Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Орехите срещу рака на простатата

Орехите са включени в списъка на най-полезните ядки на планетата. Това ново научно изследване потвърждава още веднъж факта, че с помощта на няколко промени в обичайното хранене на човека, могат да се предотвратят много заболявания. Някои продукти са в състояние да променят хормоналните нива и да заставят гените да работят правилно с пълна сила. Към тези продукти, както се оказва, се отнасят орехите.

Учени от Университета в Калифорния, Дейвис Сити, провели серия от експерименти върху мишки. Експериментите показали, че яденето на храна, богата на орехи, намалява размера и темпа на развитие на рака на простатата при мишките.

Те открили, че при мишките, които яли орехи, развитието на рака на простатата било с 50% по-малко, отколкото в контролната група, получаващи соево масло. Учените смятат, че тайната за това се крие в способността на орехите да намаляват нивото на ендотелина. Това е вещество, което (при негов излишък) свива кръвоносните съдове и увеличава тяхното възпаление, което допринася за бързото развитие на рака.

Учените отдавна знаят, че хората, страдащи от рак на простатата имат високи нива на ендотелин. Изследователите съзнателно избрали ежедневна доза за хранене на животните, която се равнява на около една шепа ядки, а не добавки от типа на екстракт. Д-р Пол Дейвис, ръководител на изследването, обяснил, защо те решили да използват, именно, натурални орехи.

Учените забелязали, че когато един компонент от храната, свързан с профилактиката на рака, бил тестван като добавка, профилактичния ефект изчезвал в повечето случаи. Орехите са буквално натъпкани с полезни вещества, включително омега-3 мастни киселини, активна форма на витамин Е, полифенолни съединения и други антиоксиданти.

Тези нови данни бяха представени на 239-та Национална среща на Американското химическо общество в Сан Франциско. Д-р Пол Дейвис, правил доклада, каза, че орехите определено трябва да бъдат включвани в здравословното меню на хората, имащи проблеми с простатата. Те трябва да бъдат част от здравословната диета, която включва много зеленчуци и плодове.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Орехите успокояват и неутрализират последиците от стреса

Орех (Walnut)

За всяка болест си има ядки!

7 важни продукта за жените над 40-те

Здравословно хранене

Аминокиселини

Протеини

Маслено – протеинов микс

Витамини и минерали

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Здравословно хранене

Свързани публикации