Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Проблеми с очите

Алтернативното решение за проблеми с очите. Диета, добавки, допълваща терапия. Полезни съвети и препоръки за подобряване на състоянието.

ДИЕТА: Ниско алергична диета с много пресни зеленчукови сокове; намалете до минимум: млечните продукти, хидрираните мазнини, предлаганото в търговската мрежа олио с изключение на зехтина и сладките храни.

ДОБАВКИ: За всички състояния високи дози витамин В2 и А (капсули с масло от камбала) в допълнение към В-комплекс, С и Е и екстракт от семена на грозде. Всички те са много важни при катаракти и макулна дегенерация. Каротиноидите лутеин и зиксантин са особено важни при макула и се срещат в тъмно зелените, жълти, оранжеви и червени плодове и зеленчуци като доматите, тиквата, зърнените и спанака.

Освен това, можете да използвате тревите очанка и боровинка вътрешно и за миене на очите. При запушени артерии в очните дъна вземайте калиев йодид. Много магнезий, цинк, хром и манган, достатъчно селен. Хром и диета с ниско съдържание на сладки храни, особено важно при късогледство, магнезий при далекогледство. Солената диета може да бъде полезна при глаукома, също натриев аскорбат до 5Х6 гр. При зачервени очи или конюнктивит, изплаквайте очите със слаб разтвор на борова киселина, може и да я комбинирате с очанка и лайка.

При вирусни инфекции си направете разтвор от 2,500 IU емулсия на витамин А и 250 mg натриев аскорбат в ml вода. Поставяйте 1 до 2 капки във всяко око на всеки 3-4 часа. Ако е болезнено, разтворът е твърде силен, разредете го, колкото е необходимо. Съхранявайте го охладен и всяка седмица си правете нов разтвор. Той може да помогне и при проблеми от алергичен характер в допълнение към достатъчно витамин В2. При катаракти вземайте в допълнение към всичко и капки за очи с N-ацетил карнозин (N-acetyl-L-carnosine).

Допълваща терапия при проблеми с очите: Използвайте марлени компреси със сурови картофи при възбудени очи и топли компреси с рициново масло при слаби очи. Можете също така да поставяте капка рициново масло или урина в очите по време на сън за постепенно подсилване.

Опитайте се максимално време да бъдете без очила или слънчеви очила и гледайте в синьото небе, но избягвайте преумората на очите. Намалете до минимум гледането на телевизия, на компютърен монитор и четенето на електрическо осветление. При четене, често прекъсвайте и поглеждайте встрани, а също закривайте очите с дланите си.

За предпочитане е да използвате естествено дневно осветление, намалете до минимум флуоресцентното осветление. Правете упражнения за очите: гледайте нагоре, надолу, настрани, диагонално в бърза последователност, в кръг, редувайте гледане в близък и далечен обект.

Упражнения за главата и шията, бързо премигване към слънцето, когато то е ниско в небето.

Цветна терапия: Често редувайте гледане в оранжева или червена лампичка 25 W и в синя светлина от 40 W в затъмнена стая. Накрая гледайте за няколко минути в зелена светлина- 40 W.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Комбинации от нутриенти, които могат да помогнат при проблеми с очите

Хранене на очите

Лечение на очите (лечебна картинка)

Какво трябва да се приема за очите при отряване с метилов алкохол?

Рибата е полезна за очите на възрастните хора

Очанка (Eyebright)

Имам възпалени очи

Таурин

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Тест за паразити

Тест за алергии

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации