Количка

Комбинации от нутриенти, които могат да помогнат при проблеми с очите

Проблеми с очите, като херпес зостер (Shingles) близо до очите или на лицето, е необходимо лечение от офталмолог, за да се предотврати увреждане на роговицата.

Полезните лечения включват прием на високи дози витамини В-комплекс с допълнително В12 и витамин Е. Локално върху пришките и засегнатите места може да се прилага крем с цинков оксид, което също може да помогне. След като пришките са излекувани, може да се използва алое гел и витамин Е върху афектираните места, за ускоряване на оздравяването и предпазване от белези.

Ако всички тези мерки водят до слабо подобрение в рамките на три дни, инжекциите от 25 грама витамин С носят облекчение почти веднага. Калций и магнезий в съотношение 2:1, подпомагат микроциркулацията в окото.

Проблеми с очите, като ретинално съдово изтичане, микроаневризма и ретинален едем, са се повлияли много добре от добавки с калций и магнезий. Д-р Gary Price Todd е офталмолог, който открива комбинации за много заболявания на очите.

Например, според него, макулна дегенерация и катаракта, могат да се лекуват ефективно с подходящи хранителни добавки. Той предлага да се вземат мултивитаминни и минерални добавки в нощта преди операция на очите. Допълнително с тях и 10000 IU витамин А (най-добрата форма е бета каротин), 1000 мг витамин С и 1200 мг витамин Е.

Но, не бива да се взема такава доза от витамин Е при високо кръвно налягане или ако никога преди това не е вземан. Винаги трябва да се започва с 400 мг витамин Е, или по-малко, и да се увеличава постепенно. След операция, д-р Тод препоръчва продължителен прием на тези витамини, както и добавянето на 2 мг мед и поне 20 мг цинк за ускоряване на оздравяването.

Комбинации от нутриенти при проблеми с очитеИзследване показва, че правилното хранене е важен фактор за предотвратяване на катаракта. Недостигът на витамините А, С, В2, В6, Е, В5 (пантотенова киселина) и минерала калций може да допринесе за формирането на катаракта.

В допълнение, минералите мед, манган, селен и цинк са важни за правилното лечение и забавяне растежа на катаракта. Затова както изглежда, е важно да има правилна (богата на нутриенти) диета, за да се предотврати образуването на катаракта.

Лечението на конюнктивит включва големи дози от витамини А и С, а също и цинк, които стимулират бързото оздравяване и повишават имунитета.

Недостигът на витамини А, В, С и основни минерали е известно, че повишават риска от глаукома.

Добавки с витамини А, С и Е могат да бъдат предписвани в комбинация, за забавяне прогресията на диабетична ретинопатия и свързаните с възрастта макулопатия и катаракта. Те помагат и за поддържане здравето на кръвните клетки и съдове на ретината. Подпомагат процеса на оздравяване след операция.

От друга страна, излишъкът на витамин Д може да причини помътняване на роговицата или конюнктивата и склерална калцификация. Предозирането му в ранна детска възраст може да предизвика очна атрофия, оптичен неврит или конвергентен страбизъм. Но, предозирането на този витамин е изключително рядко.

Източник: www.innvista.com

Още по темата:

Витамин F. Опорна точка…

Упражнения за очи

Лечение на очите – лечебна картинка

Тест за хормонален баланс при жени

Хормонален дисбаланс при жените

Средиземноморската диета е полезна за сърцето и съдовете

8 прости правила за стройна фигура!

Влошено качество на рибените масла

Рибно-базираните основни мастни киселини повишават някои рискове

Рибата вече не е здравословна храна

Не всички рибени масла са еднакви

Свързани публикации