Орехите успокояват и неутрализират последиците от стреса

Употребата на орехи помага срещу последствията на стреса, а също има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, съобщават американски учени от университета в Пенсилвания.

Учените провели изследване, което показало, че употребата и самия на процес на чупене на орехите има много положителен ефект върху здравето. При хората, приемащи орехи в експеримента, се наблюдавало нормализиране на кръвното налягане при стрес, което от своя страна помага в защитата на сърдечно-съдовата система.

Експертите смятат, че благоприятното влияние може да се обясни с високото съдържание на омега- 3 мастни киселини в ядките на орехите. Също така, “чупенето” на орехите подобрява емоционалното състояние: твърдият орех не е толкова лесно да се счупи. Човек изпитва удовлетворение, справяйки се с неговата твърда черупка.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност