Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Комбинации от нутриенти, които могат да помогнат при проблеми с очите

Проблеми с очите, като херпес зостер (Shingles) близо до очите или на лицето, е необходимо лечение от офталмолог, за да се предотврати увреждане на роговицата.

Полезните лечения включват прием на високи дози витамини В-комплекс с допълнително В12 и витамин Е. Локално върху пришките и засегнатите места може да се прилага крем с цинков оксид, което също може да помогне. След като пришките са излекувани, може да се използва алое гел и витамин Е върху афектираните места, за ускоряване на оздравяването и предпазване от белези.

Ако всички тези мерки водят до слабо подобрение в рамките на три дни, инжекциите от 25 грама витамин С носят облекчение почти веднага. Калций и магнезий в съотношение 2:1, подпомагат микроциркулацията в окото.

Проблеми с очите, като ретинално съдово изтичане, микроаневризма и ретинален едем, са се повлияли много добре от добавки с калций и магнезий. Д-р Gary Price Todd е офталмолог, който открива комбинации за много заболявания на очите.

Например, според него, макулна дегенерация и катаракта, могат да се лекуват ефективно с подходящи хранителни добавки. Той предлага да се вземат мултивитаминни и минерални добавки в нощта преди операция на очите. Допълнително с тях и 10000 IU витамин А (най-добрата форма е бета каротин), 1000 мг витамин С и 1200 мг витамин Е.

Но, не бива да се взема такава доза от витамин Е при високо кръвно налягане или ако никога преди това не е вземан. Винаги трябва да се започва с 400 мг витамин Е, или по-малко, и да се увеличава постепенно. След операция, д-р Тод препоръчва продължителен прием на тези витамини, както и добавянето на 2 мг мед и поне 20 мг цинк за ускоряване на оздравяването.

Комбинации от нутриенти при проблеми с очитеИзследване показва, че правилното хранене е важен фактор за предотвратяване на катаракта. Недостигът на витамините А, С, В2, В6, Е, В5 (пантотенова киселина) и минерала калций може да допринесе за формирането на катаракта.

В допълнение, минералите мед, манган, селен и цинк са важни за правилното лечение и забавяне растежа на катаракта. Затова както изглежда, е важно да има правилна (богата на нутриенти) диета, за да се предотврати образуването на катаракта.

Лечението на конюнктивит включва големи дози от витамини А и С, а също и цинк, които стимулират бързото оздравяване и повишават имунитета.

Недостигът на витамини А, В, С и основни минерали е известно, че повишават риска от глаукома.

Добавки с витамини А, С и Е могат да бъдат предписвани в комбинация, за забавяне прогресията на диабетична ретинопатия и свързаните с възрастта макулопатия и катаракта. Те помагат и за поддържане здравето на кръвните клетки и съдове на ретината. Подпомагат процеса на оздравяване след операция.

От друга страна, излишъкът на витамин Д може да причини помътняване на роговицата или конюнктивата и склерална калцификация. Предозирането му в ранна детска възраст може да предизвика очна атрофия, оптичен неврит или конвергентен страбизъм. Но, предозирането на този витамин е изключително рядко.

Източник: www.innvista.com

Още по темата:

Витамин F. Опорна точка…

Упражнения за очи

Лечение на очите – лечебна картинка

Тест за хормонален баланс при жени

Хормонален дисбаланс при жените

Средиземноморската диета е полезна за сърцето и съдовете

8 прости правила за стройна фигура!

Влошено качество на рибените масла

Рибно-базираните основни мастни киселини повишават някои рискове

Рибата вече не е здравословна храна

Не всички рибени масла са еднакви

Свързани публикации