Магическата сила на солта. Лечение със сол

Лечение със сол

От древни времена солта е смятана за свещено и много мощно лечебно средство. Известен, но вече достатъчно забравен, е колосалният лечебен ефект на затоплената сол. В Евангелието от Филип е казано: “Световният дом е изграден от четири вида: вода, земя, въздух и светлина. И домът на Бог е подобен на тези четири: вяра, надежда, любов и знания.

Нашата земя – това е вярата, в която сме пуснали корени, водата – това е надеждата, от която се храним, въздухът – това е любовта, чрез която ние растем, а светлината – това е знанието, чрез което ние съзряваме”. И всички тези четири вида съжителстват в хармония, когато в тях се добави сол – мъдростта, както я наричали апостолите. Тези скъпоценни кристалчета на живота, без които е невъзможно съществуването на целия организъм.

Какво представляват сами по себе си свещените кристали на солта?

Кристалите имат кубична форма – “солта на земята” – и геометрията на долната чакра Муладхара. Кристалната й решетка е йонна. Този тип решетка съответства на нашето етерично тяло. Установено е, че 1 mm³ каменна сол може да съхранява до един милиард единици информация.

Солта има уникалното свойство да абсорбира информация, но да не я отдава. Тя е нещо като своеобразен посланик на Земята към хората. Земята я е родила и дарила със свойството да акумулира огромно количество информация. Нагрятата сол, изстивайки, интензивно изтегля информация от болното място – болка, дискомфорт, причинени от инвазията на чужда енергетика, насочена и попаднала във вас случайно. Това е всичко. И това е много просто.

Ето защо, ако не сте закоравял прагматик, освен това искате добро здраве и дълголетие, то не пренебрегвайте солта, а се научете да я използвате с нужното уважение. Изкуствените солени пещери, солените лампи – това е съвременния образ на древните традиции в лечението със сол.

Проста рецепта

При заболявания, дискомфорт или болка, нагрейте сол в съд до приятна за вашето тяло температура, изсипете в платнена торбичка и поставете – най-добре за една нощ – върху мястото, което ви притеснява. Солта трябва да бъде обезателно чиста, най-добре прясна от магазина, а най-добре направо от солника, от първоизточника – Майката Земя.

Нагрятата сол трябва обезателно да бъде приложена индивидуално – температурата трябва да ви бъде приятна. Ако сте вярващ човек и преди това прочете молитва, лечебния ефект на солта ще бъде многократно по-силен. Тази сол можете да използвате втори, трети и повече пъти, само ако след употреба я поставите за 10-12 часа направо върху земята.

Само земята е по-силна от солта и може да извлече от нея натрупаната информация за вашите заболявания. Солта, използвана няколко пъти без почистване от земята не носи вреди, но лечебния и ефект е много по-малък. Ако не можете да поставяте солта на земята, всеки път използвайте нова сол.

По същия начин, можете да използвате сол и при негативни емоции от безпричинен страх, гняв, тъга, раздразнение. Лягайки по гръб, сложете сол под гърба на нивото на слънчевия сплит и така можете да спите цяла нощ, сутринта ще забележите подобрение.

Солта предпазва от злото

Солта възстановява загубените ни сили, лекува дупките в астралното тяло. А злите хора и особено тези, които са взели на душата си греха на кражбата или магията, не понасят солта. Не случайно нашите предци вземали сол, тръгвайки на път, като талисман. В “нечистите” места я хвърляли през рамо, за да не могат злите духове да навредят на хората. Солта използвали и в магическите ритуали – белите кристали възвръщали щастието, сваляли от човека злата магия.

Как можете да се предпазите себе си с помощта на солта?

РЕЦЕПТА 1

Нашите предци са забелязали, че да урочасаш човек е най-лесно в момента, когато той е ангажиран с разговор и не обръща внимание на това, което се случва. Именно тогава, завистникът ви поглежда с лошо око, отвличайки ви с ласкаещ разговор. За да се избегне такова нещастие, в Русия има традиция – на масата да се поставя сол в открита солница. Тя наистина “гаси” отрицателната енергия, отвежда уроките. И злите пожелания се връщат през подземния свят към този, който ги е изпратил.

РЕЦЕПТА 2

За да определите дали в дома ви има зъл дух и да го изгоните, между 11 и 12 часа през деня, вземете обикновен тиган от чист метал (тефлонов или емайлиран ще се съсипят), поставете на силен огън и поръсете тънък слой сол. Солта трябва да се пече от един до три часа. Ако в къщата има енергийна мръсотия – върху солта се появяват тъмни петна. Веднага, след като нечистотията в паника напусне дома, петната осветляват. В допълнение, препоръчваме ви да се разходите с горещия тиган във всички стаи, за да изчистите тяхната енергетика. В градски условия е добре да правите “солно почистване” веднъж седмично.

РЕЦЕПТА 3

Ако на къщата ви е направено заклинание и собствениците ги грози смъртна опасност, повторете ритуала с тигана: солта ще ви предупреди, дали проклятието наистина съществува, чрез пукане и силни “изстрели”.

РЕЦЕПТА 4

Солта също е голям лечител – тя лекува от кошмари и безсъние. Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни и Водолей, разтворете три щипки сол във вода, поставете през нощта течността под главата и краката (на пода). Тези, родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Водолей и Козирог, трябва само да поставят под главата и краката (на пода) две “купички” със суха сол. А на сутринта солта или солената вода да се изсипят в тоалетната. Повтаряйте тази процедура три нощи подред и съня ви ще бъде силен и дълбок.

РЕЦЕПТА 5

А какво да правите с основната употреба на солта – в кухнята? Посолявайки храната, особено супи и сосове, се опитайте мислено да говорите и мислите само добро – не забравяйте, че пожеланията ви се записват в аурата на ястията. Злите думи могат да доведат до стомашно разстройство. А най-добре е, ако домакинята си създаде навик, когато соли храната, да прочита на глас, “Отче наш”. Това помага за поддържане на здравето и силата на духа и тялото.

Следващата процедура е добре да се прави периодично и от стари, и от млади!

Веднъж седмично се натривайте в банята със смляна едрозърнеста каменна сол от горе до долу, поседнете за 10- 15 минути. Банята не трябва да е силно затоплена. Процедурата можете да правите и в дома си, в топла баня. След това се изплакнете с топла вода. Появява се нов прилив на жизнени сили. Човек, като че отново се ражда. Ако тази процедура се извършва редовно ( до два пъти седмично) заедно с билколечение, болестите отстъпват.

Дори при хипертоници, затлъстели хора, астматици се нормализира налягането, задушаването отстъпва, изчезва астмата. Подобрява се тургора (еластичността) на кожата, подвижността на ставите, значително се подобрява функцията на бъбреците и като правило, проводимостта на кръвоносните съдове и капилярите, защото кожата ви започва да диша пълноценно и се стабилизират обменните процеси във всяка клетка на вашето тяло. Възстановява се косата на главата и изчезва посивяването! Ако внимателно разтривате и лицето, бръчките се изглаждат.

Добра рецепта при проблеми със ставите

За тази рецепта се нуждаете от голяма чаша едра сол и половин литър коняк. Това е нужното, за да се смеси добре. След това добавяте три люти чушки – нарязани. Това престоява пет дни в затворен буркан, като от време на време се разбърква и разклаща. Тази смес се използва като компрес. Компресът се прави по следния начин. Най-напред намазвате кожата с растително масло, за да няма изгаряне. След това вземате марля, навлажнявате я в сместа, леко изстисквате, налагате на болното място, отгоре целофан и след това превързвате. И всичко това стои един или два часа.

Рецепта при парадонтоза

3 супени лъжици морска сол, които се смилат в кафемелачка. Кората на един банан се изпича в чугунен тиган. Полученият пригар се използва. Половин чаена лъжичка от него се добавя към солта. Смила се до състояние на брашно. След това в хаванче се стрива на прах живица (смола от сибирски кедър). Необходима е 1 чаена лъжичка живица. Смесва се всичко и се добавя зехтин до получаване на консистенция като сметана. Резултатът е смес, която вечер, преди лягане, се нанася върху венеца и леко се втрива.

Какво съдържа тази рецепта:

1. Съдържа най-важното – морска сол. Тя е мощен антисептик. И е добре, че е смляна. По-фината консистенция има по-добър ефект.
2. Банановата кора съдържа много микроелементи.
3. Живицата – природен антибиотик.
4. Зехтинът – проводник на активните вещества. Освен това е омекотител.

Добра рецепта за изчистване на синусите от йогите

Пригответе разтвор в отношение 200 мл. вода + 1 равна чаена лъжичка морска сол. Разбъркайте до разтваряне на солта. С така получения разтвор правете промивки на носа като смъркате или капвате с капкомер по няколко капки в носа. След малко издухайте и почистете носа. Чрез гаргари с разтвора можете да почиствате и устата и гърлото. Изплюйте след това. Когато правите такова изчистване не консумирайте храна за половин час, за да може солта да убие микробите в устата.

Още по темата

Книги за самолечение

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Здравословно хранене

Витамин F. Опорна точка…

Свързани публикации