено супи и сосове, се опитайте мислено да говорите и мислите само добро – не забравяйте, че пожеланията ви се записват в аурата на ястията. Злите думи могат да доведат до стомашно разстройство. А най-добре е, ако домакинята си създаде навик, когато соли храната, да прочита на глас, “Отче наш”. Това помага за поддържане на здравето и силата на духа и тялото.

Следващата процедура е добре да се прави периодично и от стари, и от млади!

Веднъж седмично се натривайте в банята със смляна едрозърнеста каменна сол от горе до долу, поседнете за 10- 15 минути. Банята не трябва да е силно затоплена. Процедурата можете да правите и в дома си, в топла баня. След това се изплакнете с топла вода. Появява се нов прилив на жизнени сили. Човек, като че отново се ражда. Ако тази процедура се извършва редовно ( до два пъти седмично) заедно с билколечение, болестите отстъпват.

Дори при хипертоници, затлъстели хора, астматици се нормализира налягането, задушаването отстъпва, изчезва астмата. Подобрява се тургора (еластичността) на кожата, подвижността на ставите, значително се подобрява функцията на бъбреците и като правило, проводимостта на кръвоносните съдове и капилярите, защото кожата ви започва да диша пълноценно и се стабилизират обменните процеси във всяка клетка на вашето тяло. Възстановява се косата на главата и изчезва посивяването! Ако внимателно разтривате и лицето, бръчките се изглаждат.

Добра рецепта при проблеми със ставите

За тази рецепта се нуждаете от голяма чаша едра сол и половин литър коняк. Това е нужното, за да се смеси добре. След това добавяте три люти чушки – нарязани. Това престоява пет дни в затворен буркан, като от време на време се разбърква и разклаща. Тази смес се използва като компрес. Компресът се прави по следния начин. Най-напред намазвате кожата с растително масло, за да няма изгаряне. След това вземате марля, навлажнявате я в сместа, леко изстисквате, налагате на болното място, отгоре целофан и след това превързвате. И всичко това стои един или два часа.

Рецепта при парадонтоза

3 супени лъжици морска сол, които се смилат в кафемелачка. Кората на един банан се изпича в чугунен тиган. Полученият пригар се използва. Половин чаена лъжичка от него се добавя към солта. Смила се до състояние на брашно. След това в хаванче се стрива на прах живица (смола от сибирски кедър). Необходима е 1 чаена лъжичка живица. Смесва се всичко и се добавя зехтин до получаване на консистенция като сметана. Резултатът е смес, която вечер, преди лягане, се нанася върху венеца и леко се втрива.

Какво съдържа тази рецепта:

1. Съдържа най-важното – морска сол. Тя е мощен антисептик. И е добре, че е смляна. По-фината консистенция има по-добър ефект.
2. Банановата кора съдържа много микроелементи.
3. Живицата – природен антибиотик.
4. Зехтинът – проводник на активните вещества. Освен това е омекотител.

Добра рецепта за изчистване на синусите от йогите

Пригответе разтвор в отношение 200 мл. вода + 1 равна чаена лъжичка морска сол. Разбъркайте до разтваряне на солта. С така получения разтвор правете промивки на носа като смъркате или капвате с капкомер по няколко капки в носа. След малко издухайте и почистете носа. Чрез гаргари с разтвора можете да почиствате и устата и гърлото. Изплюйте след това. Когато правите такова изчистване не консумирайте храна за половин час, за да може солта да убие микробите в устата.

Още по темата

Книги за самолечение

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Здравословно хранене

Витамин F. Опорна точка…

Свързани публикации