Необичайни причини за безсъние

Няколко причини за безсъние

Има навици, на които не придаваме значение, а всъщност, именно, те не ни позволяват нормално да се наспим през нощта.

Лошо е да се спи с животни

Температурата на домашните животни е по- висока от температурата на тялото ни- достига до 38 градуса. А ние спим най-добре на хладен и свеж въздух. Ако вашата котка или куче спят с вас- ви е неудобно, не се наспивате и на сутринта се чувствате като разбити.

В стария матрак се събират алергени

С възрастта, матракът може да понатежи, понякога до 10 кг. Ако матракът е на повече от 5 години, той е пълен с прах, парченца от кожата ви и пропит с вашата пот. В такъв матрак с удоволствие се заселват микроби и акари.

При постоянен контакт с такъв “разсадник” може да възникне алергия. Ето защо ако матракът е на повече от 5 години, купете си нов, а заедно с него и калъф за матрак. Той ще пази и вашия матрак и вас. Калъфката за матрака трябва да се пере толкова често, колкото и спалното бельо.

Не бива да спите с лице един към друг

В противен случай можете да изпитате истински кислороден глад. Вие вдишвате въглеродния двуокис, който издишва партньора ви, мозъкът престава да се насища с кислород и в резултат не се наспивате. По-добре е да се обърнете на другата страна или да легнете по гръб. Така газообменът ще бъде нормален, а на сутринта ще се чувствате отпочинали.

Не бива да спите в близост до електрическа мрежа

Ако имате включена нощна лампа или други уреди близо до вас, то преди лягане, извадете щепселите от контакта. Магнитното поле на включените в мрежата уреди ще влияе на съня ви.

Можете да видите и други публикации в сайта ни с препоръки и причини за безсъние:

Безсъние

Безсънието е опасно за психиката

Безсънието е по-опасно за здравето на жените

Вишневият сок помага срещу безсънието

Миризмата на жасмин помага срещу безсънието

Етерични масла и Ароматерапия

Билколечение

Масажи

Рецепти – лечебни

Виртуална консултация с Walter Last и Александър Наумов

Лечебни картинки

Свързани публикации