Употребата на транс мазнини води до депресия

Транс мазнините, които изобилно присъстват в полуфабрикатите, готовите печива и бързото хранене, повишават риска от появата на депресия, според испански изследователи. Учените провели изследване, в което наблюдавали 12-хиляди доброволци в продължение на шест години.

Също така били отчетени всички други фактори, свързани с храненето и начина на живот, твърдят експертите. За да се контролира консумацията на мазнини (наситени, полиненаситени и мононенаситени мастни киселини и транс-мазнини), експертите разработили подробен въпросник, който отчитал честотата на консумация на 136 различни продукта, които най-често се срещат в храненето на човека.

Оказало се, че рискът от появата на депресия растял пропорционално с консумацията на транс мазнини. Средно, любителите на продаваните торти, кексове, кифли и хамбургери страдали от депресия 1/2 пъти по-често. При това, според изследователите, диета, в която преобладават полиненаситените мазнини, намалява риска от депресия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност